Війна в Україні: хто в ній переможець, а хто — програвший?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін внаслідок визнання Росією незалежності українського регіону Донбас, в який входять Донецька і Луганська республіки, оголосивши про початок військової операції в Україні.

Внаслідок цього російські військові сили почали наступ у напрямку декількох цілей на території країни. З іншого боку, європейські країни і Америка, окрім введення різноманітних економічних санкцій проти РФ, почали надавати Україні різного роду зброю і допомогу.

Коментар: При уважному розгляді ми помітимо, що в дану війну втягнуті Росія, Європа і Україна, і їм не вдасться легко вибратись із неї до тих пір, поки кожна із сторін не понесе збитки або хтось не програє. По суті, Росія бажає зберегти вплив в Україні, яка є її переднім двором, а за нею — і в Польщі. Адже якщо Росія втратить її, то вона опиниться відкритою для своїх ворогів на Заході. Як говорив Сталін: «Польща — перша лінія оборони Росії». Він мав на увазі, що якщо втратити Польщу, то доведеться відступати назад до другої лінії оборони — Україні. Якщо і її втратити, то столиця Росії Москва опиниться у межах досяжності західної авіації, і західні танки доберуться до неї на протязі скорого часу.

Ось чому Росія бажає забезпечити безпеку свого басейну на передньому дворі або свого палісадника. «Росія буде прагнути до демілітаризації і денацифікації України. А також засудженню тих, хто скоїв численні криваві злочини проти мирних жителів, в тому числі — і громадян Російської Федерації. При цьому в плани Росії не входить окупація українських територій. Ми нікому і нічого не збираємось нав’язувати силою», — заявив президент Путін («РІА Новини», 24.02.2022). Росія, яка втратила вплив в Україні у 2014 році з усуненням свого агента Януковича, окупувала Крим і вдалась до підбурювання російськомовних жителів на сході України , щоб ті об’явили про свою незалежність. А з підписанням Мінських домовленостей на початку 2015 року Росія порахувала, що їй вдалось зміцнити свої позиції в Україні і що Америка назавжди буде зберігати мовчання відносно українського питання, оскільки Росія брала участь в реалізації американського плану, вторгнувшись в Сирію в ім’я збереження сирійського режиму — чергового агента США. Це стало верхівкою російської політичної дурості.

Коли ж Америка врятувала сирійський режим від краху завдяки втручанню Росії услід за Іраном та його союзниками, а потім — і ердоганівської Туреччини,потім почала працювати над тим, щоб вивести Росію із Сирії, а для цього Америка почала піднімати на порядок денний українське питання. Без російського вручання в Сирію Америка була б вимушена вв’язатись в Сирію так само ж, як в Афганістан і Ірак, і в ітозі опинилась би приречено програти цю війну. Результати цього позначились би на користь Росії в Україні. Проте те, що відбулось, трапилось з причини російської дурості і російської ненависті до Ісламу.

Мінська домовленість була укладена між Францією, Німеччиною , Росією і Україною всупереч волі Америки. Америка прийняла дану домовленість неохоче, тому що прагнула озброїти Україну , а не укладати домовленість з Росією, щоб убезпечити свій вплив в Україні. Згідно з цим , підбурюючи український режим, Америка підняла питання про повернення східних територій. Усе це було провокацією з боку США, щоб Росія вв’язалась у війну. Цим самим Європа ,яка намагалась уникнути даного сценарію шляхом підписання Мінської домовленості, опинилась втягнутою у війну. Таким чином, Америка завадила Європі стати незалежною від США або, інакше кажучи, вийти з-під американської парасольки, гегемонії і панування.

Америка не бажає воювати в Україні, посилаючи туди своїх солдатів. Президент США Байден заявив: «Наші сили відправились в Європу не для того,щоб воювати в Україні , а для того, щоб захищати наших союзників по НАТО, а також для забезпечення безпеки союзників на сході» («Аль-Джазіра», 24.02.2022). Вашингтон засвоїв урок із Афганістану, а до цього — із Іраку.

Тут стає очевидним, що країни Євросоюзу більше усього несуть збитки від цієї війни. ЄС був вимушений ввести санкції проти Росії,і збиток від цього буде поширюватись на усю Європу. Адже, як пояснив сам Путін, це вплине на поставки енергоносіїв із Росії і на російський ринок, а 60% російського ринку належать Німеччині. Німеччина, яка прагне стати однією із впливовіших країн у світі, опинилась тут першою жертвою. Вона була вимушена призупинити роботи по нитці магістралі газопроводу «Північний потік-2», це завдало їй великого збитку. «Це буде мати наслідки в середньостроковій перспективі для німецької економіки. Це цілком ясно. Звичайно, послідує ріст цін і реакція на такі санкції», — заявила представник міністерства економіки і захисту клімату ФРН Беате Барон. Тому Америка робила усе можливе, щоб запобігти будівництву цього газопроводу, і після його будівництва вона виступала проти його відкриття і початку експлуатації. Дана магістраль газопроводу стала однією із цілей Америки в нагнітанні напруженості в Україні , оскільки США хотіти втримати Європу під своєю гегемонією.

У той час як Росія, Європа і Україна опинились втягнутими, зачепленими і постраждалими від цієї війни, Америка, яка знаходиться в 7000 км, не відчуває на собі прямих наслідків цієї війни. Якщо ж Росія отримає перемогу і зможе нав’язати свою волю Україні, то тоді Америка не зможе досягти своїх цілей у відношенні Росії. У випадку перемоги Росії Європа так само опиниться в числі програвших, оскільки підпаде під загрозу з боку Росії. Адже Європа поставила під загрозу свої відносини з Росією через свою позицію і протистояння Росії в даному конфлікті. Якщо поразки зазнає Росія, то переможцем вийде Америка, а Європа знов буде залишатись у числі програвших, тому що так в результаті панування Америки в Європі зміцниться, і та не зможе вирватись із американських лап. Таким чином, поки ці сили будуть продовжувати стикатись одна з одною і на протязі тривалого часу перебувати у стані війни, — їх сили і міць будуть виснажуватись і вичерпуватись.

وَكَذَلِكَ نُوَلِّي بَعْضَ الظَّالِمِينَ بَعْضًا بِمَا كَانُواْ يَكْسِبُونَ

«Так Ми дозволяємо одним беззаконникам правити іншими (одним беззаконникам надаємо владу над іншими) за те, що вони набувають» (6:129).

З дозволу Аллаха, це виявиться можливістю для мусульман встановити Праведний Халіфат за методом пророцтва , набути безпеки від агресії цих постійно протиборчих безбожних тиранів і отримати над ними перемогу.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ بِنَصْرِ اللَّهِ يَنصُرُ مَن يَشَاء وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Асад Мансур

03.03.2022

Головне меню