Туреччина: Ердоган продовжує «зливати» революцію у Шамі

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

По даним «BBC Arabic» (16.12.2018), міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина готова розглянути можливість співробітництва з президентом Сирії Башаром Асадом, якщо останній переможе на демократичних виборах.

«Якщо у Сирії пройдуть демократичні і чесні вибори, на яких переможе Башар Асад, то доведеться розглянути можливість співпраці з ним», — заявив Чавушоглу у ході виступу на XVIII Дохійському форумі.

Туреччина довгий час вважала Асада нелегітимним президентом і підтримувала сирійську опозицію у її прагненні скинути режим з початку війни у 2011 році.

«Пріоритетом зараз є створення конституції країни, і сирійський народ сам повинен розробити собі проект конституції», — сказав Чавушоглу у кулуарах форуму, на якому був присутнім міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф.

«Ар-Рая»: позиція Туреччини не є ані дивною, ані новою для тих, хто з самого початку усвідомлював, що Ердоган проводить реалізацію американської політики у Сирії шляхом обману і хитрості. Раніше міжнародна змова вимагала, щоб Туреччина позиціонувала себе супротивником Башара і прибічником революціонерів. Туреччина заявила, що готова підтримувати їх і повести бригади. У результаті цього знайшлись ті, хто у відчаї повірив і послідував за словами турецького режиму. Завдяки своєму впливу серед деяких бригад, Туреччина допомогла сирійському режиму окупувати міста Алеппо і Гута через їх послаблення, вимусивши лояльні собі бригади вийти, щоб взяти участь у штучних битвах у Джераблусі, розташованому на березі річки Євфрат.

І тепер Туреччина показує своє істинне обличчя, безсоромно заявляючи про свою згоду мати справу з катом Башаром, винуватим у смерті більше півмільйону людей, у виселенні більше половини жителів Сирії та у знищенні країни та її інфраструктури. Як не дивно, позиція Туреччини також є частиною реалізації американських проектів по Сирії.

وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ ٱللَّهُۖ وَٱللَّهُ خَيۡرُ ٱلۡمَٰكِرِينَ

«Вони (невіруючі) хитрували, і Аллах хитрував, але ж Аллах — Найкращий із хитрунів» (3:54).


Огляд новин «Ар-Рая»
02.01.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню