Злочини Башара компенсуються скиненням режиму, а не виборами

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин вважає, що його країна не бачить голову сирійського режиму Башара Асада у якості лідера, і наполягає на необхідності проведення чесних виборів. Про це пише агентство «CallSyria» 23.05.2020.

Під час свого виступу на семінарі, організованому Британсько-турецьким центром взаєморозуміння у п’ятницю, він сказав, що Астанинські переговори по Сирії між Туреччиною, Росією та Іраном знизили рівень насильства на місцях.

Він зазначив, що існують розбіжності між позицією Туреччини і між позицією Ірану з Росією відносно майбутнього сирійського режиму, сказавши: «Ми не вважаємо Башара Асада лідером і наполягаємо на необхідності проведення законних і чесних виборів у Сирії».

Газета «Ар-Рая»: злочини Башара проти народ Сирії не компенсуються проведенням «чесних виборів». До того ж, у світі цієї злочинної міжнародної системи не буде ніякої чесності. Турецькі чиновники — майстри у грі словами. А інакше, що означає заява представника турецького президента про те, що він «не бачить Башара Асада лідером», коли він, після усього, що накоїв режим, повинен був сказати, як мінімум, що Асад — злочинець?!

Астанинські угоди, на які посилається Туреччина, забезпечили захист режиму від революції і уникнення Асадом відповідальності за свої злочини, знов зробивши його стороною переговорів після того, як революціонери скинули і знищили легітимність Асада. Режим Асада не добився б усього цього, якщо б йому не підігрувала Туреччина і протурецькі угрупування. Так до чого ж усі ці святкування щодо «зниження насильства»? Чи турецький режим задоволений тим, що підтримувані нею угрупування дотримуються зобов’язань не реагувати на злочини асадитської нечисті?

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
27.05.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню