Народ Ємену і місяць Раджаб

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені випустив прес-реліз, в якому говориться:

«У першу п’ятницю місяця Раджаб народ Ємену згадує важливу для себе подію — прийняття Ісламу їх пращурами. У цей день вони виражають хвалу і вдячність Всевишньому Аллаху за те, що він вшанував їх Ісламом. Посланець Аллаха ﷺ відправив Алі ібн Абу Таліба (р.а.) до Ємену, щоб закликати людей до релігії Аллаха, потім за наказом Пророка ﷺ там була побудована мечеть «Джаміуль Сана аль-Кабір». Передається, що Алі (р.а.) по прибутті до Сани звернувся з закликом до племен Хамдан. Вислухавши його, плем’я почало приймати Іслам. Також Посланець Аллаха ﷺ послав до Ємену Муаза ібн Джабаля (р.а.), щоб той закликав місцеве населення до Ісламу і навчав їх релігії . Муаз (р.а.) по прибутті заснував мечеть «Аль-Джунд». Також був відправлений Абу Муса аль-Ашарі (р.а.), який досяг околиць Тіхами і побудував там мечеть «Аль-Ашарі» у містечку Забіда.

У часи Посланця Аллаха ﷺ Ємен був роздроблений між племінними силами Хімьяра, Хадрамаута, Кінда і Хамдана, між перськими володіннями в Сані і Адені і його околицях і між римським анклавом в Наджрані, в якому жили християни. Тільки з приходом Ісламу відбулось єднання жителів Ємену, Іслам охопив його територію з 6 по 10 рік хіджри. Але, незважаючи на це, після смерті Посланця Аллаха ﷺ частина населення відступила від Ісламу. Потім праведний халіф Абу Бакр ас-Сіддік (р.а.) відправив три армії до Ємену і повернув народ до підкоренню Ісламу, потім єменський народ почав об’єднуватись навколо концепції єдиної Умми мусульман, а не навколо племені і кланів. У подальшому єменський народ проявив себе у звеличенні слова Всевишнього Аллаха, вони брали участь в ісламських завоюваннях у складі армії Амра ібн аль-Аса та інших армій мусульман. Багато із них поселились на землях Шаму та інших частинах Ісламської Держави.

Ми знаємо, що в Андалусії є фортеці, названі їх іменами, як Хамдан в Гранаді, Хаулян в Севильї, фортеця Яхсуб та інші. Ми також знаємо про багатьох видатних особистостях із народу Ємену, які жили в Іраку, Шамі і Андалусії, серед них — багато вчених і суддів, як, наприклад, Амір аш-Шаабі, Масрук аль-Хамдані, Тальха ібн Марак аль-Ямані, Ібрахім ан-Нахаі, Аштар ан-Нахаі та інші. Найвідомішим вихідцем із Ємену був Імам Сунни Малік ібн Анас, суддя Ійяд аль-Яхсубі, видатний воєначальник і державний діяч Абдуррахман аль-Гафікі, і правитель Андалусії Мансур ібн Абу Амір.

О, народ Ємену, це те, що запропонували Ісламу ваші пращури, а що запропонуєте ви?! Ви відкинули Іслам в сторону і прийняли закони невірного Заходу як систему і образ життя. Ви підкорились правителям, які не правлять по законам Аллаха, ви погрузли у міжусобній війні і вбиваєте несправедливо один одного в угоду вашим ворогам. Ваші правителі віддають задарма багатства країни невірному Заходу, щоб він насолоджувався ними, поки ви голодуєте! О, народ Ємену, ви повинні вибратись із цього жахливого становища, оскільки Всевишній Аллах вшанував вас Ісламом і оскільки ви є носіями релігії Аллаха. Так покваптесь до спільної діяльності з Хізб ут-Тахрір, що встановити Другий Праведний Халіфат, і тоді ви отримаєте блага цього і Подальшого життя!

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 429
17 Раджаба 1444 р.х.
8 лютого 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню