О, Ганнуші, якщо хвалиш османського адмірала Сінан-пашу,тоді хвали Османський Халіфат, а не світську систему!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Після величезної кількості питань депутатів про візит у Туреччину у минулу суботу, який співпав з крахом уряду аль-Хабіба аль-Джамалі, уповноваженого рухом «Ан-Нахда», спікер парламенту Тунісу і лідер руху «Ан-Нахда» Рашід аль-Ганнуші почав захищати свою візит, нагадавши про заслуги Туреччини перед Тунісом у часи османського правління.

Він нагадав, як Сінан-паша у 1574 році очолив османську кампанію проти іспанської окупації Тунісу, вигнавши іспанців і захистивши народ Тунісу від судів інквізиції, які вбивали і переслідували людей.

У відповідь на цю заяву інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Тунісі нагадав Рашіду аль-Ганнуші про те, що за Сінан-пашою стояв Османський Халіфат, і він добився цієї великої перемоги завдяки своїй державі і допомозі Аллаха. Халіфат — це щит, який захищає мусульман від ворогів, як про це говорив Посланець Аллаха ﷺ:

إِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються» (Муслім).

Тому, коли хвалиш османського адмірала, треба хвалити і політичну систему, яка породжує таких героїв, тобто Халіфат, який піклувався про усіх мусульман і захищав їх. І не треба хвалити Мустафу Кемаля, який зруйнував Халіфат, і не треба хвалити світську систему Туреччини, яка зрадила жителів Шаму і згубила їх революцію в інтересах Сполучених Штатів та Росії.

Заява Хізб ут-Тахрір завершилась закликом до мусульман, які вступили до руху «Ан-Нахда», повернутись до рішень Ісламу, якщо вони вірні своїй релігії і революції, яка спалахнула проти секуляризму та його інструментів. Також Хізб ут-Тахрір закликав їх надати допомогу у створенні Другого Праведного Халіфату і набути успіху у цьому світі і у майбутньому.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
22.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню