Огляд новин газети «Ар-Рая» 10.02.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Процвітання, стабільність цін, вдоволення своїх основних і навіть другорядних потреб люди побачать не при капіталістичній системі, а швидше, під владою великої системи Ісламу, тому що ці закони економіки та інші повинні виходити від Творця людини.

Аллах говорить:

وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ

«Якщо б жителі селищ увірували і стали богобоязливими, Ми розкрили б перед ними благодать з неба і землі» (7:96).

 

Палестинське питання є ісламським, а не національним

Член політбюро палестинської організації «Ісламський Джихад» Халід аль-Батш заявив, що питання у виборах залежить від змінення нинішньої основи виборів. Про це повідомляється на сайті «MaanNews» від 31.01.2021.

Аль-Батш вказав, що офіційна позиція організації буде об’явлена після зустрічі в Каїрі на підґрунті «прихильності зміненню поточної політичної основи виборів, узгодження національної політичної програми, в якій беруть участь усі, і необхідності відокремлення законодавчої ради і національної».

Він також зазначив: «Учасники виборчого процесу, незалежно від того, чи брав участь рух чи ні, сподіваються, що ці вибори призведуть до створенню уряду національної єдності».

«Ар-Рая»: той, хто дивиться на палестинське питання з точки зору ісламської віри, розуміє, що Палестина — це окупована земля, і що єдиним рішенням є звільнення. Що стосується участі у виборах і приходу до влади, то це шлях до поступок по палестинському питанню, а не до звільненню,якщо тільки під звільненням у них не мається на увазі рішення по формулі «дві держави», згідно якої 80% палестинських земель відходить єврейському утворенню.

Проблема полягає не в механізмі проведення виборів або в їх чесності, не у відсутності між законодавчою і національною радами, не у відсутності уряду національної єдності і не в прийнятті угоди Осло у якості основи. Швидше, проблема полягає у тому, що створення «ОЗП», а також адміністрації і рад, як і вибори, які відбулися після цього — усе це було засновано на американському рішенні «дві держави», яка передбачає передачу двох третин Палестини єврейському утворенню. Отож, проблема полягає в «ОЗП» та її існуванні, а правильна діяльність полягає в тому, щоб викрити «ОЗП» і покінчити з нею політично замість відновлення і повторного запуску.

Що стосується зустрічі в Каїрі і покладання на нього надій у вирішені палестинського питання, то це — ілюзій, оскільки рух Єгипту був викликаний бажанням Америки відновити переговори згідно з рішенням «дві держави», схваленою угодою Осло. Як можна після цього сподіватись на заміну основи виборів, які пройдуть під опікою ас-Сісі, прислужника Америки?!

Прийшов час лідерам палестинських фракцій визнати правду про «ОЗП» та її адміністрації, а не намагатись покращити її імідж або повернути до життя її труп, і перестати говорити з національної точки зору, яка зменшує проблему і навіть грозить її ліквідацією. Навіть якщо усі фракції погодяться відмовитись від п’яді благословенної землі, це усе одно залишиться зрадництвом і недійсною угодою, тому що Палестина належить не фракціям, а Ісламській Уммі.

Окупація Палестини — це ісламське питання, і його основою є Книга Аллаха і Сунна Його Пророка ﷺ, які зобов’язують нас мобілізувати Ісламську Умму та її армії, щоб вони виконали свій обов’язок і повністю звільнили благословенні землі від моря до річки.

 

Кампанія «Халіфат звільнить Кашмір»

Хізб ут-Тахрір/Пакистан провів Інтернет - кампанію під назвою «Халіфат звільнить Кашмір». В ході кампанії Хізб надав шаріатську позицію з питання окупованого Кашміру і закликав Пакистанські Озброєні Сили надати допомогу Хізб ут-Тахрір, щоб халіф очолив армію у війні за звільнення Кашміру та усіх окупованих мусульманських країн. Кульмінацією кампанії став твіттер-шторм 5 лютого 2021 року під хештегом#KhilafahLiberatesKashmir.

 

Правителі Судану дарують зброю ворогу, який захопив Палестину

Хізб ут-Тахрір/Судан заявляє перед Аллахом про свою непричетність до діянь правителів Судану після того, як міністр оборони Судану символічно подарував зброю міністру розвідки єврейського утворення під час його нещодавнього візиту у Хартум.

Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані д-р Ібрагім Усман Абу Халіль написав у прес-релізі: «Хто віддав свою зброю ворогу, той хоче показати, що він здався і підкорився».

Д-р Усман додав: «Навіть по міркам патріотизму хіба не єврейське утворення вбивало людей на сході Судану і напало на збройний завод «Ярмук» без яких-небудь ударів у відповідь?!».

В заяві вказується: «Люди пізнали приниження колишніх і нинішніх правителів, які здають свою зброю ворогу. Такої ганьби мусульмани ніколи не відчували, навіть коли були дуже слабкими!».

На завершення зазначається, що Умма поверне собі славу і велич, тільки встановивши Другий Праведний Халіфат, який замість того, щоб дарувати єврейському утворенню зброю, буде битись з ним і вижене його із благословенної землі. Аллах говорить:

وَيَقُولُونَ مَتَى هُوَ قُلْ عَسَى أَن يَكُونَ قَرِيباً

«Скажуть: «Коли ж це трапиться?». Скажи: «Можливо, це трапиться дуже скоро!» (17:51).

 

Америка допомагає палестинцям в своїх інтересах та інтересах євреїв, а не із любові до народу Палестини

Прес-секретар держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Вашингтон має намір відновити гуманітарну допомогу палестинському народу, скасувавши рішення колишнього президента Дональда Трампа про призупинення цієї підтримки.

«США мають намір відновити гуманітарну допомогу палестинському народу, — сказав Прайс. — Ми робимо це не у якості послуги, а тому що це в інтересах Сполучених Штатів».

Коментуючи заяву Прайса, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині написав: «Америка — лідер капіталістичної ідеології, яка породжує жадібність, а тому вона позбавлена усіх людських цінностей і не надає значення нічому, окрім своїх інтересів. Саме це зазначив Прайс, коли говорив про гуманітарну допомогу палестинському народу. І цей інтерес полягає в реалізації американського бачення по рішенню палестинської проблеми.

Америка представляє її як гуманітарну проблему, яка повинна вирішуватись з наданням допомоги, або як демаркаційна суперечка, яка вимагає врегулювання між двома сторонами, а не як проблему окупованої землі і людей, страждаючих від зубожіння, осади і роздробленості через окупацію. Гуманітарні крихти Америка кидає владі Палестини не через прояв турботи про палестинський народ і не через почуття справедливості, а лише для просунення своїх інтересів за допомогою Палестинської адміністрації і «ОЗП». Ці двоє прагнуть врегулювати проблему по формулі «дві держави для двох народів», згідно якої більша частина Палестини відійде єврейському утворенню, і яка гарантує безпеку євреїв і відповідає інтересам Америки».

 

Сенат США переважною більшістю прийняв рішення, яке підтверджує перенесення посольства США в аль-Кудс

У п’ятницю 05.02.2021«RTArabic» опублікував новинку, в якій говориться: «У четвер пізно ввечері Сенат США проголосував по рішенню залишити посольство США в Єрусалимі. Згідно повідомленню газети «JerusalemPost», «за» проголосували 97 сенаторів,«проти» — 3.

Сенатор із Оклахоми Джим Інхоф сказав на засіданні: «Поправка не повинна викликати суперечок ані у кого. Такою є наша позиція в США на протязі 25 років. Єрусалим — столиця «Ізраїлю», і у нас повинно бути своє посольство в Єрусалимі».

Примітно, що Байден, будучи членом Сенату, підтримав у 1995 році рішення Конгресу, який передбачав перенесення американського посольства із Тель-Авіва в Єрусалим».

«Ар-Рая»: це рішення є яскравим доказом того, що змінюючі одна одну американські адміністрації і палати, навіть якщо очолюючі їх партії суперечать, прагнуть реалізувати колоніальні інтереси Америки, головним чином — захищаючи євреїв і зберігаючи їх існування, а також працюючи над ліквідацією палестинської проблеми. Розбіжності в Америці, на які сподіваються деякі в Палестині і мусульманських країнах, — це лише формальні суперечки, які не змінюють бачення Америки по рішенню палестинської проблеми. Усе це підтверджує факт того, що народ невір’я єдиний і що ті, хто сподіваються на нього, є невігласами або змовниками.

 

Номінація Кушнера на Нобелевську премію світу за підтримку єврейського утворення

01.02.2021на сайті «Arabi21» повідомляється, що Алан Дершовіц, вшанований професор Гарвардської школи права, висунув Джареда Кушнера, колишнього радника Білого дому, і його заступника Аві Берковіца на Нобелевську премію світу. У своєму листі, направленому в Нобелевський комітет, Дершовіц високо оцінив внесок Кушнера і Берковіца в нормалізацію відносин між арабськими країнами і єврейським утворенням.

«Ар-Рая»: це не перший випадок, коли нагороджуються головні злочинці, які доклали свою руку до вбивства мусульман і розв’язали війни проти них, або нагороджуються ті, хто співпрацював з колонізатором у реалізації їх планів в мусульманських країнах як агенти, які пропагують західну культуру і оберігають західні інтереси в наших країнах.

Лауреатами Нобелевської премії світу стали справжні терористи, такі як Шімон Перес і Іцхак Рабін, які скоїли численні злочини і масові вбивства проти палестинського народу, і Аун Сан Су Чжі, яка займала посаду державного радника в М’янмі (посада, яка приблизно відповідає прем’єр-міністру), під час правління якої мусульманське населення наразилось на геноцид.

Надання єврейському утворенню більшої частини Палестини і подальші масові вбивства палестинців, переміщення, знесення домів, руйнування сіл, а також щоденні страждання через нестачу життєво необхідних товарів і осквернення мусульманських святинь вважаються в очах колонізатора славетним діянням, що заслуговує на нагороди і почесті.

 

Саудівська Аравія виключає із своїх учбових програм те, що гнівить колонізатора

Газета «WashingtonPost» в своїй нещодавній статті вказала, що влада Саудівської Аравії «поступово почала очищати шкільні підручники від небажаного змісту». Про це повідомляється на сайті «Alhurra» від 30.01.2021.

У звіті газети зазначається, що із підручників зникли розділи, які підтримують страту за гомосексуальні стосунки, зникли розділи, як вихваляють «екстремістське мучеництво» і характеризують це як верхівку Ісламу.

Також із підручників десятого класу були видалені тексти, які включають хадіс Пророка Мухаммада ﷺ про те, що «Судний день не наступить, поки мусульмани не битимуться з євреями і поки мусульмани не вб’ють їх».

В статті вказується на занепокоєність, яка зберігається, щодо інформації, яка не була видалена, включаючи історію єврейського хлопчика, який «врятував себе від Пекла, прийнявши Іслам».

Газета процитувала директора по міжнародним справам Антидифамаційної ліги в Вашингтоні Девіда Вайнберга, який сказав що «уривки, які найбільш демонізують християн, євреїв і мусульман-шиїтів,в деяких місцях були видалені або пом’якшені».

Особливо варто відзначити, за словами Вайнберга, що підручники більше не схвалюють страту для чоловіків, які мають статеві стосунки з чоловіками, а також за віровідступництво, чаклунство і перелюбство.

«Як і раніше, дуже багато уваги приділяється ворожнечі з «Ізраїлем» і сіонізмом, яка інколи пов’язана з антисемітизмом», — сказав Вайнберг, додавши, що на картах у підручниках «Ізраїль» все так само не вказаний.

Варто відзначити, що у грудні у звіті Інституту моніторингу миру і культурної терпимості у шкільній освіті було підтверджено, що Саудівська Аравія «уперше» видалила із шкільних підручників тексти, як заохочують ненависть до інших релігій.

Змінення, вивчені інститутом, включали видалення розділу, озаглавленого «Сіоністська небезпека», і слова Пророка Мухаммада ﷺ про те, що к кінцю світу мусульмани вб’ють усіх євреїв.

 

Конфлікт між трьома гілками влади Тунісу прокладає шлях до нормалізації відносин з євреями

Як повідомляється на сайті elsada.net от 04.02.2021:«Хізб ут-Тахрір застеріг від втягнення країни у «колоніальні схеми західних країн на тлі політичного конфлікту між трьома керуючими структурами», зазначивши, що «гарячкова боротьба за владу прокладе шлях для зацікавлених міжнародних фінансових і політичних сил, щоб спонукати Туніс приєднатись до хвилі нормалізації відносин з сіоністським утворенням у виді неминучого вибору для економічної і соціальної стабільності.

Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Тунісі Абдуррауф аль-Амірі у ході прес-конференції у штаб-квартирі партії в Арьяні засудив погіршення політичної ситуації через те, що він назвав «суперечкою трьох гілок влади та їх заклопотаності недоречними конфліктами в збиток інтересам і сподіванням людей», вважаючи, що усі три сторони «навмисно грають ролі, щоб приховати істинну задачу народу, яка полягає у тому, щоб взяти під свій контроль свої справи і встановити свою абсолютну владу над своїми землями подалі від планів капіталістичної системи і колоніальних держав».

 

Огляд новин газети «Ар-Рая» 10.02.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню