Коли зрадники зрозуміють, що хазяї кинуть їх при перших же труднощах?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Видання «Al-Dustour» 07.05.2021 опублікувало новину: «Американський канал «FoxNews» повідомив у п’ятницю, що більше 17 тисяч афганських перекладачів, які працювали з армією США, стикнулись з ризиком бути вбитими екстремістським рухом «Талібан».

У своєму звіті канал вказав, що майже 17 тисяч афганських перекладачів намагаються покинути охоплену війною країну до крайнього строку, встановленого президентом Джо Байденом 11 вересня для виведення решти сил США із Афганістану».

«Ар-Рая»: ці перекладачі усвідомлюють жахливість свого зрадництва, оскільки вони надавали послугу окупаційним силам проти власного народу і країни. Один із цих перекладачів сказав: «Ми були слухом, язиком і зором американців». Інший сказав: «Ми — забуті солдати, і успіхи армії у польових умовах були б неможливими без послуг, які ми їм надали».

Злочин цих перекладачів не більше, аніж злочин політиків, які відкрили країну Америці і співпрацювали з нею, давши їй можливість ввести свою армію. Їх злочин не більше, аніж злочин керівників армії, сил безпеки і поліції, які співпрацювали з окупантами, і не більше, аніж злочин мислителів і письменників, які виправдовували окупацію і окупантів. Їх злочин не більше, аніж злочин шейхів в тюрбанах, що видають фетви, які дозволяють співпрацю з окупантом, і не більше, аніж злочин торговців війною, отримавших мільйони за співпрацю з окупантом. Їх вина — така ж, як вина усіх тих, хто зрадив свою релігію, свою Умму, свою країну і свій народ, допомагаючи окупантам, навіть якщо усього лише словом і незначною дією.

Ці перекладачі не вилучили уроку із того, що траплялось з їх братами по зрадництву на протязі усієї історії. І ось вони оплутані страхом, очікуючи своєї ганебної участі у цьому світі і майбутньому. Чи покаються інші зрадники в мусульманських країнах за своє зрадництво і чи повернуться в ряди своєї Умми, щоб врятуватись від помсти свого народу і покарань свого Господа?!

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
12.05.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню