Зростаюча ненависть у Лівані є передвісником загибелі

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Міністерство праці Лівану нещодавно намагалось ввести закони, згідно яким палестинці вважались би іноземцями, а бажаючі працювати із них у Лівані повинні були отримати дозвіл на працевлаштування.

У відповідь на ці спроби інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Лівані зробив заяву, у якій зазначається, що нетерпимість стала поширеною хворобою серед різноманітних груп християн Лівану, незважаючи на те, що палестинці є не іноземцями, а невід’ємною частиною структури країни, і навіть міжнародні закони вимагають, щоб ліванська влада ставилась до них найкращим чином, інакше це призведе до розколу.

У заяві згадувався мирний рух за права, але містилось застереження від стягів часів невігластва, націоналістичних гасел, прапорів Сайкс-Піко, а також застереження від бойкоту торговців із таборів.

Прес-реліз звертає увагу на необхідність утримувати мусульман від ворожнечі і замість цього працювати над захистом палестинців від несправедливості з боку держави.

Звертаючись до самих палестинців у Лівані, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір пише: «Нехай не обманює вас той, хто нібито стоїть на вашій стороні, поширюючи смерть серед вас, народу Сирії і Палестини. Ви для них — лише гарматне м’ясо, так що будьте обережні».

У звернення до політиків-мусульман пишеться: «Націоналісти показали свою прив’язаність до того, у що вони вірять і що несуть. У що ж вірите ви?Ми чули від вас лише про мирне громадянське існування у відповідь на поширення ненависті і нетерпимості. Ми вимагаємо від вас не ворожості, а рішучої заяви про те, що ви прихильні своїй релігії і своєму народу. Не опиніться поза вибором Умми, інакше на вас чекатиме участь ваших попередників із числа правителів і політиків. Угоди, які укладаються на шкоду Уммі, наповнені зрадництвом, тому проведіть чітку лінію для себе, яка об’єднає вас з Уммою в одному ряду у протистоянні нападам ззовні і зсередини. Слідуйте лише тому, що велить ваш Господь».

 

Огляд новин «Ар-Рая»
31.07.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню