Порожні промови Ердогана

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що шлях до встановленню міцної стабільності і миру на Близькому Сході — це створення незалежної палестинської держави у кордонах 1967 року зі столицею в аль-Кудсі.

Як повідомляє агентство новин «Anadolu», цю промову він сказав у п’ятницю 10.12.2021 на відкритті 16-ї конференції Парламентського союзу держав-членів Організації ісламської співпраці в Стамбулі.

Президент Туреччини підкреслив, що рішуча позиція його країни у питанні захисту статусу Східного аль-Кудсу і мечеті аль-Акса залишається незмінною.

Він продовжив: «Ми — як нащадки справедливо правивших аль-Кудсом на протязі 400 років — не хочемо бачити кров, сльози і пригноблення в Палестині».

Президент Ердоган також зазначив, що «аль-Кудс — це благословенне місто і спадщина Пророка Мухаммада ﷺ для Умми».

«Як нація, яка відкрила свої двері для євреїв, ми переслідуємо найвеличнішу мету — принести міцний мир і стабільність в Палестину», — сказав він.

«Ар-Рая»: мусульмани берегли аль-Кудс і мечеть аль-Акса. І не знайдеться в Палестині і п’яді землі не просякнутою кров’ю муджахідів і шахідів. Тепер, на тлі цих гучних заяв Ердогана, ми хочемо спитати: хіба захист спадщини Посланця Аллаха ﷺ повинен відбуватись шляхом вручення євреям права на Палестину або шляхом прийняття рішення по принципу «дві держави для двох народів», згідно якому 80% Палестини залишиться під контролем євреїв?! Хіба це — не зрадництво у відношенні пролитої крові?! Чи не вважається це зрадництвом у відношенні великих султанів, яким хизується Ердоган?! Хіба султан Абдульхамід II не відкинув усі пропозиції і спокуси, закривши двері Палестини перед євреями?!

Хіба ти не бачиш, Ердоган, що в аль-Кудсі і мечеті аль-Акса, а також в усіх містах і селах Палестини вдень і вночі проливається невинна кров?! Чи ти осліп і оглух до страждань палестинців, слухаючи і захоплюючись лише розповідями євреїв про так званий «холокост»?!

Як ми можемо повірити твоїм словам, коли бачимо, що турецька армія бродить по усій планеті від Афганістану до Лівії, від Азербайджану до Ємену, проходячи через Сирію, але не для того, щоб захистити кров і честь мусульман, а лише для реалізації американських проектів і захисту американських інтересів?!

Як ми можемо вірити твоїй турботі про благословенні землі та їх жителях, коли ти не направляєш свої армії в Палестину, щоб звільнити її від євреїв і позбавити палестинський народ від страждань?!

Що стосується твого висловлювання про те, що Палестина — це проблема не тільки хороброго палестинського народу, але і усіх мусульман, то це цілком правильне зауваження, яке, першу чергу, стосується і тебе.

Мусульмани світу повинні усвідомити зрадництво і змову Ердогана та усіх інших правителів. Треба усі зусилля докласти до того, щоб спричинити тиск на мусульманські армії і вимусити їх виконати свій обов’язок по звільненню благословенної Палестини. Тільки так можна зберегти спадщину Посланця Аллаха ﷺ і потім пишатись своїм зв’язком з праведниками і великими лідерами, як підняли Умму до вершин слави і величі. Проте усе це можна здійснити тільки в Праведному Халіфаті за методом пророцтва, який з’явиться незабаром з дозволу Аллаха.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
15.12.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню