Огляд новин газети «Ар-Рая» 17.03.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У суботу 29 Раджаба 1442 року хіджри, що відповідає 13.03.2021, Хізб ут-Тахрір провів міжнародну онлайн-конференцію (www.youtube.com/watch?v=PgKO6boDzZs) в завершення своєї глобальної кампанії, яка проходила по дорученню аміра Хізб ут-Тахрір, вельмишановного вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти в місяці Раджаб 1442 року хіджри (2021 р.) під гаслом «У соту річницю руйнування Халіфату...о, мусульмани, встановіть його!» і яка була приурочена до трагічної дати падіння ісламського правління, зведеного іще Посланцем Аллаха ﷺ.

 

Сила ідеї і її важливість в досягненні змінень

Багато мусульмани не усвідомлюють важливість ідейної і політичної боротьби, а також їх ролі у здійсненні радикальних змінень, навіть освічені із них з високими степенями і ті, кого називають інтелектуалами і мислителями.

Це відбувається через те, що вони не мають правильного і розумного погляду, щоб зрозуміти, що таке реальне змінення і як це змінення може відбутись в окремій людині, державі і суспільстві. Більше того, їх увага зосереджена на швидких досягненнях, матеріальних результатах і навіть корисних особистих інтересах.

Тому вони більше не відповідають на заклики, в яких не бачать користі, і не ініціюють ніяких дій, в яких не бачать результатів. Можливо, саме з цієї причини їх важко переконати у бажаному результаті і необхідності зосередитись на зміненні ідей, а також примусити їх важливість політичних дій і того, що вони більш значущі, аніж фізичні дії. Аллах говорить:

إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ

«Воістину, Аллах не змінює положення людей, поки вони не змінять самих себе» (13:11).

Через цей брехливо-негативний погляд багато мусульмани відмовляються підтримувати носіїв заклику, які у своїй діяльності слідують методу Посланця Аллаха ﷺ, щоб досягти змінень в ісламських землях і відновити ісламський образ життя шляхом створення Ісламської Держави — Другого Праведного Халіфату.

Нерозуміння важливості ідейних змінень і політичних дій, а також наявності політичного проекту, розробленого на основі Книги Аллаха і шляху Пророка ﷺ у створенні першої Ісламської Держави в Медині, примушує їх мислити зверхньо і егоїстично, як ми згадали вище. Отож, вони ставляться до носіїв заклику з підозрою і зневагою. Вони говорять, що в боротьбі ідей і політичних діях немає змісту, бо це не побудує державу і не відновить Халіфат. У їх розумах і серцях укорінилась думка, що цієї мети можна досягти тільки матеріальним трудом.

Тут варто нагадати їм, що в історії є приклади і уроки. Історія повідомляє нам, що Ісламська Держава, незважаючи на стадії слабкості, залишалась стійкою перед лицем усіх військових кампаній монгол і хрестоносців, а колоніальні держави перемогли нас не тільки військовими кампаніями, а перш за усе вони усвідомили важливість ідейних і культурних атак і політичних дій. Політичними діями, а також ідейними і культурними атаками Захід добився того, чого не міг добитись послідовними хрестовими походами, які тривали десятиріччя. Місіонерські кампанії і розумові атаки зіграли найбільшу роль у спотворенні ісламських ідей, послабленні цих ідей у розумах Ісламської Умми і насадженні західних концепцій, внаслідок чого і розпалась Ісламська Держава. Захід проводив багато політичних ігор, поки не примусив людей однієї віри битись один з одним на благо своїх ворогів. Саме так вороги Ісламу змогли ліквідувати Халіфат сто років назад.

Уся Умма повинна усвідомити цей факт і підтримати партію «Хізб ут-Тахрір»,яка іде до радикальних змін,після яких мусульмани побачать гідне життя у затишку Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Так мусульмани отримають блага цього світу і заслужать вдоволення Аллаха.

 

Йорданський режим продовжу переслідувати членів Хізб ут-Тахрір

Продовжуючи політику несправедливості і пригноблення, служби безпеки йорданського режиму заарештували д-ра Аміна Мустафу Сарсура і його батька за участь в глобальній кампанії, запущеної Хізб ут-Тахрір під гаслом «У соту річницю руйнування Халіфату…о, мусульмани, встановіть його!». Варто нагадати, що тиждень назад по тим же звинуваченням йорданський режим заарештував п’ятьох членів Хізб ут-Тахрір.

Як і належить деспотам,сили безпеки увірвались у дім Аміна і його батька після опівночі і перевернули усе догори дном, налякавши жінок і дітей. При цьому провина затриманих полягала тільки у тому, що вони говорили «Наш Господь — Аллах» і нагадували мусульманам про великий обов’язок — встановлення Шаріату Аллаха на землі.

В інформаційному офісі Хізб ут-Тахрір/Йорданія заявили: «Йорданський режим продовжує зі своїми службами безпеки і розвідки переслідувати членів Хізб ут-Тахрір за допомогою арештів і обмежень. Але це не зламає міцних духом хлопців, які покладаються на Могутнього Аллаха. Носії заклику продовжать через ідейну і політичну боротьбу доносити до своєї Умми те, в чому є благо, і слідувати по стопам Посланця Аллаха ﷺ у створенні Другого Праведного Халіфату, незважаючи на усію несправедливість з боку влади».

 

Служби безпеки хусітів розв’язали кампанію арештів проти Хізб ут-Тахрір

Служби безпеки хустських згуртувань почали кампанію арештів проти членів Хізб ут-Тахрір в Ємені. У столиці Сані вони заарештували двох членів Хізба. В районі Мавія провінції Таіз вони заарештували чотирьох членів Хізба. І це відбувається у соту річницю руйнування Халіфату, коли Хізб ут-Тахрір розгорнув глобальну кампанію з закликом до мусульман усього світу створити Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені задається питаннями в своїй заяві: «Якого ступеня досягнуть злочини хусітів у відношенні членів Хізб ут-Тахрір? Хіба такими діями хусіти примусять замовчати голос істини і зупинять діяльність Хізб ут-Тахрір, скеровану на встановлення правління Ісламу?».

На завершення заяви пишеться: «Ось ви і оганьбились, злочинці! Ви — лише раби капіталістичного Заходу. Аллах збереже Своє світло, навіть якщо це ненависно таким, як ви. Члени Хізба відомі в усьому світі своїми закликами, цілями і методами,тому ви не зможете обманути людей».

 

Візит Папи римського в Ірак і авраамічні релігії

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Іраку відреагував на візит Папи римського у країну, задаючись питаннями: «Яке послання хотів доставити Папа і який заклик він просуває? Які наслідки усього цього?».

Далі офіс Хізб ут-Тахрір пише: «Заклик до єднання авраамічних релігій представляє собою суміш протиріч, адже як може християнин погоджуватись з євреєм, чиї пращури, на його думку, вбили і розіп’яли Ісу (Іісуса)?! Вони по сьогоднішній день звинувачують один одного в брехні.І як мусульманин, який вірить, що Іса (а.с.) є людиною і пророком, посланим Аллахом, як інші посланці, може погоджуватись з тим,хто вірить, що Іса — Бог чи син Бога, або один із трійці?!Як може мусульманин змиритись з тим, що Ібрахіма (Авраама) роблять джерелом іудаїзму і християнства?! Адже про Ібрахіма Аллах говорить:

مَا كَانَ إبراهيم يَهُودِيّاً وَلا نَصْرَانِيّاً وَلَكِنْ كَانَ حَنِيفاً مُسْلِماً وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ

«Ібрахім не був ані іудеєм, ані християнином. Він був ханіфом, мусульманином і не був із числа многобожників» (3:67)».

Далі в заяві говориться: «Цей заклик Папи римського є ланкою лютих атак, здійснених Заходом на чолі з Америкою проти Ісламу і мусульман, що супроводжувались культурним і ідейним вторгненням з використанням засобів масової інформації. Цим закликом папа хоче спотворити Іслам, зробивши його священицькою релігією, що не має нічого спільного з життям. Мусульмани говорять, що релігією перед Аллахом є тільки Іслам, який має Шаріат, охоплюючий усі сторони життя. Заклик Папи скерований на те, щоб стерти усе це і обмежити Іслам мечеттю або іншими місцями здійснення культу як у випадку з іудаїзмом і християнством».

Також зазначається: «Візит Папи римського скерований на те, щоб надати легітимність невдалому іракському уряду, що потонув у корупції. Він вирішив вдихнути душу у помираючий уряд, який випробовує людей лихами, вбиває і морить їх голодом. Але тут приходить Папа, щоб благословити уряд, закликає виправити курс і змінити ситуацію».

На завершення вказується: «Невірні не вдовольнились знищенням Халіфату і влади мусульман, але тепер прагнуть віддалити мусульман від їх вірувань і примусити їх відмовитись від своїх принципів. Цей заклик, який Папа проповідує нам в ім’я авраамицької релігії і життя під її покровом, є лише обманом і спотворенням основ Ісламу. Так виконайте ж веління Аллаха і відновіть свою владу, відновивши ісламський образ життя у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва. Знайте, що в Халіфаті будуть щасливі як мусульмани, так і немусульмани, оскільки їх життя, честь і майно будуть під захистом».

 

Чи не час мусульманським журналістам приєднатись до ідеології Умми і підтримати ідею Халіфату замість того, щоб спотворювати її?!

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Йорданії заявив: «Сто років назад і навіть раніше наші ЗМІ були захоплені колонізатором і його прихвоснями в мусульманських країнах. Тоді і почалась операція по спотворенню і запровадженню сумніві в ідеях Ісламу. Ця задача була доручена групі наших людей, які ввібрали ідеї Заходу. Колонізатор викрав у нас засоби масової інформації і зробив їх слухняною зброєю, яка вихваляє зрадницькі режими, а також віддалив їх від думок і почуттів Умми».

Звертаючись до мусульманських журналістів, офіс Хізб ут-Тахрір пише: «Ми знаємо масштаби змови у відношенні людей інформації, але у боротьбі за існування, яку веде Умма, вам необхідно прийняти виклик і встати на бік її відродження перед лицем ворогів. Хіба вам не вистачило хватило ста років перебування у рядах колонізатора і його прихвоснів, а також ста років просунення західних ідей?!Поверніться до своєї Умми і підтримайте ідею Халіфату! Хіба вам не вистачило ста років оманливого нейтралітету?!Встаньте на бік ідеології вашої Умми!».

 

Сили «Хаят Тахрір аш-Шам» напали на демонстрацію жінок, які вимагали звільнення затриманих

В продовження своїх ганебних злочинів служби безпеки «Хаят Тахрір аш-Шам» напали на жінок, які вийшли на демонстрацію у селі Сахара, провінція Алеппо, з закликом звільнити їх чоловіків і синів. Услід за цим злочином благородні жителі міста Атма, провінція Ідліб, виступили з заявою у підтримку жителів села Сахара під заголовком: «Хто хоче, щоб мати позбавилась його, нехай протягне руку до нас». За цим відбулась жіноча демонстрація в Атме з закликом до молоді відреагувати на несправедливість і з прокляттям на адресу нападавших на жінок. У тому ж контексті жителі Дейр-Хасана, провінція Ідліб, виступили з заявою у підтримку жінок села Сахара після арешту їх двох синів і нападу на демонстрацію. Також чоловіки із села Бабка, провінція Алеппо, підтвердили у відеозаяві, що вони стоять на стороні жителів села Сахара після того, як служби безпеки напали на їх сестер.

У тому ж контексті брати і друзі несправедливо заарештованого Саміра Іда, члена Хізб ут-Тахрір із міста Аріха,провінція Ідліб, виступили з заявою, у якій засудили арешт, скоєний головорізами «Хаят Тахрір аш-Шам» після того, як він почав вимагати звільнити інших членів Хізб ут-Тахрір, заарештованих турецькою розвідкою у місті Азаз,провінція Алеппо. Окрім того, родини Мухаммада Аджана аль-Хадіда і Ахмада Ісмаіля виступили з заявою про арешт їх синів у місті Сармада силами безпеки т «Хаят Тахрір аш-Шам» після того, як ті наважились нагадати Уммі про річницю руйнування Халіфату колонізатором.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню