Огляд новин газети «Ар-Рая» 08.12.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Король Марокко знов проявляє інтерес до єврейському утворенню

Як повідомив портал «Al Jazeera» від 30.11.2021, король Марокко Мухаммад VI заявив, що його країна буде використовувати своє «положення і особливі відносини» з усіма сторонами, щоб створити умови для відновлення переговорів між палестинцями і сіоністським утворенням. В той же час в результаті візиту на минулому тижні в Рабат єврейського міністра оборони Бені Ганца в містах Марокко пройшли демонстрації, які засуджують нормалізацію відносин між Марокко і сіоністським утворенням.

В листі на ім’я голови Комітету по здійсненню невід’ємних прав палестинського народу (CEIRPP) король Мухаммад VI закликав міжнародну спільноту «допомогти обом сторонам (палестинській і «ізраїльській») побудувати основи довіри і утриматись від практик, що перешкоджають мирному процесу», — як про це вказано у повідомленні, опублікованому «Агентством арабських новин Марокко» (MAP) з нагоди Міжнародного дня солідарності з палестинським народом.

«Ар-Рая»: в своєму коментарі для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Палестині Мусаб Абу Аркуб написав: «Король Марокко, по його ж ствердженню, однаково відноситься до окупантів-сіоністів і палестинців. Тобто він ототожнює євреїв, які окупували святиню мусульман, з палестинцями, яких вбивають і виселяють із домів».

«Однакова позиція короля Марокко до ворогів Уммі, які окупували ісламські землі, і палестинців показує, що він, як і інші маріонеткові правителі, з симпатією ставиться до єврейському утворенню. Це підтверджується явним бажанням захистити сіоністів і тим, що він вважає євреїв однією із сторін палестинської проблеми, з якою необхідно досягти взаєморозуміння. Так правителі-зрадники хочуть закріпити за євреями палестинську землю в рамках так званого «мирного» процесу за принципом «дві держави для двох народів». Згідно цьому рішенню, більша частина Палестини залишиться за сіоністським утворенням, а палестинській владі дістанеться крихітний шматок землі без суверенітету з однією лише задачею — захищати єврейське утворення і придушувати протест палестинців» — пише Мусаб Абу Аркуб.

Далі він зазначив: «Заява короля Марокко не відображає настроїв марокканського народу, який піднявся на знак протесту проти нормалізації відносин з єврейським утворенням. Ця заява лише розкриває зрадництво короля і йому подібних агентів колонізаторських країн, а також показує те, наскільки він причетний до здійсненню планів колонізатора. Хіба може, яким би королем він не був або президентом, чоловік рівняти ворогів Умми, що окупували землі мусульман, зі своїми пригнобленими братами ?!

Чи можна мовчати про дії таких королів і президентів, які повністю підтримують і реалізують плани колонізаторів і окупантів?!».
На завершення Мусаб Абу Аркуб пише: «Прийшов час Ісламській Уммі скинути правителів, які відкрито заявляють про своє зрадництво і співпрацю, про свою лояльність ворогам Умми і про своє прагнення захистити безпеку єврейського утворення, зміцнивши його за допомогою зрадницьких угод. Прийшов час мусульманським арміям і воєначальникам встати на бік своєї релігії і Умми і негайно почати очищення від агентів колонізатора, щоб заснувати Праведний Халіфат, який звільнить ісламську святиню і усі окуповані землі мусульман».

 Чи не час звільнити Навіда Бата?!

У зв’язку з появою в пакистанських ЗМІ повідомлень про можливе звільнення ув’язнених талібів у якості жесту «доброї волі» інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Пакистані опублікував заяву, задавши в ній питання: «Чи не час звільнити офіційного представника Хізб ут-Тахрір в Пакистані Навіда Бата?! Чи не час звільнити Навіда Бата, про якого родина не бачила і не чула нічого з тих пір, як у травні 2012 року його викрали силові структури режиму?!».

Також в заяві пишеться: «Правителі Пакистану, утримуючи Навіда Бата в катівнях після викрадення, тим самим демонструють, що повернення Халіфату більш болюче для їх господина Байдена, аніж принизливий ухід із Афганістану. При цьому правителі Пакистану виконують усі прохання індійського шпигуна Кулбхушана Джадхава і пілота індійських ВПС Абхінандана Вартамана».

Як зазначається в заяві, «пакистанська влада сувора з мусульманами і милосердна до ворогів мусульман».

На завершення Хізб ут-Тахрір звертається до озброєних сил Пакистану: «Навід Бат був викрадений після того, як закликав вас підтримати політичний проект створення Праведного Халіфату. Володіючи силою і маючи можливості, ви повинні звільнити його. Потім, якщо хочете виконати свій обов’язок перед Аллахом, ви повинні надати нусру партії «Хізб ут-Тахрір» для встановлення Халіфату за методом пророцтва».

Криза турецької ліри викликана капіталістичною системою

Президент Туреччини Ердоган пообіцяв покращити стан економіки Туреччини напередодні виборів, намічених на середину 2023 року. Він сказав: «З цієї миті і до наступних виборів ми станемо свідками відновлення турецької ліри і призупинення інфляції в результаті зниження відсоткової ставки».

Виступаючи у вівторок по турецькому державному телебаченню, Ердоган додав: «Ми стикаємось зі спекуляціями, відсотковими ставками, іноземною валютою, і тільки ми можемо запобігти цьому».

Турецька ліра завершила свій п’ятий гірший місяць за усю історію, встановивши новий рекордний мінімум по відношенню до долару США і євро. Турецька ліра опустилась на 5 відсотків і зайняла позицію в 14 лір по відношенню до долару, хоча і повернулась пізніше до позначки 13,5 лір за долар.

В своєму коментарі від 24.11.2021 інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Туреччині зазначив: «Підвищення обмінного курсу напряму впливає на реальну економіку, оскільки знижується купівельна спроможність валюти. Проте Ердоган називає економічну і фінансову кризу «війною за економічну незалежність», ігноруючи той факт, що проблема виходить із капіталістичної системи. Колонізатор поневолює увесь світ завдяки цій системі. Про яку «війну за незалежність» іде мова, коли Туреччина є частиною цієї глобальної системи?!».

Також офіс Хізб ут-Тахрір пише: «Хота президент Ердоган застряв в лещатах фінансових інструментів, лихварства, іноземної валюти, інфляції, жалюгідного прожиткового мінімуму і безробіття, пов’язаних з капіталістичною системою, і увійшов у порочне коло, усе ж таки він продовжує заперечувати непридатність існуючої системи, скопійованої у Заходу».

На завершення зазначається: «Якщо капіталістична система не буде викоренена і якщо не буде створений Праведний Халіфат, ісламські народи так і не зможуть позбутись від криз. Єдиний вихід — це відновлення ісламського образу життя. Кризи ніколи не припиняться, поки правителі закривають очі і вуха, поки їх серця затьмарені, а їх розум використовується західними хазяями».

ООН налаштована вороже до афганців, хоча і робить вигляд, що співчуває їм

В доповіді програми розвитку ООН (UNDP) говориться, що фінансова система Афганістану рухне на протязі декількох місяців. Окрім того, спеціальний представник генсека ООН по Афганістану під час брифінгу в Раді безпеки заявила: «Здається, що «ІДІЛ» присутній майже в усіх провінціях і стає усе більш активним».

У зв’язку з цими заявами інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Афганістані зробив свій коментар: «ООН публікує невірні звіти, а міжнародна спільнота використовує три варіанти тиску, щоб завадити Ісламському Емірату Афганістан:

1) невизнання;

2) економічні санкції і заморожування фінансових активів;

3) використання організації «ІДІЛ» для своєї пропаганди».

Далі в заяві Хізб ут-Тахрір підкреслюється: «Народ Афганістану повинен усвідомити, що задача ООН — це захист інтересів США і НАТО. Ці сили намагаються відновити втрачений в Афганістані статус Заходу шляхом погіршення економічної ситуації і ситуації з безпекою, а також шляхом введення санкцій проти афганського народу. Проте Захід втратив довіру не тільки в Афганістані, а в усьому світі. Тому керівники Афганістану повинні усвідомити реальність ООН — вона була створена і використовується для захисту інтересів великих держав. Отож, будь-які взаємні відносини і оптимістичний погляд на ООН та інші міжнародні організації або спроби приєднатись до цих організацій є серйозною і непоправною помилкою».

Проведення відмінностей між прапором Посланця Аллаха ﷺ і прапорами Сайкс-Піко стало злочином ?!

В Палестині вчителя Хусейна Абу аль-Хаджа переслідують за слова, які пролунали у відповідь на питанні учня п’ятого класу відносно різниці між прапором Посланця Аллаха ﷺ і прапорами Сайкс-Піко. Вчитель пояснив, що прапор Посланця Аллаха ﷺ зібрав і об’єднав Ісламську Умму, а прапори Сайкс-Піко розділили мусульман.

У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір/Палестина опублікував заяву, в якій пише: «Група найманців із числа мусульман, яка називається «службою безпеки», робить вигляд, що не знає про злочини колонізатора, живучи на його брудні політичні гроші. Почувши правду про колонізатора, вона прийшла в ярість і сформувала цілих два комітети для розслідування справи вчителя Хусейна. Більше того, в понеділок 29.11.2021 ця служба безпеки викрала іншого вчителя, Аніса Хамамру, коли той направлявся в нову школу, куди його примусово перевели з тієї ж причини, по якій був заарештований і переведений Хусейн Абу аль-Хадж».

Далі в заяві вказується: «Хіба проведення відмінності між прапором Посланця Аллаха ﷺ і прапорами Сайкс-Піко стало злочином?! Чому в палестинській програмі навчання немає нічого про прапор Посланця Аллаха ﷺ?! Чому в цій програмі видалені аяти про джихад?! Чому влада не хоче навчати мусульманських дітей тому, що кордони, які існують в мусульманських країнах, буди проведені колонізатором?! Чому учбова програма не навчає тому, що звільнення Байт аль-Макдіса може бути досягнуто тільки шляхом об’єднання Умми під керівництвом єдиного лідера, який буде правити по Ісламу і поведе мусульман до знищенню єврейського утворення?!».

Потім в заяві Хізба підкреслюється, що справжній злочинець — це той, хто насаджує мусульманським дітям повагу до кордонів і прапорам Сайкс-Піко, які розірвали Умму.

На завершення Хізб ут-Тахрір звертається до палестинців: «Палестинська адміністрація, маріонеткові правителі навколо Палестини, єврейське утворення і Америка обурені підйомом Ісламу і борються з ісламським закликом. Так проголосіть же в увесь голос, що ваш прапор — це прапор Посланця Аллаха ﷺ і що ви є частиною великої Ісламської Умми. Наповніть серця ворогів Ісламу гнівом, звернувшись до рішенню своєї проблеми до Аллаху і Його релігії і працюючи над створенням Халіфату, який покладе край колоніальному управлінню і звільнить Палестину. Аллах говорить:

وَيَوْمَئِذٍ ‌يَفْرَحُ ‌الْمُؤْمِنُونَ

«В той день віруючі зрадіють» (30:4).

І в той день позбавляться величі лицеміри і зрадники».

Голова єврейського утворення наважився увійти в мечеть Ібрахімі

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині опублікував заяву, в якій зазначив: «Увійшовши в мечеть Ібрахімі, голова єврейського утворення поклав початок новому етапу, нав’язуючи палестинцям нову реальність при повному потуранні з боку Палестинської адміністрації і навіть в координації з палестинськими службами безпеки, а також при підтримці інших мусульманських правителів, які вступили в нормалізацію відносин з сіоністами».

Далі в заяві Хізба говориться: «Єврейське утворення розробляє плани відносно міста аль-Халіль, почавши іудаїзацію району Старе місто і його околиць, а також мечеті Ібрахімі. Після створення єврейських поселенських анклавів в центрі Старого міста і розділення мечеті Ібрахімі голова єврейського утворення тепер намагається зібрати ці анклави у великий взаємозв’язаний блок поселень, а потім забрати і другу частину мечеті Ібрахімі».

Також в заяві вказується: «Низка подій, таких як напад на жителів селищ до півдня від аль-Халіля з метою їх вигнання, входження Іцхака Герцога в мечеть Ібрахімі, а також расистські піснеспіви, якими поселенці супроводжували свого голову в мечеть і назад — усе це показує прагнення цих злочинців вигнати палестинців із їх домів навколо мечеті Ібрахімі і показує, що вони очікують лише слушної нагоди».

Потім підкреслюється: «Єврейська загроза нависла над жителями аль-Халіля на тлі змови Палестинської адміністрації і вступу в «нормалізацію» арабських режимів. Це підтверджує, що Палестина і Умма — на одному боці, а ПА, мусульманські правителі, єврейське утворення і колоніальні держави — на іншому».

Офіс Хізба пише: «Місто аль-Халіль і мечеть Ібрахімі є двома стовпами благословенної землі, і право палестинського народу і мусульман на них є не історичним чи спадковим, а швидше, правом,встановленим в Корані. Мусульмани ж повинні захищати і оберігати їх».

На завершення Хізб ут-Тахрір звертається до жителів міста: «Стережіться усього, що веде до вашому вигнанню і може порушити вашу згуртованість. Будьте одним кулаком, долайте усі свої розбіжності, які підігріваються деякими підозрілими особами. Ви повинні завжди пам’ятати про масштаби загрози вашим домам і місту».

Рада національної безпеки Йорданії по забезпеченню безпеки короля

Уряд Йорданії нещодавно передав Народному зібранню проект по створенню Ради національної безпеки на чолі з королем для сприяння співпраці і координації між військовими і громадянським закладами в рамках поправок до конституції, запропонованих Королівським комітетом по модернізації політичної системи.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Йорданії пише: «Йорданський режим намагається довести свою цінність в реалізації програм Британії, своєї прародительки, і Америки, яка вважає його своїм союзником у війні проти Ісламу, на додаток до своїх близьких відносин з єврейським утворенням».

Далі в заяві вказується: «Голова режиму відчуває небезпеку підриву своєї влади, і тому вживає превентивні політичні заходи і працює над створенням Ради національної безпеки у випадку формування майбутніх урядів, щоб звести нанівець будь-які кроки, які режим порахує загрозою для свого існування. Рада створюється не для того, щоб захистити безпеку країни і народу від ворогів, а швидше, для безпеки режиму, який зараз відчуває справжній страх. Режим хоче подібними інструментами захиститись від Умми, яка переконалась в необхідності застосування Шаріату Аллаха і в необхідності вигнання Америки і Британії із регіону».

На завершення підкреслюється: «Секрет сили цього народу — в його релігії і вірі. Безпека і стабільність не повернуться, поки ми не звернемось до своєї релігії і не підтримаємо тих, хто працює над створенням держави Ісламу. Якщо б люди підкорялись велінню Аллаха, застосовували ісламські закони і заснували Праведний Халіфат за методом пророцтва, тоді вони забезпечили б повну безпеку свого майна, честі і життя»

Відмова від ісламських принципів у боротьбі — це політичне самогубство

Головна стаття щотижневої газети «Ат-Тахрір», яка видається в Тунісі партією «Хізб ут-Тахрір», в останньому випуску присвячена кризам, які уразили туніську. Г-н Мухаммад ан-Насір Шувайха пише: «Бар’єр страху був подоланий, і репресивні сили рухнули в рекордно короткі строки, але головна мета іще не досягнута. По-перше, голова змії не була відрізана. Британія продовжує проводити політику і будувати змови, щоб утримати країну під своєю гегемонією, а разом з нею — і Франція. Американці знайшли можливість закріпитись в країні, і тепер вони ламають двері, щоб розділити трофеї колишнього колонізатора. По-друге, Туніс як і раніше управляється агентами і слабкими людьми. Вони і досі люблять Захід і його ідеї. Звідки ж їм знати зміст незалежності і звільнення? По-третє, і це найважливіше, революціонери скоїли фатальну помилку, проковтнувши демократичну наживку, і, будучи втягнутими в виборчі процеси, вони віддалили Іслам і Шаріат від правління».

Г-н Шувайха вказав: «Цей тунель, в який увійшли революційні сили, не має виходу, окрім як через усвідомлення реальності боротьби. Рішення не повинно проходити через парламент, оскільки він збереже стовпи системи. І перший стовп — це клятва поважати конституцію, встановлену самим режимом. Як ми можемо боротись з ворогом і в той же час звертатись до його законів?».

Також автор статті написав: «Відмова від ісламських принципів у боротьбі — це політичне самогубство. Захід помирає, а його агенти викриті, у той час як Іслам твердо стоїть на ногах і кидає виклик Заходу і його ідеям. До того ж мусульмани готові віддати життя за релігію Аллаха».

Мухаммад ан-Насір Шуйвайха доходить висновку: «Політичні сили не вирішать цей конфлікт, якщо вони не є частиною Умми і якщо їх революція не є ісламською, скерованою на викорінення світської системи і вигнання колонізатора. Задачу може виконати тільки справжній лідер Умми, який буде діяти згідно Ісламу».

Заклик до схвалюваному і утримання від засуджуваного стало злочином?

• Вчитель Ісламського Шаріату був виключений із середньої школи в одному зі міст Алжиру через те, що він закликав школярок носити скромний одяг. Керівництво школи порахувало, що цей заклик суперечить освітнім цінностям і внутрішній системі школи.

• В Бейт-Лахмі, Палестина, вчитель був заарештований Службою превентивної безпеки по звинуваченню в «ображанні палестинського прапору і підбурювання студенів до ображанню цього прапору». Вчитель лише сказав учням, що він визнає лише прапор Посланця Аллаха ﷺ.

• Іще один вчитель в Палестині був примусово переведений в іншу школу, тому що підняв розмову зі своїми учнями про прапор Посланця Аллаха ﷺ.

У зв’язку з цією низкою подій в ісламському світі г-жа Мусліма аш-Шамі в своєму коментарі, написаному для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, вказала: «На тлі відсутності Ісламської Держави і на тлі правління зрадників заклик до схвалюваному і утримання від засуджуваного стали злочином. Сьогодні засуджуване стало добром, а схвалюване стало злом, хоча по Ісламу добро — це те, що схвалив Шаріат, а зло — це те, що вважає злом Шаріат. Заклики до аморальності і розпусті стали поширеними, і хто закликає до цьому, стає популярним і отримує повагу, а хто закликає до скромності і ісламському одягу, засуджується і отримує покарання. Хто говорить: «Мій прапор — це прапор Посланця Аллаха ﷺ», — звинувачується в підбурюванні до заколоту і отримує покарання, а хто освячує і поважає прапори Сайкс-Піко, той любить свою країну і свій народ і отримує похвалу».

На завершення г-жа аш-Шамі пише: «Незважаючи на усе це, серця усе іще повні віри в Аллаха, Його Посланця ﷺ і закони Ісламу, які незабаром ми побачимо в державі. І скільки б вороги Ісламу не працювали над засліпленням мусульман, і скільки б вони не працювали над спотворенням законів Ісламу, говорячи, що норми Ісламу застаріли і не підходять для нашого часу, проте брехня обов’язково буде розбита».

Халіфат гарантує економічний розвиток при використанні ресурсів ісламських земель

У листопаді поточного року Пакистан і МВФ досягли угоди про подальший відсотковий займ з умовами, які включають збільшення податків на 350 мільярдів рупій, щомісячне підвищення ціни за літр палива на 4 рупії і передачу в руки МВФ повного контролю над Державним банком Пакистану.

Зі свого боку інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Пакистані спростував ствердження Імрана Хана про те, що він «був вимушений звернутись за допомогою до Міжнародному валютному фонду».

«Прив’язка рупії до долару — це свідомий вибір правлячого режиму. Саме з цієї причини ми спостерігаємо збільшення дефіциту поточного балансу держави, за яким слідує оббивання порогів МВФ. Зі свого боку, МВФ бере під контроль економіку Пакистану лише для того, щоб забезпечити повернення кредитів, а не для покращення економічного положення країни за допомогою революційних економічних і політичних заходів», — вказується в заяві офісу Хізб ут-Тахрір.

В заяві також міститься звернення до озброєних сил Пакистану: «Як можна очікувати добра від американської економічної системи, яка примусила навіть перемігших муджахідів Афганістану просити допомоги?! Так відмовтесь від демократичної капіталістичної системи, будь то парламентська, президентська або змішана, і підтримайте Хізб ут-Тахрір у встановленні Халіфату, який об’єднає багатства Умми і стане наддержавою, побудованої на Ісламі».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню