Огляд новин газети «Ар-Рая» 30.09.2020

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Чи усвідомлюють зараз обмануті Ердоганом, що він служить інтересам Америки і здійснює її плани у Сирії, Лівії, Іраку та інших країнах ісламського світу?

Чи розуміють вони усе зло, яке виходить від президента Туреччини, і чи приєднаються до тих, хто вже працює над скиненням його режиму і встановлення Закону Аллаха? Або вони будуть чекати іще тридцять років після його смерті, щоб побачити правду, як це трапилось з Гамалем Абдель Насером?

أَفَمَن يَمْشِي مُكِبّاً عَلَى وَجْهِهِ أَهْدَى أَمَّن يَمْشِي سَوِيّاً عَلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ

«Хто ж слідує більш правильним шляхом: блукаючий з опущеним обличчям або той, хто іде по прямому шляху, випрямившись?» (67:22).

Хізб ут-Тахрір/Судан: Заходи поточного місяця

Хізб ут-Тахрір/Судан провів низку заходів у поточному місяці. Так11 вересня 2020 року у північній частині Омдурмана була проведена акція зі зверненням до людей під назвою «Прийняття секуляризму означає ліквідацію решти законів Ісламу і знищення мусульманських почуттів». На акції виступив д-р ар-Ради Мухаммад, член Хізб ут-Тахрір. Аналогічна акція пройшла в районі ас-Саура,Омдурман. На ній виступив д-р Муджахід Адам. Люди підтримали виступаючого так, що один із слухачів взяв слово і сказав: «Ми — мусульмани, і ми не потерпимо, щоб над нами запроваджувався секуляризм. Застосування Ісламу приносить людям справедливість. Уряд, як би він не старався, ніколи не зможе спотворити образ Ісламу в наших розумах».

15 вересня 2020 року у районі ад-Духайнат, Хартум, в мечеті Біляля ібн Рабаха пройшла лекція під назвою «Скажи: «Воістину, мій намаз і моє жертвоприношення, моє життя і моя смерть присвячені Аллаху, Господу світів». Лектором був д-р Абдуллах Хусейн,координатор Центрального комітету зв’язків Хізб ут-Тахрір в Судані. У Північному Хартумі, у районі Дурушаб, було організовано вуличне звернення під назвою «відокремлення релігії від держави — це війна проти Аллаха і Його Посланця ﷺ», на якому виступив д-р Алі Аббас, член Хізб ут-Тахрір. 17 вересня 2020 року у мечеті ас-Саура пройшла лекція під назвою «Хіджра Пророка ﷺ: уроки і назидання», на якій виступив Фадлюллах Алі, член Хізб ут-Тахрір. У той же день в районі аль-Калякаля пройшла лекція під назвою «Секуляризм між правдою і брехнею», на який виступив д-р Абдулькадір Абдуррахім, член Центрального комітету зв’язків Хізб ут-Тахрір в Судані. У той же день лекція під назвою «Секуляризм — це система, яка суперечить акиді суданців» пройшла на ринку аль-Калякаля аль-Ляффа. Лектором був д-р аль-Фатіх Мухаммад, член Хізб ут-Тахриір.

В усіх районах столиці та інших містах Судану члени Хізб ут-Тахрір роздали листовки під заголовком «У цей день без якого-небудь сорому перед Аллахом, Його Посланцем ﷺ і віруючими Емірати і Бахрейн підписали з єврейською державою зрадницьку угоду по Палестині». Після масового поширення листовок з офісом Хізб ут-Тахрір почали зв’язуватись люди, висловлюючи своє захоплення діяльністю партії , деякі навіть висловили готовність вступити у ряди майбутньої армії Халіфату заради звільнення Палестини, а також готовність жертвувати душами і майном. Інші ж підтримували роздачу листовок у громадських місцях такбірами і хвалили активістів за виконання важливої задачі , тоді як правителі зрадили Палестину.

Кампанія по заклику не обійшла стороною і місто Гедареф, де було організовано вуличне звернення, на якому були підняті стяги і прапори Ісламу. Зі зверненням під назвою «Ріст цін: причини і рішення» виступив д-р Авад Мухаджір, член Хізб ут-Тахрір. Люди підтримали виступ і висловили свої коментарі.

18 вересня 2020 року у північній частині Омдурмана відбулось вуличне звернення до людей під назвою «Падіння фунта і нездатність перехідного уряду зупинити ріст долара». З промовою виступив д-р Ахмад Абкар, член Хізб ут-Тахрір. Він розповів про причини падіння валюти, пов’язавши це з утратою багатств країни, вказавши, що закордонні кампанії грабують як золото, так і гуміарабік. Потім він підкреслив, що правильне рішення полягає у тому, щоб повернути назад золото і срібло, а також позбутися від доларової залежності.

Брехня про мир для відстрочки неминучого зіткнення капіталізму і Халіфату

«Мабуть, потрібні будуть цілі томи, щоб перерахувати зрадництва тих, кого вороги Умми встановили над нами як правителів, загальна мета яких — працювати над згладжуванням арабсько - «ізраїльського» конфлікту». Такі строки зустрічаються у статті під назвою «Брехня про мир для відстрочки неминучого зіткнення капіталізму і Халіфату», опублікованої у газеті «Ат-Тахрір», яка випускається у Тунісі.

У статті вказується, то можна помітити безпрецедентне прискорення спроб покінчити з конфліктами в ісламському світі і загальну мету цих спроб, яка зводиться до того, що називається «мир в усьому світі», «кінець ідеологій» чи «діалог цивілізацій».

Далі задаються питання: «Чи можна досягти миру під затишком гегемонії Заходу, який вбиває народи і виснажує їх ресурси, або при існуванні єврейського утворення?Хто повірить, що ООН дійсно прагне до «миру в усьому світі»? Хіба можуть мусульмани прийняти рішення палестинської проблеми по формулі «дві держави для двох народів» і відвернутись від слів Аллаха:

فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الآخِرَةِ لِيَسُوؤُواْ وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُواْ الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُواْ مَا عَلَوْا تَتْبِيراً

«Коли ж прийшов строк останньої обіцянки, Ми дозволили вашим ворогам опечалити ваші обличчя, увійти в мечеть аль-Акса подібно тому, як вони увійшли туди у перший раз, і до підґрунтя зруйнувати усе, що потрапляло у їх руки»(17:7)?!

Про який «мир в усьому світі» вони говорять, якщо Посланець Аллаха ﷺ передвіщав битву з іудеями, сказавши:

لَا تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى تُقَاتِلُوا الْيَهُودَ حَتَّى يَقُولَ الْحَجَرُ وَرَاءَهُ الْيَهُودِيُّ يَا مُسْلِمُ هَذَا يَهُودِيٌّ وَرَائِي فَاقْتُلْهُ

«Не прийде Час, поки ви не битиметесь з іудеями і поки камінь , за яким буде знаходитись іудей, не скаже: «О, мусульманин, за мною ховається іудей, вбий же його!» (Бухарі, Муслім)?!».

На завершення статті підкреслюється: «Зіткнення капіталізму і Халіфату неминуче, оскільки Захід заряджений ненавистю до ісламському світу і має колоніальний розум. У той же час деякі вважають, що прагнення до Халіфату — це усього лише емоційний імпульс, породжений нездоровою реальністю , забуваючи , що працювати над встановленням держави Ісламу — це шаріатський обов’язок кожного мусульманина і обіцянка Посланця Аллаха ﷺ, який не говорить по забаганці. У хадісі повідомляється:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«Потім буде Халіфат за методом пророцтва» (Ахмад)».

Нормалізація з єврейським утворенням — це злочин під захистом крупних держав

«Палестинська проблема — це найскладніша із усіх проблем, з якими колись стикався світ», — вважає д-р аль-Асад аль-Аджілі, голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Туніс.

По словам доктора, проблема перевершує сили палестинського народу , єврейського утворення, Організації Об’єднаних Націй і наддержав, і тільки мусульмани, які слідують Шаріату Аллаха, можуть вирішити її, оскільки Священний Коран і Сунна Пророка ﷺ предсказали ознаки зіткнення , а також те, Хто і кому дасть перемогу у цьому протистоянні.

Про це говориться у дослідженні, опублікованому у середу на сайті газети «Ат-Тахрір», в якому д-р аль-Аджілі також написав: «До влади у США прийшов Трамп, і він почав зневажати правителів арабського регіону, вважаючи їх коровами, яких треба заколоти, коли у них висохне вим’я . Трамп почав працювати над активізацією проекту повної нормалізації , який передбачає, що Америка створить палестинську державу , яка живе за рахунок пожертвувань, і отримає в обмін остаточний і майже колективний пакт визнання єврейського утворення. У числі цих країн буде і Туніс, оскільки президент Каіс Саід, який раніше заявляв, що «нормалізація — це велике зрадництво», порахував угоду Арабських Еміратів з єврейським утворенням «їх внутрішньою справою». Це говорить про те, що він іде по шляху Абдель Насера і Садата, які врешті решт відступили від своїх гучних заяв».

На закінчення дослідження говориться: «Нормалізація з єврейським утворенням — це злочин під захистом крупних держав , які війну з євреями вважають війною проти ООН. Тому Умма повинна прагнути зірвати змови, сплановані невірним колонізатором , і зберегти стан війни доти, поки єврейське утворення не зникне повністю».

Політичні арешти у Палестині

Влада продовжила строк утримання під вартою членів Хізб ут-Тахрір Абдульджаліля Зайна, Башара Абу Хаміда і Рамзі Дагіра, які були заарештовані за політичну активність і поширення партійних прокламацій про неправомірність укладання миру Еміратами і Бахрейном з єврейським утворенням і підписання угоди «CEDAW».

Абдульджаліль Зайн із Ятти був заарештований (а точніше — викрадений) на вулиці службами безпеки у четвер 17.09.2020.Башар Абу Хамід був заарештований 16.09.2020 в Калькілії у своєму магазині після того, як партія поширила прокламацію з засудженням нормалізації. Рамзі Дагір, який має проблеми зі здоров’ям, був заарештований 15.09.2020 за критику ганебної поведінки влади, вираженої у придушенні акції протесту проти підписання угоди «CEDAW».

Ці арешти і несправедливі судові рішення по продовженню строків утримання під вартою відбуваються у той час, коли Палестинська адміністрація заявляє про припинення політичних арештів на Західному березі і коли стверджує, що виступає проти угоди про нормалізацію відносин. Ці дії виявляють брехню і зрадництво ПА. Насправді політичні арешти продовжуються, і ПА ніколи не була проти єврейського утворення або проти укладання з ним угод, швидше, вона горює через те, що Америка переступила через неї, примусивши ОАЕ і Бахрейн напряму підписати ці зрадницькі угоди.

Репресивна політика показує істинне обличчя ПА і те, що вона ніколи не була разом з палестинським народом, а, швидше, навіть веде війну проти палестинців , їх дітей, святинь, майна і честі і невпинно плете підступи проти Палестини.

Мета американського політичного рішення по Сирії

Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Сирія Ахмад Абдульваххаб пише: «Усі хочуть позбутися від злочинного режиму і повернутись до гідного стабільного життя подалі від приниження і рабства. Люди и повинні знати, що Асада над ними поставила Америка, щоб застосовувати і захищати закони куфру, боротися з усіма, хто закликає до застосування Ісламу, щоб принижувати, пригноблювати, поневолювати і грабувати багатства. Коли народ Шаму виступив проти тирану, Захід дав йому зелене світло на вбивства і руйнування. Як буде виглядати повернення тепер?! Вони дозволять повернутись тільки тому,хто приповзе до них на колінах, пообіцяє бути покірним рабом, готовим жити у приниженні і рабстві , гарантуючи покірність своїх дітей, і переконає у тому, що не наважиться більше повстати проти тиранії . Тільки тоді вони можуть прийняти його каяття і дозволити повернутись».

Позиція ПА у відношенні ЛАД віє зрадництвом

Уряд Махмуда Аббаса рішуче відмовився від свого права головувати в Раді Ліги арабських держав на нинішній сесії. Міністр закордонних справ Палестини Ріяд аль-Малікі заявив, що це рішення було прийнято після того, як генеральний секретаріат Ліги підтримав ОАЕ і Бахрейн. У повідомленні , адресованому генеральному секретарю ЛАД, аль-Малікі зазначив, що «Ліга відвернулась від того, що трапилось», але у той же час дав ясно зрозуміти, що ПА «не відмовиться від свого місця в ЛАД, тому що це створить вакуум, який може привести до різноманітних сценаріїв, неприйнятних для неї на цьому складному етапі».

У коментарі для преси інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір/Палестина пише: «Незважаючи на ляпаси від Америки, Ліги арабських держав і арабських зрадників ,«ОЗП» та ПА цупко тримаються за ЛАД, Арабську мирну ініціативу і американський проект по створенню «двох держав». Це показує глибину зрадництва і підкорення Організації звільнення Палестини. Заява про відмову від свого права головувати у Раді ЛАД на нинішній сесії, при цьому зберігаючи своє місце в ЛАД — це лише пил у вічі і спроба зберегти своє обличчя. Позиції «ОЗП» показують, що вона тоне у зрадництві, незважаючи на ляпаси від хазяїв. Замість того, щоб самоусунутись від палестинської проблеми, вона усе іще працює на благо ворогів,заявляючи про прихильність західним проектам і інструментам колонізатора, особливо Лізі арабських держав».

Маніпулювання цінами на паливо «Урядом порятунку» в Ідлібі

Компанія «WatadPetroluem», яка належить «Хаят Тахрір аш-Шам», підняла ціни на паливо у провінції Ідліб, пославшись на ріст обмінного курсу долару по відношенню до турецької ліри. Це відбувається вже п’ятий раз за два місяці. Раніше компанія об’явила про підвищення ціна на паливо у провінції Ідліб по тим же самим причинам.

Підвищення зачепило бензин, ціна якого зросла до 4,6 турецьких лір, дизельне паливо — 4,5 турецьких лір,і побутовий газ, ціна за балон якого злетіла до нового максимуму — 65 турецьких лір, що іще більше усугубило умови життя, що погіршуються.

«Ар-Рая»: маніпуляції компанії «Watad» цінами на паливо та іншими життєво важливими товарами підтверджує, що головною метою «Уряду порятунку» є влада і збір грошей. По наказу своїх «прибічників» «ХТШ» спричиняє тиск на людей і позбавляє шматка хліба, щоб вони погодились повернутись в обійми сирійського режиму через коридор американського політичного рішення.

Один із колишніх керівників «ХТШ» Абу аль-Абд Ашідда напав на лідерів організації і закликав обілити своє ім’я перед народом, а не Заходом.

У повідомленні, розташованому у «Telegram», Ашідда написав: «Лідери «ХТШ» повинні прагнути відбілити своє ім’я перед народом у звільнених районах, і це важливіше, аніж обілити своє обличчя перед Заходом».

Він додав, що керівники «ХТШ» повинні «проявляти милосердя,покору і раду», а не віддаляти людей від революції за допомогою «образ, які шкодять і не приносять користі, які псують і не виправляють».

Він почав вимагати від керівників «ХТШ» «реформувати судову систему в регіоні, створивши судову владу , передавши їй усі повноваження, в які ніхто не втручається, і підкоривши в’язниці суду і органам надзору».

Тільки Праведний Халіфат покладе край знущанням Америки і звільнить Палестину

Американська адміністрація закликала Кенію підтримати політичні і комерційні інтереси єврейського утворення, погрожуючи скасуванням угоди про вільну торгівлю між Америкою і Кенією. Вашингтон також почав вимагати від Кенії утриматись від заходів, які завдають шкоду торгівлі між Америкою і єврейським утворенням.

Зі свого боку представник інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Кенії Шабан Муаллім зазначив: «Ця зарозуміла заява Америки показує, як вона підтримує жахливі злочини проти мусульман у Палестині і втручається у справи інших країн по усьому світу, визначаючи їх зовнішню політику».

«Ця вимога надійшла через кілька днів після того, як ОАЕ і Бахрейн підписали з єврейським утворенням зрадницьку угоду проти Палестини у столиці зла Вашингтоні», — говориться у заяві д-ра Муалліма.

Він також вказав, що Америка є архітектором і керівником у справі ліквідації палестинської проблеми і що вона налаштувалась на те, щоб завдати збиток Ісламській Уммі.

На завершення заяви говориться: «Єврейське утворення побудоване на ісламській землі, і воно не існувало би без окупації. Воно захопило благословенну землю , на якій знаходиться мечеть аль-Акса. Отож, будь-яка форма міжнародних відносин і захист комерційних інтересів єврейського утворення надасть йому легітимності , що рішуче забороняється нашою релігією. Палестинська проблема — це ісламське питання , і тому ми відкидаємо будь-яке неісламське рішення . Ми повинні невпинно працювати над відновленням Халіфату ,який об’єднає мусульманські армії для звільнення Палестини решти усіх інших окупованих земель мусульман».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню