Огляд новин газети «Ар-Рая» 22.07.2020

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Немає сумнівів у тому, що єдиним рішенням катастрофічного положення, в якому перебуває Умма, є повернення держави Халіфат.

Тільки Халіфат втілить і захистить Іслам, поведе свої війська для звільнення Палестини, вижене Захід і позбавить його важелів впливу у мусульманських країнах. Такою є обіцянка Аллаха, і з Його дозволу вона здійсниться у найближчий час! До цієї миті мусульмани повинні продовжувати діяльність по поверненню Халіфату спільно з Хізб ут-Тахрір, повинні продовжувати діяльність по викриттю і припиненню проектів, які правителі мусульман спільно з «Ізраїлем» намагаються втілити у життя. Всевишній сказав:

وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ

«Аллах неодмінно допомагає тому, хто допомагає Йому. Воістину, Аллах — Всесильний, Могутній» (22:40).

О, народ Шаму, порятунок і тільки порятунок!

На самому початку революція Шаму вийшла із мечетей під гаслом «Одна, одна, одна! Кров мусульман одна!». Тому, коли бомбардували Хомс і Алеппо, було чути гасло «О, Хомс і Алеппо, ми з вами до самої смерті!». Коли бомбардували Дера, жителі Дейр-ез-Зора вийшли з гаслом «О, Дера, ми з тобою до самої смерті!». Ці гасла з’явились, щоб виразити єдність цілей народу Шаму, виразити, що народ — одне ціле, одне тіло , яке неможливо розділити на частини. Тіло, яке відгукується, коли якась його частина скаржиться на злочинний, баасистський режим Асада.

Така солідарність викликала гнів колоніального Заходу і його агентів. Тому на протязі днів і ночей вони почали плести змови , вносити розкол народ Шаму, щоб мусульмани зненавиділи один одного, розділились по ідейному і географічному ознакам. Захід і його агенти розраховували, що ненависть і роз’єднаність дозволять підкорити народ Шаму так званим «уряду порятунку» і «тимчасовому уряду Сирії».

Країни, які підтримують ці уряди, одягли їх у вбрання, яке тільки підкреслює цілі змови і зрадництва, і у той же час підсилює ідею роз’єднаності. Сьогодні Умма страждає від єдності ворогів, роз’єднаності лідерів бойових загонів і шкоди фетв дурних «шаріатських» суддів.

О, революціонери Шаму та інших територій! Ідея роз’єднаності регіонів , де спалахнула революція, — ніщо інше, як хитрість ворогів Умми. Раніше, після падіння Османського Халіфату, Захід і його агенти вже розділяли землі мусульман на псевдодержави, щоб полегшити контроль над ними. Сьогодні лідери військових загонів Шаму без усілякого сорому так само ідуть по шляху розділення. Вони розділили між собою землі Шаму на зони, встановили кордони і пропускні пункти. Дійшло до того, що відносини один з одним вони почали будувати так само, як будують між собою держави, тому вони ввели між собою мита і податки. Лідери військових загонів проігнорували той факт, що цим вони сослужили хорошу службу баасистському режиму і його союзникам в ослабленні, взятті під контроль і знищені революції.

О, народ Шаму! Чи не час тобі усвідомити, що ці змови скеровані проти тебе, проти твоєї благословенної революції?! Хіба не настав час сказати праведне слово в обличчя змовникам та їх міжнародним і регіональним хазяям? Сказати слова істини в обличчя тим, хто сьогодні заявляє про свою брехливу дружбу і підтримку тим, хто ззовні намагається покласти край революції Шаму? О, народ Шаму, ти повинен повернути своїй революції життєву силу, повернути їй початковий шлях , повернути єдність, стати одним тілом. Згуртуй свої ряди для досягнення тієї мети, заради якої ти встав на шлях революції, адже твоєю початковою метою було скинення баасистського режиму і встановлення на його руїнах Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва!

Сьогодні як ніколи настав час взятись за справу і скеруватись до порятунку!

Так будьте упевнені у тому, що підступи ворогів виявляться марними, а після ночі обов’язково прийде світанок , світанок перемоги! Не забувайте, що це для Аллаха легко:

إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і у той день, коли предстануть свідки» (40:51).

Хізб ут-Тахрір запускає кампанію «Халіфат звільнить Кашмір!»

Після того, як 5 серпня 2019 р. Індія силою анексувала Кашмір, мусульмани Кашміру не перестають наражатись на жорстокі репресії з боку індуїстської держави. З цього приводу Хізб ут-Тахрір у Пакистані запускає кампанію по усій країні під гаслом «Халіфат звільнить Кашмір!». В ході кампанії будуть організовані ходи, демонстрації, акції протесту з вимогою встановлення Халіфату за методом пророцтва. Халіфату,який мобілізує війська для звільнення Кашміру та інших окупованих земель Ісламу.

#KhilafahWillLiberateKashmir

Законопроекти про різноманітні поправки у Судані — ніщо інше, як боротьба з Шаріатом

Міністр юстиції Судану розкрив нові подробиці навколо законопроекту про різноманітні поправки, при цьому він підтвердив, що стаття про віровідступництво скасована. На зустрічі з суданським телебаченням він сказав наступне: «Якщо людина бажає змінити свою релігію, ви не вправі вбивати її за це. Це неприпустимо у сучасну епоху!». Прем’єр-міністр Абдалла Хамдук пообіцяв продовжити перегляд і внесення поправок в усій правовій системі Судану. У свою чергу, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Судані випустив прес-реліз: «Закон Шаріат стоїть вище за усе! Закон Аллаха гласить, що якщо повнолітня людина, яка перебуває у здоровому глузді, зречеться від своєї релігії, то необхідно три рази звернутись до неї з закликом повернутись назад в Іслам. У протилежному випадку на неї чекає смертна кара. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ بَدَّلَ دِينَهُ فَاقْتُلُوهُ

«Вбийте того, хто відмовився від своє релігії» (Бухарі)

Неможна забувати, що Той, Хто визначає параметри істини, і є Тим, Хто встановлює її! Встановлення істини — не привілея сучасності чи минулого, людей чи правителів!

Що стосується слів прем’єр-міністра про наявність спотворень у правовій системі Судану, то це правдиві слова, але в ім’я зла. Причина цього полягає у тому, що шаріатський закон про віровідступництво з самого початку не відповідав конституційному документу, який був розроблений на основі культури і законів Заходу хрещеним батьком американської політики і посередником від Африканського союзу Мухаммадом Хасаном Лаббадом.

О, мусульмани! Вам завдали удару в спину іще тоді, коли ви промовчали про те, що ваше життя буде протікати під затишком світських конституцій , коли ви погодились передати ваші справи у руки агентів Заходу. Знайте, що діяльність по встановленню Другого Праведного Халіфату є великою честю для кожного, тому кожен, хто бажає вдоволення свого Господа, повинен взяти участь у корінному перетворенні суспільства. Адже встановлення Праведного Халіфату покладе край правовим недолікам в законодавстві Судану, прийме конституцію і закони, основою яких буде Божественне Одкровення. І тоді світ осяється променями справедливості!».

Палестинська національна адміністрація змогла освоїти тільки боротьбу з Ісламом і народом Палестини

У минулу середу після півночі репресивна влада у місті Тулькарм взяла штурмом дім шановного шейха Мухаммада Халіля Касіма, який є одним із впливових людей Тулькарма. При штурмі вони вибили одну із задніх дверей дома, штурмували вікна без якого-небудь сорому і докорів совісті, не звертаючи увагу на недоторканість чужого дому. У ході операції був підданий арешту його онук Хаммам, а також вилучені книги і журнали.

Арешт Хаммама пов’язаний з його політичною активністю і позицією у відношенні злочинної Конвенції CEDAW. У четвер йому вже було висунуто звинувачення у розпалюванні міжрелігійного розбрату, а арешт продовжений на 48 годин. Висунуте звинувачення не має під собою ніякого підґрунтя і доказів.

Палестинська адміністрація ніколи не коливалась у боротьбі з носіями заклику і народом Палестини, але при цьому вона сама є тягарем для народу, невдахою у політиці, економіці і медицині. Подібними діями Палестинська адміністрація лише розширює провалля між собою і народом, підкреслює своє вороже ставлення до Ісламу і відсутність у себе моралі і яких-небудь цінностей.
Напад на дім шановного шейха — це напад на впливових людей країни, що принесе владі лише ганьбу і приниження.

Упертість Палестинської адміністрації у боротьбі з Ісламом лише збільшує її злодіяння, що тягне за собою обривання зв’язків з Уммою. Недалеко той день, коли Умма знов поверне собі владу, і тоді злочинці будуть покарані. Цей день набагато ближче, аніж думають грішники.

Ворогуючі сторони в Ємені — це слуги Заходу

У понеділок 13.07.2020 Палата представників Сани направила послання Генеральному секретарю ООН, в якому оскаржувалась легітимність Хаді «укладати нафтові і газові контракти, продавати багатства і використовувати потенціал населення». У своєму посланні Палата представників підкреслила, що будь-які контракти і угоди, які вона не схвалила, є недійсними і не мають юридичної сили. Також у цьому листі Палата представників підкреслила, що усі контракти та угоди повинні бути ратифікованими згідно з положеннями конституції.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені випустив прес-реліз, в якому говориться: «Треба розуміти, що навіть на один день народ Ємену не мав доступу до ресурсів країни (газ, нафта). Причиною тому стали маріонеткові правителі, оскільки усі привілеї по добуванню нафти і газу надані іноземним кампаніям, а отриманий прибуток осідав у кишенях правителів. Проте у лютому 2011 р. з’явились проблиски надії на те, що володіння ресурсами країни перейде у руки народу, але нові правителі виявились такими ж, як і колишні …

У свій час Англія управляла нафтовими потоками Ємену, вона надавала привілеї тому, кому побажає, не допускала до єменської нафти нікого без свого благословення, — і усе це відбувалось як у присутності Палати представників, так і у її відсутність. Насправді, Палата представників є ширмою для злочинів колишнього проанглійського режиму, чия влада закінчилась більше десяти років назад. Сьогодні хусіти використовують Палату представників у своїх інтересах. Сьогоднішня Палата представників мовчить, коли правителями Сани є агенти Америки. Необхідно зрозуміти, що приходить час Америки, коли вона буде визначати для себе привілеї на східному узбережжі Червоного моря та в інших нафтових галузях …

О, політики Сани і Адену! Перш ніж радити щось іншим, почніть з себе, якщо ви щирі. Адже Аллах сказав:

أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنسَوْنَ أَنفُسَكُمْ

«Невже ви будете закликати людей до чесноти, забувши про самих себе» (2:44).

Ви усі однаково слугуєте своїм хазяям в лиці Англії і Америки. Одні із вас управляють нафтою у благо Англії, інші — у благо Америки.

Попередні і нинішні правителі Ємену прийняли капіталізм за основу управління справами людей в усіх сферах суспільства. Ці правителі не знають і не хочуть знати, що нафта і газ по Шаріату є громадською власністю, якою держава не має права розпоряджатись як завгодно. Держава лише контролює громадську власність, щоб люди мали доступ до неї і могли вилучати із неї належну користь .
Необхідно розуміти, що єдиним, хто здатен вигнати колишніх і нових колонізаторів , буде праведний халіф. Халіф, який проявить турботу про справи людей згідно з законами Шаріату. Саме халіф буде правити мусульманами на основі Ісламу під затишком Другого Праведного Халіфату».

Злодіяння правителів родини Аль Сауд беруть у кільце місто Посланця ﷺ

Хізб ут-Тахрір засудив дозвіл влади Саудівської Аравії американському журналу на фотографування напівголих жінок в околиці Аль-Ула. Сама околиця Аль-Ула адміністративно відноситься до Медини, у зв’язку з чим голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Салахуддін Адада випустив прес-реліз, в якому говориться: «Ані для кого не секрет, що у минулому правителі родини Аль Сауд воювали з халіфами в ім’я інтересів англійського колоніалізму. Саме вони надали Заходу доступ до нафти мусульман, перетворили країну в американську базу, створили Головне управління з питань розваг, яке поширює розпусту і нечестя на мусульманському півострові.. Не говорячи вже про шкоду, яку родина Аль Сауд завдала і продовжує завдавати Уммі за межами Саудівської Аравії … Західна культура отруїла правителів Саудівської Аравії, і тепер вони як гієни кружляють навколо Медини.

Дії правителів Саудівської Аравії нагадують дії тих, хто у часи правління Нур ад-Діна Зангі намагався відкопати могилу Пророка ﷺ.

Нагадаємо, що у 557 р.х. султан Нур ад-Дін Зангі неодноразово бачив сон, в якому Пророк ﷺ, вказуючи на двох рудоволосих чоловіків, говорив:«Допоможи мені, врятуй мене від цих двох». Після чого султан у терміновому порядку вирушає у Медину для з’ясування того, що побачив усі сні. По милості Аллаха султан зміг розкрити змову тих, хто намагався розкопати могилу Пророка ﷺ, щоб викрасти його тіло і передати невірним. Після того, що трапилось , султан Нур ад-Дін Зангі заплакав, адже саме його Аллах обрав для захисту могили Посланця ﷺ. Далі султан віддав наказ стратити змовників і викопати навколо могили Посланця ﷺ глибокий рів, відливши його краї свинцем. Досі Умма пам’ятає Нур ад-Діна Зангі і просить Аллаха змилостивитись над ним і ввести в Рай.

Сьогодні ми знов звертаємось до володарів сили, які мають таке ж завзяття у релігії, як Нур ад-Дін Зангі, з нагадуванням про те, що ті, хто хотів розкопати могилу Посланця ﷺ у минулому, робили це потайки. Сьогодні ж правителі родини Аль Сауд коять свої злодіяння відкрито і зухвало».

У кінці прес-релізу Хізб ут-Тахрір звернувся до володарів сили:

«О, володарі сили! Заради Аллаха, попіклуйтесь про могилу вашого Посланця ﷺ, заради Аллаха, попіклуйтесь про Медину, покваптесь надати допомогу Уммі. Ви повинні усунути тиранічні режими і встановити на їх місці Другий Праведний Халіфат».

В Бейруті проходять страйки і протести у зв’язку з погіршенням економічної ситуації і умовами життя людей

18 липня 2020 р. Інтернет - видання aljazeera.net опублікувала наступну новину: «У центрі ліванської столиці Бейрут була організована акція протесту проти погіршення економічної ситуації у країні і умов життя людей. Протестуючі вимагали вирішення даних проблем, вимагали притягти до відповідальності корупціонерів та активізувати діяльність судової системи, щоб повернути вкрадені гроші».

Також на тлі кризи, яка загострюється, людей спровокувало керівництво Американської університетської лікарні у Бейруті , яке звільнило більше 800 співробітників, які працювали у найрізноманітніших відділеннях цього закладу, у зв’язку з чим співробітники організували акцію протесту біля самої лікарні у ході якої на деякий час була перекрита одна із головних вулиць.

Понад 300 об’єктів османської спадщини у 18 країнах світу було передано церквам

18 липня 2020 р. Інтернет - видання aljazeera.net опублікувало наступну новину: «Сотні об’єктів архітектурної спадщини епохи Османської держави у 18 країнах світу були передані під потреби церков. Про це розповів архітектор – історіковед Мехмет Емін Йилмаз, який присвятив 10 років свого життя дослідженню османської спадщини у світі. Йилмаз зазначив, що на території 18 країн, які входили у склад Османської держави, він зафіксував 329 архітектурних пам’ятників османської епохи із числа мечетей, мавзолеїв і медресе, які були перетворені у церкви. «У Болгарії 117 мечетей, 7 мавзолеїв і 1 медресе були перетворені у церкви, а 3 каплиці сьогодні функціонують у якості церковних дзвіниць. У Хорватії 3 мечеті і 1 каплиця були перетворені у церкви. У Косово 1 мечеть була перетворена у церкву, а годинникова вежа — у церковну дзвіницю. В Україні 2 мечеті були перетворені у церкви, а маяк — у церковну вежу. У Македонії 3 мечеті і 3 мавзолеї, а також 3 каплиці передані на баланс церкви. У Сербії 15 мечетей і 2 мавзолеї також використовуються у якості церков. В Азербайджані під час руської окупації — 1 мечеть, в Боснії і Герцеговині під час австрійської окупації — 3 мечеті, в Алжирі під час французької окупації — 3 мечеті, у Вірменії 2 мечеті були перетворені у церкви», — перерахував Йилмаз.

Також він зазначив, що «на півдні Кіпру 1 мечеть, в Молдові 4 мечеті, в Румунії 5 мечетей були передані під церкви. В Угорщині під час австрійської окупації 23 мечеті, 5 мавзолеїв, 1 баня і 1 медресе почали використовувати для церковних цілей, і 2 мусалля були перетворені у церкви, а 5 маяків були перетворені у церковні вежі.

Таким чином, кількість турецьких будівель, які в Греції були передані Церкві, досягло 101...».

«Ар-Рая»: і після усього цього європейські країни здіймають галас навколо рішення турецького суду повернути Айя-Софії (Собору Святої Софії) статус мечеті? Нагадаємо, що на протязі 5 сторіч Айя-Софія була мечеттю, але з руйнуванням Османської держави у 1934 р. Кемаль Ататюрк перетворює її у музей. Чому європейські країни незадоволені , адже на протязі тривалого часу мусульмани звертаються у турецькі суди, надаючи документи, які підтверджують покупку Айя-Софії у християнських монахів султаном Мухаммадом аль-Фатіхом. Монахи продали Айя-Софію добровільно, по власному бажанню.

Франція як і раніше ворог Ісламу і мусульман, незважаючи на підлещування нікчемних правителів мусульманського світу

18 липня 2020 р. медіа-група «RudawMediaNetwork» поширила наступну новину: «У четвер прем’єр-міністр Іраку Мустафа аль-Казимі зустрівся з міністром закордонних справ Франції Жан-ІвомЛеДріаном і супроводжуючою його делегацією. У ході зустрічі Мустафа аль-Казимі підкреслив важливість ролі Франції у підтримці Іраку за допомогою міжнародної коаліції у боротьбі з «тероризмом». У свою чергу, французький міністр підтвердив , що Франція як частина міжнародної коаліції готова підтримати Ірак, щоб той зіграв належну роль у регіоні. Потім французький міністр вирушив в Ербіль, столицю Іракського Курдистану, де зустрівся з президентом Курдистану Нечірваном Барзані і обговорив низку питань . Також була проведена прес-конференція, на якій Нечірван Барзані сказав наступне: «Курдистан не забуде підтримку Франції!». Потім французький міністр провів зустріч з прем’єр-міністром Курдистану Масруром Барзані,після якої Барзані відмітив результати переговорів і вказав на те, що міжнародна спільнота , особливо Франція, може зіграти позитивну роль у зближенні Ербіля і Багдада».

«Ар-Рая»: незважаючи на продажність і лестощі правителів мусульман перед Заходом, усі мусульмани знають про невпинну ненависть західних країн, зокрема — Франції, на адресу Ісламу і мусульман. Вони ніколи не забудуть цього і зі встановленням своєї держави Халіфат завдадуть удару у відповідь. З дозволу Аллаха, цей день не за горами!

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню