Огляд новин газети «Ар-Рая» 03.03.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Документ ганьби і зрадництва Палестини

Як повідомляється на сайті «Ma’anNews» от 21.02.2021: «Палестинська адміністрація направила перше політичне звернення новій адміністрації США, в якому вказала основні домовленості, досягнуті палестинськими фракціями, включаючи «ХАМАС».

У повідомленні, опублікованому на сайті «Amad», говориться, що усі фракції схильні до створення палестинської держави в кордонах 1967 року зі столицею у Східному аль-Кудсі і обрали мирний народний опір.

Послання відносно виборів і зобов’язань, передбачених поправками до Основному закону,було направлено міністром Хусейном Шейхом помічнику держсекретаря США по палестинсько - «ізраїльським» відносинам Хаді Амру.

В документі також вказані умови відбору кандидатів:кожен чоловік,який приєднується до виборів, повинен підписали вимогу і прийняти Основний закон у якості головного принципу виборів і поправки до ньому, які утверджують Основний закон «ОЗП», а також вказують, що «ОЗП» є єдиним законним представником палестинського народу».

«Ар-Рая»: цей документ ясно показує масштаби зрадництва «ОЗП» та її настирливість в уступці більшої частини Палестини від імені народу. Вона виправдовується тим, що є єдиним законним представником палестинців, а її вибори засновані на американському проекті «дві держави», згідно якому більша частина Палестини буде визнана за єврейським утворенням. Вона заявляє, що покладається на міжнародне право, нав’язане колоніальним Заходом для ліквідації палестинської проблеми. При цьому найбільш важливими вимогами для участі в цих виборах є визнання зрадництва «ОЗП» і прийняття цього зрадництва своєю вимогою,а також визнання того, що це — єдиний шлях участі в виборах і владі. Потім вимагається визнати «ОЗП», яка погубила народ і країну, єдиним законним представником палестинського народу.

У цьому документі Палестинська адміністрація показує, що вона — зрадник, і не соромиться ані Аллаха, ані Його Посланця ﷺ, ані віруючих. Вона нібито говорить: кожен, хто бажає жити в моєму болоті, повинен ковтнути болотної води. Але перш ніж вступити в це болото, він повинен знати, на що іде, щоб у нього не залишилось виправдання. Вона хоче, щоб учасники виборів вступили у зрадництво свідомо і щоб ніхто із них не міг запропонувати чогось більшого, аніж вона, будь то в зрадництві, або в прийнятті проекту «дві держави», або в координації в сфері безпеки з окупаційними силами, або в захисті окупанта. ПА бажає не просто прийняття зрадництва усіма учасниками виборів, але і співучасті у війні проти палестинського народу.

Палестинці, побачивши відкрите зрадництво, повинні викрити «ОЗП», ПА і увесь процес виборів. Вони повинні зрозуміти, що вибори є частиною плану по оживленню «ОЗП», щоб та завершила свою місію і закрила палестинське питання на користь євреїв. Люди у жодному разі не повинні навіть косвенно брати участь у цих виборах, а замість цього треба звернутись до Ісламської Умми, заявивши, що «ОЗП» представляє тільки себе і своїх прислужників, а не увесь народ, і тим більше не є стороною рішення проблеми. Насправді, вона є лише інструментом у руках колонізатора, за допомогою якого ворог хоче закрити питання в інтересах окупанта.

Палестинські фракції повинні зрозуміти, що ОЗП давно продала долю Палестини, в обмін отримавши уявну владу, задача якої полягає тільки в тому, щоб оберігати безпеку євреїв. «ОЗП» і ПА — це не трофеї, за які треба боротись. Усі угрупування і фракції повинні заявити про непричетність до цієї організації, до її влади і документам. Аллах говорить:

مَن كَانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعاً إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ وَالَّذِينَ يَمْكُرُونَ السَّيِّئَاتِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ وَمَكْرُ أُوْلَئِكَ هُوَ يَبُورُ

«Якщо хто жадає могутності, то адже могутність цілком належить Аллаху. До Нього підноситься чудове слово, і Він підносить праведне діяння. А тим, хто замислюють злодіяння, уготовані тяжкі муки, і їх задуми виявляться безуспішними» (35:10).

 

До сторіччя з дня руйнування Халіфату

З нагоди спливання цілого сторіччя по хіджрі з миті руйнування держави Халіфат третій тиждень поспіль триває масова громадська активність, яку проводить Хізб ут-Тахрір по дорученню свого аміра великого вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти. Кампанія під головним гаслом «У соту річницю руйнування Халіфату... встановіть його, мусульмани!» зачіпає усі країни, де Хізб ут-Тахрір має присутність.

 

Режим Ердогана арештовує мусульманок

П’ять мусульманок, в тому числі — 16-річний підліток, підняли стяг Посланця Аллаха ﷺ в Афьонкарахісарі (Аморій), вимагаючи від Ісламської Умми встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Таким чином, мусульманки вирішили приєднатись до глобальної кампанії запущеної у соту руйнування Халіфату. Прислужники Ердогана із служб безпеки увірвались в дома мусульманок вранці 23 лютого 2021 року і заарештували їх, навіть, незважаючи на те, що у однієї із них є чотирьохмісячна дитина. Ердоган не обмежується застосуванням секуляризму, але і усіма силами бореться проти відновлення Халіфату.

 

У соту річницю руйнування Халіфату спільнота «Свідомість» проводить заходи серед студентів

У соту річницю руйнування Халіфату у межах глобальної кампанії, запущеної Хізб ут-Тахрір, студентська спільнота «Свідомість» провела у Палестинському політехнічному університеті низку заходів під гаслом «Встановіть його, о, мусульмани!». Активісти підняли транспаранти, на яких було написано: «Халіфат — це виробництво і промисловість, це велич і захист, з його допомогою застосовуються рішення Аллаха, відкриваються країни, а люди звільняються від невір’я і його ставлеників», «Халіфат піклується про справи людей, досягає їх інтересів і дає можливість втілити їх образ життя», «Халіфат встановить справедливість і добро, звеличить Іслам і мусульман, принизить невір’я і невірних», «Чи знаєте ви, що Халіфат не прив’язаний до певної епохи і конкретному народу, і що система правління в Ісламі називається Халіфатом?».

У бесіді з викладачами і студентами активісти робили акцент на тому, що втратили мусульмани з руйнуванням Халіфату, і що Халіфат — це не просто фард, а швидше, вінець усіх фардів, як на це вказує Коран, Сунна,одностайність сподвижників і висловлювання вчених. Вони також намагались донести, що Халіфат є рішенням усіх трагедій мусульман, визволителем країн і захисником мусульман.

 

Пробудження свідомості Умми і покладання на неї відповідальності за відновлення Халіфату

У соту річницю руйнування Халіфату Хізб ут-Тахрір в Судані провів щотижневий форум під заголовком «Пробудження свідомості Умми і покладання на неї відповідності за відновлення Халіфату» для обговорення проблем Умми. Цього разу форум пройшов в Омдурмані в студії супутникового каналу, і в ньому взяла участь низка політиків, мислителів і представників ЗМІ.

Журналіст Мухаммад Мабрук написав в суданській газеті «Akhbarel-Yom», в її недільному номер, наступне: «Моє захоплення щодо участі у форумі зросло, тому що Хізб ут-Тахрір висуває не порожні гасла, а швидше, має конкретний підхід до досягнення цілей, цілеспрямованість і рішучість, які не послаблюються при ігноруванні деяких ЗМІ».

Першим на форумі виступив д-р Мухаммад Абдуррахман, і він почав свою промову з основоположного правила, згідно якому політична робота не буде продуктивною, якщо не буде побудована на Ісламі. Він описав етапи ісламського заклику в Мецці до заснування держави в Медині, яка встановила правила управління на основі справедливості і виконання сподівань Умми. Абдуррахман згадав «Арабську весну» та інші революції, які були взяті під контроль. Він зазначив: «Для справжніх змінень необхідна ясна думка, а одного ентузіазму недосить. Слідування шляхами колоніального Заходу є несправедливістю і невіглаством і не виправляє положення Умми. Це можливо тільки за допомогою конкретних політичних дій, скерованих на відновлення Ісламського Халіфату за методом пророцтва і обрання Імама».

Другим виступив юрист Ахмад Абкар,який представив доповідь під назвою «Молодь — опора змін».

Гості також брали участь в бесіді, доповнюючи і задаючи питання. Наприклад, було задане питання про важливість прияти на свій бік армії, оскільки у цій справі потрібна допомога людей сили і впливу. Відповідь полягала в тому, що Хізб ут-Тахрір покладається на заклик і добру пораду, і він бачить у цьому єдиний спосіб досягнення цілі — встановлення Ісламського Халіфату.

 

Дивно закликати до встановлення Халіфату чи мовчати про системи невір’я, які застосовуються над нами!

Деякі сайти в Ємені опублікували статті, виражаючи здивування щодо плакатів, розвішаних у місті Мукалла,мухафаза Хадрамаут, які містили фрази, що закликали мусульман до створення Халіфату. В цих статтях, зокрема, пишеться: «Дивні плакати, які закликають до Халіфату».

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені пише: «В чому дивність? Чому ви дивуєтесь? Мусульманам, які бажають встановлення Ісламської Держави, зруйнованої колонізатором і зрадниками із числа турок і арабів, які підписали підтверджені угоди про приєднання до табору Британії? Мусульмани не забули,яке гасло британці розробили для мечетей окупованого Адена: «О,Сильний, о, Могутній, переможи німців і підтримай англійців!». Або ж ми повинні дивуватись тому, хто замінив державу Ісламу і мусульман десятками дрібних державних утворень?!».

В заяві Хізба зазначається: «Мукалла — одне із ста міст, в яких у цьому році стартувала кампанія Хізб ут-Тахрір в соту річницю руйнування Халіфату з закликом до встановлення держави Ісламу. Історія запам’ятає, що у місті Мукалла в мухафазі Хадрамут мусульмани працюють над створенням Халіфату. Мукалла увійшла у число десятків міст по усьому світу, які прагнуть відновити панування Ісламу після того, як західні режими зіпсували життя мусульман і усього людства своїми капіталістичними системами».

 

Ввівши плаваючий режим валютного курсу,перехідний уряд Судану завершив свою молитву в святилищі Міжнародного валютного фонду

В інформаційному офісі и Хізб ут-Тахрір в Судані заявили, що, ввівши плаваючий режим валютного курсу, перехідний уряд Судану завершив свою молитву в святилищі Міжнародного валютного фонду у положенні земного поклону, підкорившись і застосувавши усі попередні вказівки, не звертаючи уваги на те, які лиха вони завдають людям.

В заяві підкреслюється: «Смертельні приписи МВФ, де б вони не застосовувались, у будь-якій точці світу ставали лихом. Колишній режим теж застосовував їх, якщо не враховувати того, що він робив один крок і відкладав інший, побоюючись гніву мас. Так тривало доти, поки він не пав. Нинішній режим, якому байдуже те, що відбувається з переважною більшістю людей, зазнає поразки, що призведе до справжньої революції і викоріненню нинішньої системи».

З нагоди сторіччя руйнування Халіфату офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані д-р Ібрахім Усман закликав суданців приєднатись до Хізб ут-Тахрір, щоб позбутись від колонізатора і його прибічників після встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, який назавжди покінчить з впливом ворогів в наших країнах. Доктор Усман зазначив, що Халіфат буде правити по законам Аллаха і буде розпоряджатись багатствами країни в інтересах Умми. Він також написав, що Судан — небідна країна, але вона збідніла через застосовувану капіталістичну систему, яку не турбує голод і смерті людей, а турбує лише грабування країни через лихварські займи і через здачу багатств іноземним інвесторам.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню