Огляд новин газети «Ар-Рая» 03.02.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Колоніальні держави ніколи не нададуть пригнобленим їх права і ніколи не будуть віддавати належне жінці або чоловіку. Вони піднімають питання прав людини тільки для спричинення тиску на уряди, щоб просувати свої інтереси і щоб хоч якось виправдатись перед власними народами і світом.

Вони не зможуть забезпечити гідне життя людей згідно зі своїми рукотворними системами. Тільки система від Аллаха, яка застосовна в Праведному Халіфаті, забезпечить людині гідне життя, захищаючи її права і честь. Аллах говорить:

أَلَا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ

«Невже цього не буде знати Той, Хто створив, якщо Він — Проникливий, Відаючий?» (67:14).

 

Мирна ініціатива Аббаса на терезах Ісламу

Палестинське агентство новин і інформації «WAFA» повідомляє 26.01.2021 наступну новину: «Сьогодні, у вівторок, Рада Безпеки ООН обговорить ситуацію на Близькому Сході, в тому числі — палестинське питання.

«Палестинське питання та ініціатива президента Махмуда Аббаса по проведенню міжнародної конференції миру на Близькому Сході будуть в центрі обговорення на засіданні Ради Безпеки», — сказав прем’єр-міністр Палестини Мухаммад Штайе, відкриваючи щотижневе засідання кабінету міністрів.

Він додав, що засідання СБ також буде присвячено глобальним подіям, в тому числі — палестинському питанню і відновленню роботи Квартету по близькосхідному врегулюванню вже при новій американській адміністрації на чолі з Джо Байденом».

«Ар-Рая»: з першого дня появи Палестинської адміністрації, сформованої в Осло, усім ясна її суть і те, що вона була і досі тісно пов’язана з волею колоніальних країн. Усі також розуміють, що зустрічі, діалоги, конференції і засідання, які проводяться колоніальними країнами, і те, що приймається по палестинському питанню ними або закладами, пов’язаними з ними, такими як ООН і Рада Безпеки — це ніщо інше, як зміцнення своєї гегемонії над палестинськими землями, захист інтересів євреїв і підтримка їх державного утворення.

Незважаючи на багато сторін і переплетіння поглядів по палестинському питанню, з тих пір як Махмуд Аббас став президентом Палестинської автономії, Америка змогла відчутно розширити свою владу над нею, підсиливши контроль політичної структури і структури безпеки. Тому усі кроки ПА контролюються так, щоб вони служили колоніальним планам Америки по ліквідації палестинського питання шляхом застосування рішення по формулі «дві держави для двох народів».

В політичному плані усі особи, які не люблять Америку або можуть перешкоджати її інтересам, були виключені із політичного життя Палестини, а хто із них залишився до сьогоднішнього дня, той не має ніякого впливу. Що стосується безпеки, Америка змогла через генерала Дейтона переформатувати служби безпеки, щоб безперешкодно контролювати їх. Вона змогла сформувати адміністративний менталітет для управління службами безпеки, налагодивши прямий зв’язок з американськими службами і сформулювавши військову доктрину для палестинської сторони так, щоб досягти злиття з єврейським утворенням.

Таким чином, палестинські служби безпеки зберігають стабільність і безпеку євреїв так, що координація в сфері безпеки стала для Палестинської адміністрації священним обов’язком. Незважаючи на спроби президента ПА показати, що він вирвався із лещат Америки, особливо в епоху правління Трампа, це не більше, аніж пил у вічі. На тлі цього обману лунає заклик Махмуда Аббаса скликати міжнародну мирну конференцію для обговорення палестинського питання, що насправді є підтримкою колоніальної гегемонії і настирливою вимогою зачинити палестинську проблему.

Отож, народ Палестини і мусульмани у цілому повинні знати, що існування Палестинської адміністрації є найбільшою перепоною на шляху до звільнення і очищення Палестини від євреїв. ПА нічим не відрізняється від інших тиранічних режимів в мусульманських країнах, які не дають мусульманським арміям вступити у вирішальну битву за звільнення благословенних земель. Народ Палестини повинен гучно вимагати від Палестинської адміністрації залишити у спокої палестинську проблему. Умма ж повинна негайно скинути правлячі режими в своїх країнах і встановити Праведний Халіфат, який відправить ісламські війська на звільнення Палестини.

 

Вбивства і залякування мирного населення — великий гріх і зловмисний план

Палестинська адміністрація і єврейське утворення несуть повну відповідальність за це

Після п’ятничної молитви 29.01.2021 сотні жителів міста Умм-ель-Фахм вийшли на демонстрацію проти пасивності поліції у боротьбі зі злочинністю в арабському секторі, контрольованому «Ізраїлем». Так само демонстрації проти росту злочинності пройшли у багатьох містах і селах, контрольованих палестинською стороною.

Зі свого боку,інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині засудив групу, яка коїть вбивства і розстріли з метою зломити волю палестинського народу і занурити його у трясовину смути.

В опублікованій заяві Хізб ут-Тахрір пише: «Те, що відбувається на території Західного берегу, мало чим відрізняється від того, що відбувається в аль-Кудсі (Єрусалим) і арабських містах, окупованих у 1948 році. І це — навмисний план, а не випадковість».

Потім Хізб звертається до палестинців: «Стережіться злочинців, бажаючих посіяти смуту, яка не щадить нікого. Подібне призводить до того, що людей виганяють із своїх домів і земель, а це — те, чого добивається ваш ворог».

Далі зазначається:«Своєю прихильністю Закону Аллаха і своїм послухом Посланцю Аллаха ﷺ ви позбавите будь-якої можливості тих, на кого пав ваш гнів та їх покровителів».

На завершення говориться: «Ми закликаємо увесь народ Палестини, клани, старійшин, рухи і угрупування поквапитись врятувати країну від плану ворогів і покласти відповідальність за цей хаос на Палестинську адміністрацію та її служби безпеки. Справжній супротивник громадянського світу — це той, хто прикриває злочинців і корупціонерів, замість боротьби з ними».

 

Ас-Сісі, виконуючи наказ Америки, готує регіон до палестинських виборів

У поточному місяці у Каїрі відбудеться всеохоплюючий «міжпалестинський діалог», на який палестинські фракції, які ведуть переговори, покладають великі надії у визначенні долі виборів, якій пройдуть на палестинських територіях за останні 15 років.

Зі свого боку, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині зазначив у прес-релізі, що ця новина показує ступінь зацікавленості єгипетського режиму в палестинських виборах і масштаби його зусиль, скерованих на їх успішне проведення, оскільки він заздалегідь скликав зустрічі перед виданням президентського наказу про проведення виборів.

В заяві підкреслюється, що ці кроки Єгипту варто розуміти в політичному контексті, оскільки здійснюються вони згідно з бажанням Америки провести палестинські вибори під опікою проамериканського режиму ас-Сісі, щоб не дозволити зайнятись цією справою британським агентам в лиці Йорданії і Катару.

На завершення прес-релізу говориться: «Те, що роблять Єгипет і палестинська адміністрація — це не самовизначення, а швидше, нова змова заради відновлення руху по американській лінії. Метою цих виборів є не примирення або возз’єднання Західного берегу і сектору Газа, не боротьба з корупцією, а швидше, відновлення легітимності «ОЗП» і повторне використання палестинської адміністрації. Так палестинська сторона з новою силою почне просуватись по шляху переговорів і поступок під егідою адміністрації Байдена і під приводом так званої «міжнародної легітимності».

Тому народ Палестини і фракції, які підняли стяг опору та Ісламу, повинні бути пильними і обережними, щоб їх не вжалили двічі із однієї нори. Їм не варто брати участь у цих виборах, щоб не вдихнути нове життя в «ОЗП» після того, як організація перетворилась у смердючий труп, до якого ніхто не наближався. З іншого боку, треба викрити уявну «легітимність» ПА і показати, що вона не представляє палестинський народ. При цьому треба пам’ятати, що палестинська проблема — це ісламське питання, і його рішення полягає у тому, щоб ісламські армії звільнили благословенні землі від окупанта».

 

Припиніть використовувати страждання Ісламської Умми

Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір нагадав про страждання тисяч переміщених осіб у таборах провінції Ідліб, заявивши, що ситуація усугубляється кожну зиму на протязі останніх 9 років, оскільки переміщені особи живуть у жахливих житлових умовах,що перемежовуються страхом за майбутнє.

В заяві пишеться: «Довгі роки ці люди чекають рішення. І це знов і знов показує нам, що організації, які втручаються, не є гуманітарними, а експлуататорськими, а так звані «дружні країни», є не помічниками, а учасниками змови. Окрім того, майже повне нехтування умовами життя людей в таборах та інших місцях є ланкою у ланцюгу змов, щоб люди прийняли будь-яке рішення, розроблене Америкою, згідно якому для сирійців немає порятунку, окрім як повернутись під владу ката».

На завершення Жіночий відділ ХТ пише: «Прийшов час Уммі мобілізуватись навколо проекту Халіфат, який об’єднає зусилля у скиненні режиму, щоб покласти край стражданням наших братів і сестер».

 

Правителі Судану домовляються з єврейським утворенням про співпрацю в області розвідки і безпеки для боротьби з Ісламом

Міністр розвідки єврейського утворення Елі Коен зустрівся з головою Суверенної ради Судану Абдель Фаттахом аль-Бурханом,міністром оборони Ясіном Ібрагімом і прем’єр-міністром Абдуллахом Хамдоком, щоб підписати угоду, про яку гучно кричали єврейські ЗМІ і умовчали суданські, про співпрацю в області розвідки і безпеки у найближчому майбутньому, щоб присікти діяльність «терористичних організацій».

Коментуючи ці події, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Судані опублікував заяву, в якій говориться: «Яке приниження укладати з ворогом, який окупував ісламські землі і святині, угоди про співпрацю в області розвідки і безпеки, щоб боротися з організаціями, які бажають очистити Палестину від єврейської узурпації. Що стосується боротьби з «тероризмом»,це означає боротьбу з Ісламом як системою для життя».

В заяві рішуче засуджується ця зрадницька угода і пишеться: «Народ Судану ніколи не погодиться з такими зрадництвами, що пояснює, чому офіційні урядові ЗМІ умовчують про поточну зустріч. Керівництво країни повинно на офіційному рівні зайняти позицію фактичного стану війни у відношенні єврейського утворення, а не укладати з ним зрадницькі угоди про нормалізацію».

На завершення заяви зазначається: «Які б угоди не укладали прислужники колонізатора з єврейським окупантом, це тільки уронить їх в очах Умми і накличе на них гнів Аллаха у цьому світі і суворі покарання у майбутньому житті, якщо тільки вони не покаються і не відмовляться від зрадництва, спокутувавши свій гріх і надавши допомогу і підтримку у встановленні Халіфату, армії якого назавжди покінчать з окупацією благословенних земель».

 

Якщо б у мене була сила, щоб здолати вас! Якщо б у мене була міцна опора!

Політики зазвичай шукають найбільш сильного союзника, і вони завжди вдаються до допомоги найбільш впливової сторони на міжнародній арені. Природа людини є такою, що вона завжди шукає найбільш сильного і найбільш могутнього. Аллах говорить:

قَالَ لَوْ أَنَّ لِي بِكُمْ قُوَّةً أَوْ آوِي إِلَى رُكْنٍ شَدِيدٍ

«Він сказав: «Якщо б у мене була сила, що здолати вас! Якщо б у мене була міцна опора!» (11:80).

Але ми знаходимо, що деякі мусульмани, які ідуть в політику, не бачать Аллаха як силу, до якої можна звернутись, думаючи, що розмови про силу і могутність Аллаха — це просто почуття, які не мають нічого спільного з реальністю, або ці мусульмани засліплені до такої мірі, що не бачать нічого, окрім американських авіаносців і російських ракет, і думають, що немає нічого сильніше.

Аллах говорить:

قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

«Скажи: «О, Аллах, Володар царства! Ти даруєш владу, кому побажаєш, і віднімаєш владу, у кого побажаєш. Ти звеличуєш, кого побажаєш, і принижуєш, кого побажаєш. Усе благо — в Твоїй руці, Воістину, Ти здатен на усіляку річ» (3:26).

Як можна, читаючи ці строчки і вірячи в них, не бачити могутності Аллаха?! Аллах неодноразово підтверджує це у Священному Корані так, що у жодного мусульманина не повинно залишитись ані найменшого сумніву в існуванні цієї абсолютної сили, здатної перевернути усе догори дном. Аллах говорить:

فَعَّالٌ لِّمَا يُرِيدُ

«Він вершить те, що побажає» (85:16).

Також Аллах говорить:

إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصَادِ

«Воістину, твій Господь — в засідці» (89:14).

Слідуючи із вищесказаного, ті, хто прагне до змін, і ті, хто бажає застосування Шаріату, повинні вдаватись тільки до Аллаху і міцно триматись за Його вервь, підкоряючись Його велінням, оскільки Він — Володіючий могутністю, Міцний, як говориться в Корані:

إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِينُ

«Воістину, Аллах є Наділяючим прожитком, Володіючим могутністю, Міцним» (51:58).

Нехай вони знають, що треба слідувати велінню Аллаха і шляху Пророка ﷺ у підготовці усього можливого, як про це говориться в Корані:

وَأَعِدُّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ

«Приготуйте проти них скільки можете сили» (8:60).

І тоді вони заслужать допомогу і підтримку Аллаха:

وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ

«Воістину, Аллах здатен допомогти їм» (22:39).

 

Адміністрація Байдена працює над зміцненням військової сили євреїв, а що роблять мусульманські армії по відношенню до своєму обов’язку перед Палестиною?!

Як повідомляється на сайті «SadaElbalad» від 29.01.2021: «Міністр оборони США генерал Ллойд Остін сьогодні у п’яницю, під час телефонної розмови з міністром оборони «Ізраїлю» Бені Ганцем зазначив міцність союзу між двома країнами, підтвердивши прихильність Сполучених Штатів забезпеченню якісної переваги «Ізраїлю».

«Ар-Рая»: після того, як адміністрація нового президента Джо Байдена запевнила у своїй політичній підтримці єврейське утворення, не позбавивши окупанта тих досягнень, які він набув у нерозважну епоху Дональда Трампа, тепер настала черга посилати запевняння і військові обіцянки, згідно яким Америка не відмовиться від євреїв, а швидше, надасть їм безпрецедентну у регіоні військову підтримку.

На тлі нездатності правителів мусульман підтримати Палестину і навіть їх змови з ворогами, знов підтвердилась необхідність того, щоб армії в мусульманських країнах негайно скинули зрадницькі уряди і надали допомогу і підтримку Хізб ут-Тахрір у встановленні Халіфату,який поведе їх до звільнення Палестині і решти окупованих земель від колонізатора.

 

Експлуатуючи погані умови життя і голод людей, вони створюють хаос в Лівані

Чи можливо, щоб голодні жителі Тріполі спалювали свої дома (шаріатський суд, муніципалітет і т.д.)?! Або це — наслідки візиту американського посла?! Або це — один із плодів політики «Асад, або ми спалимо країну», щоб помститися за підтримку революції у Сирії?! Або це придушення опору і знищення тих, в кому залишилось бажання протистояти тирану?!Або це така підтримка з боку прибічників революції?! Усі ці питання лунають в заяві інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Лівані, де також підкреслюється: «Ми звинувачуємо усіх і нікого із них не виключаємо, тому що кожен доклав руку до руйнування країни, так що політика і керівництво провалились».

Далі в заяві зазначається: «Корупціонери існуючої влади як нібито хочуть зробити Тріполі своєрідним посланням усім голодним в Лівані у тому змісті, що якщо ви здійсните різкий крок, наслідком буде те, що ви бачите — руйнування і спустошення. Усе це нагадує сценарій, розіграний американцями для ліквідації революції Шаму. Вони злякались після того, як протестний голос через важку економічну ситуацію почав доноситись у ті райони Лівану, від яких нічого подібного не очікувалось».

Хізб ут-Тахрір звернувся до сил безпеки і армії, заявивши: «Не підтримуйте владу у змові проти власного міста і будьте разом з людьми у їх простих і справедливих вимогах».

Також заява містить звернення до жителів міста Тріполі: «Відбувається зловмисне руйнування вашого міста і спроби зіштовхнути людей лобами. Ви повинні стояти однією силою і спростовувати наклеп проти вас, не даючи відволікти громадськість від вимог самих основних прав. Тому не потрапте у пастку, поставлену владою, інакше самі ж продовжите їх життя».

 

Поразка чергового раунду Конституційного комітету Сирії

Повідомляється на сайті «Arabi21» от 31.01.2021: «Член Конституційного комітету від позиційної делегації Тарік аль-Курді підтвердив, що Переговорний орган, який є політичним орієнтиром для сирійської опозиційної делегації в Конституційному комітеті, має намір провести оцінку п’ятого раунду конституційних переговорів, які завершитись у п’ятницю, для прийняття відповідних рішень. А про те, чи відкритий для обговорення варіант відклику делегації, аль-Курді сказав, що п’ятий раунд завершився без особливого прогресу і усі варіанти відкриті.

Він також зазначив: «Проте необхідно продовжувати спричиняти тиск на ООН і міжнародного посланця, щоб вони заявили міжнародній спільноті і проінформували Раду Безпеки про те, що режим Асада є тією стороною, яка перешкоджає роботі Конституційного комітету і усього політичного процесу». Зі свого боку,спецпосланець ООН по Сирії Педерсен зазначив, що тиждень переговорів на засіданні сирійського Конституційного комітету в Женеві не приніс ніякого прогресу».

«Ар-Рая»: чому ті, хто називає себе опозицією, погоджуються сидіти поруч з представником організації, яка є зброєю у руках колоніальних держав?! Хіба вони не повинні викоренити існуючі системи і встановити Закон Аллаха, в якому — велич сирійців та усієї Умми?!

 

Корупція у Сполучених Штатах

Як повідомляє сайт «AlJazeera» 30.01.2021: «Журнал «ForeignPolicy» процитував новий глобальний звіт, опублікований неурядовою міжнародною організацією по боротьбі з корупцією і дослідженню рівня корупції по усьому світу у «TransparencyInternational», в якому говориться, що корупція в Сполучених Штатах знаходиться на найнижчому рівні за останні десять років. Аналітики пояснюють це погіршення зниженням довіри до демократичних інститутів і слабким контролем над використанням фінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.

Згідно звіту Індексу сприйняття корупції, США набрали усього 67 балів із ста можливих порівняно з 76 балами у 2015 році.

Директор по захисту громадських інтересів із «TransparencyInternational» в США Скотт Грейтак назвав «значне погіршення» роботи політичних інститутів США однією із основних причин зниження рейтингу країни.

Спільне розслідування «BuzzFeedNews» і Міжнародного союзу журналістів - розслідувачів показало, як крупні банки навмисно дозволяли здійснювати підозрілі фінансові операції на суми в трильйони доларів, що дозволило наркобаронам, корупціонерам і терористам безперешкодно переводити гроші по усьому світу.

Грейтак додав: «По-друге, що стає усе більш важливим, це низка неочікуваних досліджень ЗМІ показує, скільки брудних грошей надходить у фінансову систему Сполучених Штатів».

Індекс 2020 року також показав, як глобальна корупція підриває здатність країн захищати громадське здоров’я і свою економіку під час пандемії. У Сполучених Штатах часто з’являються доповіді про спеціальну програму кредитів по підтримці малого бізнесу, в яких відмічається реєстрація зовсім не «малих компаній», таких як підрядники оборонної промисловості, мережа ресторанів швидкого харчування «ShakeShack» і баскетбольний клуб «LosAngelesLakers».
«COVID-19 — це не просто криза в області охорони здоров’я та економіки, це криза корупції, з якою ми сьогодні не можемо справитись», — сказала голова «TransparencyInternational» Делія Матільда Феррейра Рубіо.

У звіті зроблений висновок, що іще одним побічним ефектом епідемії є те, що авторитарні уряди використали цю можливість як привід, щоб примусити замовчати критиків, ущемити громадянські свободи і підсилити переслідування.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
03.02.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню