Огляд новин. Газета «Ар-Рая». 16.02.2022

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Де Ісламська Держава, яка мобілізувала б свої армії для захисту жінок?

В Інтернеті поширилось відео, на якому знято, як в штаті Карнатака, Індія, мусульманка в одиночку вступає в перепалку з натовпом індусів, як намагаються образити її. Мільйони мусульман по усьому світу захоплювались її сміливістю. В своїй заяві інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Пакистані пише: «Іслам виховує стійкість, що і породжує подібних героїв в цій Уммі, сміливо виступаючих проти політики індуїстської держави. Але де усі ті, хто повинен захищати наших доньок, будь то в Карнатаку, Кашмірі або аль-Кудсі?! Хто повинен захищати наших доньок? Де Ісламська Держава, яка мобілізувала б свої армії для захисту життя, майна, честі і недоторканості наших доньок? Невже кордони, проведені британським колонізатором, утримають Умму від допомоги жінкам-мусульманкам?».

Також в заяві вказується: «Пакистанський уряд на чолі з Баджвою і Імраном відмовляється мобілізувати озброєні сили, які вже давно готові до бою. Неможна чекати допомоги від тих, хто торгує заповідями Пророка ﷺ. Така допомога по силам тільки праведному халіфу. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам є щитом,адже за ним можна битись і користуватись ним для захисту» (Ахмад).

Якщо б Мухаммад ібн аль-Касім вдовольнявся лише наданням «морально і дипломатичної підтримки» переслідуємих мусульманам на Індійському субконтиненті, нинішні мусульмани пили б коров’ячу сечу і падали ниць перед ідолами».

На завершення заяви міститься звернення до озброєних сил Пакистану: «Хто із нащадків Мухаммада ібн аль-Касіма знов зламає хребет індусам? Хто сикне боягузливий режим і віддасть нусру для встановлення Халіфату за методом пророцтва? Тоді вигуки такбіра піднімуться до небес, а коліна ворогів задрижать».

Мусульман-рохінджа врятує тільки Халіфат

Масштабна пожежа спалахнула у найбільшому таборі для біженців. Табір Кокс-Базар розташований в Бангладеш і розміщає майже 900 тисяч біженців-рохінджа, втікаючих із М’янми. Пожежа почалась з центру лікування хворих Covid-19.

Зі свого боку, Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір опублікував заяву, в якій зазначається: «Наші брати рохінджа втікали, сподіваючись рятувати життя і знайти безпеку від утискань в М’янмі, де вони піддались етнічній чистці, де спалювались цілі села, а тих, хто вижив, переслідували і добивали . Але уряд Бангладеш не забезпечив їм безпеку. Тому біженці потрапили із вогню у полум’я».

Також в заяві вказується: «Положення біженців-мусульман в Бангладеш та інших місцях свідчить про змову нинішніх урядів в мусульманських країнах з ворогами. Люди втікали із своєї країни через страх смерті, звинувачення в екстремізмі і тероризмі, а тепер живуть в умовах приниження і пригноблення в країнах, в яких вони шукали притулку. Вони втікали, сподіваючись знайти хоч якийсь безпечний куточок, але їх надії рухнули — вогонь, страх і смерть, від яких вони втікали, спіткали їх. Хіба такі правителі можуть надати допомогу?! Насправді, вони лише працюють на ворогів і протистоять мусульманам і Ісламу. Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір закликає усіх впливових і володіючих силою людей, які мають хоч краплю щирості, надати допомогу нам у встановленні правління Ісламу. Тільки Халіфат відіб’є зло від мусульман і немусульман».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню