Огляд новин газети «Ар-Рая» 08.09.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хто править Суданом — Європа чи аль-Бурхан?!

Як повідомляє агентство новин «Alsudani» від 01.09.2021, голова делегації Європейського Союзу в Судані Роберт ван ден Дул в заяві для преси зазначив, що вони обговорили з головою Суверенної ради важливі політичні події в Судані, продовження прийняття заходів в рамках політичної ініціативи прем’єр-міністра і заклики до діалогу про формування Конституційної і Виборчої комісії, а також важливість повного конституційного документу і необхідність створення перехідної законодавчої ради.

Голова делегації ЄС підтвердив, що ознайомився з ситуацією на східних кордонах, ситуацією в Ефіопії, розвитком подій в Південному Судані, питанням стабільності на Африканському Розі і безпеці в Червоному морі , враховуючи, що стратегічне положення Судану є ключем до стабільності в регіону.

«Ар-Рая»: в своєму коментарі для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір офіційний представник ХТ в Судані д-р Ібрахім Усман зазначив: «Якщо б аль-Бурхан був справжнім правителем Судану, то не дозволив би голові делегації ЄС або кому-небудь іще втручатись у внутрішні справи своєї країни. Але ми живемо у часи нікчемних правителів (рувайбідат), правителі наших країн — просто слуги невірного Заходу, який вирішує за них, що робити, а що ні».

Д-р Ібрахім продовжив: «Посланець ЄС не зупинився на вказівках голові Суверенної ради щодо подальших дій, але і виступив на прес-конференції, заявивши, що вони оговорювали подробиці важливих аспектів суданської держави. Яка ганьба і яке приниження ми терпимо через цих зрадників!».

Потім автор задається питанням: «Чи має право суданський посол в якій-небудь європейській країні втручатись або обговорювати будь-яке питання, пов’язане з внутрішніми справами тієї країни? Відповідь очевидна: жоден із суданських послів не наважиться навіть згадувати які-небудь внутрішні справи країни , в якій він призначений послом. Так чому ж наші правителі дозволяють послам західних країн втручатись в найдрібніші деталі уряду і його роботи ? Так виглядає приниженість і почуття неповноцінності».

Ібрахім Усман додав: «Нинішні правителі нездатні управляти справами країни і народу. Мусульмани — це краща община, виведена на благо людства, наказуючи робити схвалюване і забороняючи засуджуване. Ми — велика Умма. Аллах говорить:

وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِينَ وَلَكِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَا يَعْلَمُونَ

«Могутність притаманна Аллаху, Його Посланцю і віруючим , але лицеміри не знають цього» (63:8).

Коли у нас була держава , заснована на Ісламі, вона була першою у світі і несла людству добро і справедливість, поширювала світло і прямий шлях. Але при цих правителях ми опинились на дні занепаду і почали називатись «країнами третього світу». Тепер на нас нападають нащадки свиней і мавп і слуги тагутів. Вороги Умми проливають нашу кров, посягають на нашу честь, окупують наші землі , оскверняють наші святині , ображають нашого Пророка ﷺ. При цьому наші правителі нічого не роблять у відповідь, а навпаки, біжать укладати угоди зі своїми спонсорами і ведуть країну згідно їх планам».

На завершення доктор Ібрахім звернувся до аль-Бурхану: «Замість того, щоб спробувати догодити Заходу, ти б краще звернувся до довольству Аллаха. Ти можеш спокутувати своє минуле, надавши нусру партії «Хізб ут-Тахрір», щоб встановити Другий Праведний Халіфат. У тебе іще є можливість стати одним із тих, хто набув успіху. Ти можеш записати своє ім’я поряд з великим сподвижником Саадом ібн Муазом, який надав нусру Ісламу, встановивши Першу Ісламську Державу і через смерть якого захитався трон Аллаха. Саме зараз Іслам потребує нусри і Халіфату, як обіцяв Аллах і пророчив Посланець Аллаха ﷺ».

 

Мільйони афганських дітей постраждали через американську військову кампанію

Агентство «Al Jazeera» 31.08.2021 повідомляє, що згідно із заявою організації «Врятуємо дітей», за останні 20 років в Афганістані було вбито і покалічено майже 33 тисячі дітей, в середньому одна дитина кожні п’ять годин.

Дані незалежної організації, що базується в Лондоні, були опубліковані одночасно з завершенням виведення американських військ із Афганістану після самої тривалої війни в її історії, яка тривала 20 років.

В заяві вказується, що за останні 20 років в Афганістані кожні 5 годин гинула або калічилась як мінімум одна дитина.

Організація по наданню допомоги заявила, що ці цифри руйнівно свідчать про смертельну ціну війни для дітей

Далі зазначається: «Реальне число дітей, які безпосередньо постраждали в результаті конфлікту,ймовірно, буде набагато вище оціночних 32945 людей , і це число не включає дітей, померлих за цей час від голоду і хвороб».

Організація звернулась до міжнародної спільноти врятувати дітей в Афганістані і надати їм термінову підтримку.

«Ар-Рая»: десятки тисяч афганських дестей заплатили своїми життями за двадцятирічну американську військову кампанію під приводом боротьби з «тероризмом». І це не говорячи про бідність, голод, недоїдання і хворобах, від яких страждали і продовжують страждати мільйони дертей в Афганістані в результаті американської окупації і створення маріонеткового уряду. По оцінкам ЮНІСЕФ, біля 10 мільйонів дітей по усьому Афганістану потребують гуманітарної допомоги, щоб вижити. Окрім того, очікується, що на протязі поточного року будуть страждати біля мільйону дітей від гострого недоїдання і можуть померти. За даними того ж ЮНІСЕФ, мільйони людей як і раніше будуть потребувати базових послуг, включаючи вакцинацію від поліомієліту і корі, харчування, захист, житло, воду і санітарію.

Потім, після усього цього, з’являються ті, хто вимагає від міжнародної спільноти знов втрутитись в справи Афганістану і «врятувати дітей». Коли це лицемірна міжнародна спільнота вживала кроки, щоб захистити і підтримати пригноблених, особливо якщо вони були мусульманами?!

Проблеми мусульман будуть вирішені тільки тоді, коли вони об’єднаються на основі ісламської акиди , відмовляться від розділення по національній ознаці і розірвуть усілякі зв’язки з колоніальним Заходом і його інститутами, а потім учепляться за вервь Аллаха. В Корані говориться:

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَلا تَفَرَّقُوا وَاذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَاناً

«Міцно тримайтесь за вервь Аллаха усі разом і не розділяйтесь. Пам’ятайте про милість, яку Аллах надав вам, коли ви були ворогами, а Іін згуртував ваші серця , і по Його милості ви стали братами» (3:103).

 

Не віддавайте нерозумним людям ваше майно , особливо правителям

Як повідомляється 26.08.2021 на сайті «Al Jazeera», Катар отримав першу партію винищувачів F-15 нового покоління, вироблених в США компанією «Boeing» в партнерстві з Катаром.

Вказується, що церемонія передачі відбулась у середу 25.08.2021, в американському штаті Міссурі в присутності державного міністра оборони Катара Халіда аль-Аттія, який підтвердив, що Катар купує ці літаки в оборонних цілях.

Аль-Аттія зазначив, що ці нові літаки володіють високими бойовими характеристиками, корисним навантаженням і швидкістю більше аніж їх аналоги попереднього покоління.

Катар підписав угоду з Вашингтоном і компанією «Boeing» в 2017 році на закупку не менше 30 винищувачів даного типу, які будуть оснащені новітніми технічними засобами.

Під час церемонії передачі, яка відбулась в штаб-квартирі «Boeing» в Міссурі, американські представники високо оцінили американсько-катарську співпрацю і стратегічне партнерство між двома країнами , що цього разу призвело до виробництва нового покоління літаків F-15, які експерти вважають одним із кращих винищувачів з точки зору маневреності як в наступальних, так і в оборонних задачах.

«Ар-Рая»: маючи величезний арсенал зброї, жодна держава Перської затоки жодного разу не вступила в війну проти ворогів Ісламу і мусульман, навіть проти єврейського утворення, що окупувало Палестину. Яке значення має ця зброя, якщо її не використовувати проти своїх ворогів?! Якщо б правителі Катару мали незалежність в своїх рішеннях, володіли політичною волею і здатністю приймати доленосні рішення, то витратили б ці мільярди доларів не на купівлю марної зброї , а на будівництво заводів по виробництву важкого озброєння і на створення справжніх бойових систем. Тільки тоді вони дійсно набули б політичної волі і приймали незалежні рішення. Але як може принижений і покірний рувайбідат зробити такий сміливий крок? Він — лише агент, який управляє штучно створеною державою і виконує те, що вимагають від нього хазяї, ані на йоту не відхиляючись від їх наказів!

 

Плоди капіталізму — світ горить через змінення клімату

В цьому році на п’яти континентах бушують пожежі, які призвели до загибелі людей і втраті мільйонів гектарів лісу. Пожежі завдали непомірних матеріальних збитків і викликали масове переміщення постраждалого населення. Російські вчені вважають, що нинішні пожежі є результатом глобального потепління, повідомляє «AFP». Проблема змінення клімату і руйнівного впливу на Землю усе іще чекає радикальних рішень. Тим часом світ переживає катастрофічний і руйнівний період через пожежі, які охоплюють нові країни. У звіті ООН говориться, що деякі наслідки потепління клімату , включаючи танення льоду і підвищення рівня моря, залишаться незворотними на протязі сторіч або тисячоліть.

В доповіді ООН очікується , що глобальне потепління досягне 1,5 °C вище порівняно з доіндустріальною епохою. В глобальному потеплінні ООН звинуватила діяльність людини. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив: «Звіт Робочої групи №1 Міжурядової групи експертів по зміненню клімату (МГЕЗК) — це код «червоний» для людства. Тривожні дзвінки оглушливі , а докази неспростовні: наша планета задихається через викиди парникових газів від спалювання палива і вирубки лісів». Екстремальні погодні умови , пов’язані зі зміненням клімату , стали причиною хаосу в усьому світі в останні тижні. Проливні дощі викликали повені в північній Європі, а потім розгорілись лісові пожежі в південні Європі.

 

Криза в Лівані: відсутність палива і ріст зубожіння

Як повідомляє 03.09.2021 агентство «Anadolu», десятки ліванців здійснили п’ятничну молитву на заправній станції в місті Сайда, таким чином протестуючи проти відсутності палива.

На протязі декількох місяців Ліван страждає від нестачі палива, через що деякі станції зачиняються, у той час як на інших спостерігається скупчення великих черг і часто між людьми трапляються суперечки.

Паливна криза — одне із найбільш яскравих наслідків економічної кризи, що уразила країну з кінця 2019 року. Оскільки вона викликала фінансовий крах і нестачу іноземної валюти для імпорту палива з-за кордону.

«Ар-Рая»: з економічної точки зору Ліван переживає справжню кризу. По-перше, криза полягає в неспроможності системи і основних методів лікування , в результаті чого країна накопичила борги майже в 100 мільярдів доларів. По-друге, неспроможну систему очолюють корумповані люди, які думають тільки про те, як набити свої кишені і животи, у той час як люди страждають від голоду і позбавлень. Ці правителі — не із числа своїх людей. Як говорив Посланець Аллаха ﷺ: «Після мене будуть правителі, які не будуть дотримуватись мого керівництва, не будуть слідувати моїй Сунні ,і серед них будуть люди, серця яких будуть подібні серцям шайтанів в людській подобі». Висновок один: ці кризи представляють собою цілеспрямовану і систематичну політику, яка веде людей до того, чого хочуть правителі і їх хазяї, а саме — визнання і покора.

Рішення полягає в тому, щоб повністю викоренити нинішню систему з голови до ніг. При цьому важливо не витрачати сили на заміну одних облич іншими , а направляти ці сили на те, щоб звалити усіх їх без винятку. Варто пам’ятати, що терпіння вимагається під час негараздів. Потім народ Лівану повинен повністю прив’язатись до групи, яка веде діяльність і докладає зусиль, щоб вивести Ліван та інші країни мусульман із ями, в яку вони потрапили , слідуючи за своїми правителями-узурпаторами. І тоді , дасть Аллах, ісламський світ знов набуде свободи. Народ Лівану повинен зберегти свої зв’язки з Уммою і тими, хто працює для порятунку мусульман. Він повинен залишались стійким і усвідомлювати себе як частину Шаму, прагнучи до великих змін.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню