Народу Афганістану час би зрозуміти, що демократичні вибори — це ніщо інше, як західні ігри, що викликають кризи у країні

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Афганістані, ознайомившись з новою «політичною угодою» про формування спільного уряду між кандидатами у президенти Ашрафом Гані та Абдуллою Абдуллой, зазначив у прес-релізі, що

«підписання цієї угоди після виборів означає, що заклики до голосуванню і так звана «участь громадськості у виборі правителів» є нічим іншим, як порожніми гаслами демократичної системи».

Далі підкреслюється: «Кожен день, який минув, розкриває ганебне обличчя демократії і республіканської системи поруч з усіма іншими західними цінностями, імпортованими в Афганістан. Усі вони породжують лише страждання, протиріччя і політичну трясовину».

Також вказується: «І Гани, і Абдулла були відкинуті афганцями як лідери і не значать для народу нічого. Отож, єдине, що рухає цими лідерами — це прагнення зберегти свою владу та інтереси, які обертаються навколо їх особистостей і груп. А людей та їх почуття вони використовують як спосіб захисту своїх особистих інтересів».

У заяві пишеться: «Сполучені Штати не прагнуть до створення в Афганістані сильного і стабільного уряду, а віддають перевагу збереженню нестабільного уряду, щоб використати його для підтримання своїх політичних програм і маневрів, особливо у міжафганських переговорах з талібами».

На завершення зазначається: «Мусульманам і муджахідам Афганістан час би вилучити уроки із демократичних виборів, які представляють собою ніщо інше, як західні ігри з метою викликати кризи і дестабілізувати ситуацію в Афганістані. Єдиний вихід із цього принизливого положення — дотримуватись ісламських політичних цінностей та ідей, які можуть покласти край усім цим кризам і злочинам».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
27.05.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню