Огляд новин газети «Ар-Рая» 14.10.2020

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Палестина — це благословенна земля, місце Ісри і Міраджу, і вона займає особливе місце у серцях мусульман. Навіть якщо мусульманами правлять зрадники, які підкоряються колонізатору замість Аллаха,але ж Палестина належить не їм, а усій Ісламській Уммі.

Будь-які угоди про нормалізацію відносин з єврейським утворенням обернуться проти цих правителів ганьбою, і вони опиняться серед тих, хто зазнав збитку, у той самий День, який обіцяний Аллахом. Палестина ж повернеться до мусульман після битви з єврейськими військами, як це пророчив Посланець Аллаха ﷺ:

لَتُقَاتِلُنَّ الْيَهُودَ فَلَتَقْتُلُنَّهُمْ حَتَّى يَقُولَ الْحَجَرُ يَا مُسْلِمُ هَذَا يَهُودِيٌّ فَتَعَالَ فَاقْتُلْهُ

«Ви неодмінно битиметесь з євреями і вб’єте їх, що навіть камінь скаже: «О, мусульманин! Ось єврей за мною! Підійди і вбий його!» (Муслім).

 

Народ невір’я єдиний

Франція готова підтримати «Ізраїль»

Посол Франції в Тель-Авіві заявив про можливість згоди Парижу на врегулювання палестинсько - «ізраїльського» конфлікту по формулі, відмінної від формули «дві держави», пише сайт «AlJazeera» 10.10.2020.

Ця заява була зроблена після нормалізації відносин Еміратів і Бахрейну з «Ізраїлем», і вона узгоджується з позиціями адміністрації президента США Дональда Трампа, який прагне добитися підтримки американців для своєї зовнішньої політики напередодні президентських виборів.

Газета «Maariv» з посиланням на високопосадові джерела в Парижі повідомила, що Франція оновила свою позицію по палестинсько - «ізраїльському» конфлікту, і тепер не виключає можливості рішення по формулі, відмінної від створення «двох держав».

Ознаки змінення позиції Франції були виявлені у ході обговорень, проведених організацією «ELNET», яка сприяла зміцненню стратегічних відносин між Європою і «Ізраїлем».

У ході обговорення посол Франції в Тель-Авіві Ерік Данон сказав: «Ми не будемо вести переговори від імені палестинців. Це двобічне питання, і тому ми повинні взяти до уваги нові умови, які виникли, і повернутись за стіл переговорів».

«Ніхто не знає, що трапиться у кінці …Чи буде рішенням «одна держава» чи «дві держави»? З Єрусалимом чи без нього? Ми віддаємо перевагу рішенню по формулі «дві держави», але чи означає це, що ми не можемо погодитись з чимсь іншим? Ні,звичайно! Ми можемо погодитись з будь-яким рішенням, узгодженим між палестинською і «ізраїльською» сторонами», — зазначив французький дипломат.

Змінення позиції Франції і підтримка євреїв трапилась після нормалізації відносин ОАЕ і Бахрейну з «Ізраїлем», як сказав Данон: «Шість місяців назад ніхто не припускав, що «Ізраїль» підпише з ОАЕ і Бахрейном «Угоду Авраама» (угода про нормалізацію)». Також він додав: «Палестинцям необхідно враховувати своє слабке положення на міжнародній і арабській аренах».

«Ар-Рая»: здається, щоб приховати свою поразку у внутрішній політиці, президент Франції Макрон намагається добитися хоч якогось успіху, іноді нападаючи на Іслам, а іноді намагаючись зробити вигляд, що він не може вирішити одну із найважливіших і доленосних проблем людства, підтримуючи рішення по американській формулі «дві держави для двох народів». Окрім того, у список своїх досягнень він намагається внести деякі змінення у позиціях, ігноруючи долю аль-Кудса і намагаючись знайти рішення шляхом двобічних переговорів.

Ті, хто розмірковують про політику західних країн щодо питання Палестини, виявляють, що усі ці країни відмовляються від своїх обіцянок, особливо перед мусульманами, і змінюють свої плани на користь своїх політичних цілей і колоніальних інтересів, які включають повну і абсолютну підтримку амбіцій євреїв. У той же час мусульманські правителі-зрадники роблять ставку на ініціативи, які просуваються ними як єдиний шлях до постійного миру у регіоні. На тлі того, що Франція намагається підтримати і зміцнити єврейське утворення в серці ісламського світу — Палестині, зробивши його звичайним сусідом мусульман, і на тлі угод, пропонованих Трампом, немає сумніву у тому, що Умма не погодиться з цими злочинами. Мусульмани не здадуть ані п’яді палестинської землі, ані пилинки священного аль-Кудса. Незабаром Ісламська Умма поверне собі вкрадену владу, а її армії виступлять у похід для знищення єврейського утворення.

 

Обшуки і арешти членів Хізб ут-Тахрір в Йорданії

Служби безпеки Йорданії провели рейди і обшуки у домах членів Хізб ут-Тахрір. Згідно заяви інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Йорданії, у ході обшуків були заарештовані д-р Халід аль-Ашкар і д-р Мухаммад Абу аль-Асаль.

Інформаційний офіс ХТ пише: «Здається, що нещодавно поширена компанія по підписанню Палестинської хартії з закликом «не здаватись і не продавати ані п’яді Палестини», яка була ініційована деякими членами Хізб ут-Тахрір і зібрала немало прибічників, викликала гнів йорданського режиму, тому що він має намір продовжити нормалізацію відносин з єврейським утворенням».

Офіс Хізба поклав на режим і його репресивні органи повну відповідальність за безпеку і здоров’я затриманих і закликав до їх негайного звільнення.

Також у заяві підкреслюється: «Ці заходи не завадять Хізб ут-Тахрір рухатись уперед у протидії змові невірного колонізатора і його прибічників серед мусульманських правителів Хізб буде стояти на стороні Умми і продовжить іти разом з нею до здійснення проекту відродження шляхом створення Праведного Халіфату, армії якого звільнять аль-Аксу і усю Палестину, викоренивши єврейське утворення.

 

Режим в Бангладеш сприяє гегемонії Америки над регіоном

За даними джерел у міністерстві оборони,Бангладеш і Індія проведуть спільні триденні військово-морські навчання у північній частині Бенгальської затоки. Представники Міноборони заявили, що військово-морські навчання пройдуть уздовж міжнародного морського кордону, і в них візьмуть участь військові кораблі обох країн.

«Ар-Рая»: участь військово-морського флоту Бангладеш у спільних навчаннях з ворожою індійською державою показує слабкість керівництва, особливо на тлі загострення індо-китайського конфлікту за гегемонію у регіоні. Але режим в Бангладеш стурбований здійсненням американського порядку денного, пов’язаного з розширенням індійського впливу у регіоні, що дозволить використати Індію проти Китаю. Слабкому режиму Хасіни не вистачає суверенітету і незалежності, і він віддає перевагу рабству у західного колонізатора як спосіб зберегти і залишитись при владі. Подібні спільні навчання при підтримці Америки дозволяють тримати Озброєні сили Бангладеш під командуванням невірних для досягнення своїх цілей. Замість цього у Халіфату буде істинне бачення ролі Ісламських Озброєних Сил, і армія Халіфату буде негайно мобілізована для звільнення переслідуємих мусульман в Індії — країні, як наші предки завоювали джихадом, але тепер вона окупована многобожниками.

 

Мир, нормалізація, делімітація кордонів і встановлення зв’язків — назви, які мають одне значення, а саме — зрадництво Аллаха, Його Посланця ﷺ і віруючих

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Лівані знов нагадав про заборонність відносин з єврейським утворенням,а усі умови угод, такі як мир, нормалізація, делімітація кордонів і встановлення зв’язків, він порахував різними назвами одного явища — зрадництва Аллаха, Його Посланця ﷺ і віруючих.

Офіс Хізба вказав на заборонність здавати Умму в Лівані чи інших місцях Заходу — як Америці, так і іншим країнам, а також підкреслив, що єврейське утворення не має права існувати як держава на окупованих землях мусульман.

Далі зазначається необхідність звільнення усієї Палестини і повернення її Ісламській Уммі, і це відбудеться, з волі Аллаха, дуже скоро за допомогою людей під опікою покровительством Халіфату, які не залежать від Заходу чи зрадницьких регіональних режимів.

Що стосується відмови від багатьох раніше заявлених позицій, то в заяві говориться: «Недивно подібне бачити від тих, чия політика побудована на реальності. Що стосується позиції Умми, особливо щодо питання єврейських окупантів, то вона тверда,як сказав Посланець Аллаха ﷺ:

لَتُقَاتِلُنَّ الْيَهُودَ فَلَتَقْتُلُنَّهُمْ حَتَّى يَقُولَ الْحَجَرُ يَا مُسْلِمُ هَذَا يَهُودِيٌّ فَتَعَالَ فَاقْتُلْهُ

«Ви неодмінно битиметесь з євреями і вб’єте їх, що навіть камінь скаже: «О, мусульманин! Ось єврей за мною! Підійди і вбий його!» (Муслім).

Незважаючи на це, ті, хто укладають мир і прагнуть до нормалізації, відкрито показують свої позиції. Аллах говорить про них:

سَيُصِيبُ الَّذِينَ أَجْرَمُواْ صَغَارٌ عِندَ اللّهِ وَعَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا كَانُواْ يَمْكُرُونَ

«Грішників же спіткає приниження перед Аллахом і тяжкі муки за те, що вони плели підступи» (6:124)».

 

Сторони лівійського діалогу — інструменти міжнародних гравців

Їх турбують тільки пости і служіння своїм хазяям

Делегації Вищої державної ради Лівії і Палати представників у Тобруку підписали в Марокко «попередню угоду» про умови розподілення керівних посад у державних структурах Лівії. Про це пише сайт «Al-QudsAl-Arabi»за 06.10.2020.

Попередня угода була підписана у місті де Хархура, що на околиці столиці Рабат,головою делегації Вищої державної ради Лівії Фаузі аль-Укабом і головою делегації Палати представників в Тобруку Юсуфом аль-Акурі після завершення другого раунду лівійського діалогу, який пройшов у місті Бузніка.

Угода пов’язана з реалізацією 15-ї статті Схіратських угод, підписаних 17.12.2015.

У першому абзаці статті пишеться: «Палата представників проконсультується з Вищою державною радою Лівії для досягнення консенсусу у відношенні осіб, які будуть представлені у ключових органах влади у країні: директор Центрального банку Лівії, голова рахункової палати, начальник відділу адміністративного контролю, голова Антикорупційного управління, голова і члени Вищої виборчої комісії, голова Верховного Суду і генеральний прокурор».

У другому абзаці статті вказується, що «після реалізації першого абзацу цієї статті для звільнення осіб, які займають керівні посади, що вказані у попередньому абзаці, і призначення нових осіб на ці посади вимагається схвалення двох третин членів парламенту».

«Ар-Рая»: відомо, що Британія розробила Схіратські угоди і надала їх Раді Безпеки ООН, яка одностайно ухвалила їх. Америка не могла протистояти цьому з причини того, що угоди знайшли міжнародну підтримку,оскільки вони повинні були вирішити конфлікт у Лівії і були схвалені усіма місцевими політичними пробританськими силами. Британія усе іще займається організацією діалогів і формулюванням рішень для сторін діалогу.

Америка, з якою вона суперничає, не могла переманити на свій бік лівійський політичний центр, тому зробила ставку на Хафтара, який 27 квітня 2020 року заявив про розірвання Схіратських угод і об’явив себе лідером усієї Лівії після конфлікту з Акілою Саліхом, спікером парламенту у Тобруку. Але його так ніхто і не визнав. Британія змогла своїми підступними діями віддалити його від столиці, так що він став сприйматись як переможена сторона. Саме тому Британія організувала в Марокко останні діалоги між підконтрольними їй лівійськими політичними силами.

Лівія стала жертвою боротьби за вплив і розграбування багатств між Америкою і Європою, зокрема — Британією. Що стосується сторін діалогу у Лівії, то їх хвилюють лише державні пости. Вони згодні бути інструментами колонізатора, тому не бажають ані позбавлення від залежності від колонізаторів, які б’ються за Лівію і грабують її багатства, ані встановлення правильної системи на основі Ісламу, яка зробить мусульман щасливими у цьому світі і у майбутньому.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню