Що може стояти за істиною, окрім омани?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

На завершення хочеться сказати, що дуже боляче бачити, як правителі мусульманських країн діють по прикладу невірних колонізаторів п’ядь у п’ядь, лікоть у лікоть, до такої міри, що якщо колонізаторські держави занепокоєні щодо відсутності методів лікування якихось хвороб, то правителі мусульман теж поводять себе аналогічно.

Якщо колонізаторські держави пропонують якесь рішення, нехай навіть неправильне, то правителі мусульман вчиняють лише згідно цьому рішенню, ніби це нормально, коли ворог мусульман береться за їх лікування і охорону здоров’я!

Боляче бачити, як при появі коронавірусу серед мусульман їх економіка приходить у стан стагнації до такої міри, що зупиняється усе громадське життя серед нас при тому, що в історії мусульман вже траплялись подібні події багато разів. Так бувало, що Ісламська Держава наражалась на епідемії чуми і при цьому вела війну з візантійцями у Шамі у 18р.х... У VI сторіччі по хіджрі Умма наразилась на епідемію під назвою «Шакфа», яку сьогодні називають «карбункулом». У те сторіччя воно поширилось від Шаму до Магрибу, а сьогодні вважається одним із видів шкірних захворювань, що з’являється у результаті зараження інфекцією бактерій стафілокока...

Також відомий випадок у 749 р.х., коли мусульман уразила т.з. «велика Чума» у Дамаску. Проте в усіх цих випадках мечеті не зачинялись, колективні і п’ятничні намази проводились, людей у їх домах не зачиняли, а ізолювались лише ті, хто реально хворів, у то час як здорові громадяни продовжували вести джихад і працювати на землі... люди продовжували відвідувати мечеті, проводити намази і звертатись з молитвами до Аллаху, прохаючи Його захистити їх від зла хвороби, не говорячи вже про виділення медикаментів хворим і догляді за ними... Такою є правда.

فَمَاذَا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلَالُ

«Що може бути за істиною, окрім омани?» (10:32).

Із відповідей аміра Хізб ут-Тахрір, вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
08.04.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню