Біженці — наші брати

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У п’ятницю 17 травня 2024 року Хізб ут-Тахрір в Лівані організував масовий протест у місті Тріполі біля Великої мечеті аль-Мансурі. Протест був організований на підтримку сирійських біженців, які втікали від пригноблення злочинного режиму Асада. Вони звернулись до своїх братів у Лівані у пошуках безпеки і притулку, сподіваючись повернутись до своїх домів, коли це стане безпечно.

На заході виступив голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Лівані шейх Мухаммад Ібрахім, член партії Ахмад аш-Шамалі та інші. Вони зачепили положення народу Лівану і братів-біженців, а також відносини між ними. У зверненні до політиків Лівану було сказано:

«Ми знаємо, що Америка управляє регіоном і маніпулює ним і його проблемами заради власної вигоди! Ми застерігаємо вас, щоб ви не намагались використовувати біженців в своїх змовах, щоб услужити своєму американському господину. Ми застерігаємо шиїтських і баасистських сектантів від гри з вогнем, створюючи проблеми, які можуть розпалити вогонь розбрату! Сьогодні мусульмани вже не ті, що були раніше, коли ви вели війни, так що навіть не намагайтесь!».

Звертаючись до мусульман Лівану, було сказано:

«Сирійські біженці — це ваші брати. Вони прийшли до вас зі своєю релігією і дітьми, так не видавайте їх ворогу! Шаріат зобов’язує нас розглядати мусульман як єдину Умму, а не як окремі народи, нації і держави, розділені так званими «національними» кордонами. Ці кордони розривають Умму на частини і створюють бар’єри для захисту режимів, створених невірним колонізатором в його колоніальних інтересах. Ми не повинні визнавати реальність, нав’язану колоніалізмом, і тим більше прагнути до зміцненню створених ним умов. Ісламська Умма — це унікальна нація, зв’язана узами ісламської акиди, концепціями Ісламу і його законами».

На завершення шейх Набіль Рахім сказав чудову промову, в якій згадав суть ісламського братства і заборону на видачу біженців, а також закликав народ Лівану відкинути сектантську риторику. Він також підкреслив, що причинами економічної кризи є крадії і корупціонери, а не біженці.


Газета «Ар-Рая»
14 Зуль-када 1445 р.х.
22 травня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню