Іноземне втручання в Туніс

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Тунісі опублікував заяву, в якій зазначається: «Захід не втручався б у внутрішні справи Тунісу, якщо б не слабкість політичного класу (уряду і опозиції), який прославляє Захід і визнає його панування над країною.

Усі процедури, проведені правителями до і після «дня незалежності» 25 липня, є посланням західним політикам, щоб заручитись їх підтримкою для збереження або отримання влади. Коли Каіс Саід виступав проти іноземних втручань, то робив він це виключно тому, що вони не були на його користь».

Також в заяві вказується: «Ці втручання показали, що Захід сприймає Туніс як свій протекторат, який не повинен відхилятись від встановленої для нього політичної лінії. Вони також показали, що конфлікт між політичним класом (правителями і опозицією) є нічим іншим як боротьбою зовнішніх сил за вплив в країні. Тому ми в Хізб ут-Тахрір не підтримуємо політичний клас, незалежно від того, чи є він прибічником Франції, Англії чи Америки, тому що ми ведемо боротьбу проти усіх колонізаторів. Ми працюємо над тим, щоб викоренити колоніальний вплив за допомогою всеохоплюючих змінень, які включать в себе знищення нав’язаної нам системи і встановлення праведного правління, заснованого на Ісламі. Ці змінення зачеплять конституцію і політику, як і змінять політичний центр і апарати, які захищають систему».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
10.11.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню