Революція Шамі між ненавистю ворогів , зрадництвом друзів та плясками лідерів загонів на рештках загиблих

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Незважаючи на послаблення та виснаження, які здаються, революція Шаму ось вже сьомий рік як і колись несприйнятлива до усіх спроб примусити її прогнутися перед рішеннями, що нав’язуються їй.

З неймовірним терпінням, переносячи усі труднощі та різноманітні види мук, вона очікує прояву історичного рішення лідерів воєнізованих загонів у відповідь на вимогу Умми — втілення проекту Халіфату за методом пророцтва, а також об’єднання під політичним керівництвом, готовим висунутися з ними до того, чим буде задоволений Аллах і чим буде досягнуто щастя в обох світах.

Нещодавно вороги революції представили новий пакет заходів, за допомогою яких вони хотіли покласти край різноманітним діям жителів Шаму, в яких простежується їх намір виступити проти консенсусу міжнародної спільноти, видворити існуючу західну капіталістичну систему, яка керує долями людей, і встановити на її місці ісламську систему — систему мира, справедливості, добра, цноти та прямого шляху.

Так, під час зустрічі у Москві у МЗС Росії саудівський міністр закордонних справ з усією нахабністю та прагненням одурачити революціонерів заявив, що його країна «продовжує вірити, що Башар Асад не має майбутнього у країні». Це було відвертою спробою зобразити проблему революціонерів лише у зміні особистості голови зі збереженням самого режиму — огидна повторювана пропозиція, яка ріже вуха народу Шаму ось вже шість років!

І навіть російський міністр розкрив, що «третій раунд переговорів в Астані буде проходити протягом декількох днів , де головними темами будуть припинення вогню, забезпечення доставки гуманітарної допомоги, а також створенні умов для здійснення політичного процесу», повідомляє агентство «ТАСС» о суботі 29.04.2017. Незважаючи на заявлені розбіжності між позиціями Росії та Саудівської Аравії по відношенню до революції, він усе ж таки сказав правду, коли він промовив: «Коли справа доходить до досягнення врегулювання сирійської кризи, нема ніяких непримиримих розбіжностей між двома країнами», — повідомляє «BBC Arabic» від 26.04.2017.

Незважаючи на те, що відомо із вище поставленої заявленої цілі, заради проходили переговори в Астані 3 та 4 травня цього року, дивною є новина, передана газетою «Близький Схід» про те, що озброєні опозиційні угрупування погодились на участь у цих переговорах на тлі «позитивних даних» (!), пов’язаних зі здійсненням режиму припинення вогню та вступу нових учасників-гарантів, хоча коло учасників переговорів було обмежено Росією, Іраном та Туреччиною. Так, член делегації від опозиції в Астану командуючий бригадою Фатіх Хассун підтвердив газеті, що до порядку денного переговорів були включені нові «позитиві» чинники, про які їм неофіційно повідомили разом з запрошенням при тому, що офіційні дослідження та вивчення будуть проходити під час засідань на конференції, повідомила газета «Близький Схід» о неділі 30.04.2017.

Таким чином, делегація від повстанських фракцій відповіла на запрошення заступника міністра закордонних справ РФ Михайла Богданова, адресоване їм о суботі для участі у наступному засіданні в Астані. Він також запросив турок бути гарантами опозиції. У той же час «Аль-Джазіра» зафіксувала руйнування восьми лікарень та медичних пунктів в околицях Ідлібу за останній місяць (квітень) літаками РФ, яка виступає гарантом проведення переговорів по примиренню з сирійським режимом та реалізації режиму припинення вогню!

Що є стосується Ердогана, якого у цих подіях не хвилює нічого, окрім загрози «терористичних» організацій на своїх південних кордонах, і від якого деякі усе іще очікують, що перемога у Сирії буде виходити лише від нього, то коментуючи можливу нову військову операцію за межами своєї країни, він сказав: «Ми добре знаємо, що ми будемо робити, коли прийде час … ми можемо нагрянути раптово в одну із ночей», — і підкреслив, що «місто Манбідж є нашою наступною метою, і як я готовий реалізувати операцію у Рацці у співпраці з силами міжнародної коаліції на чолі зі Сполученим Штами».

Подібно турецькому режиму у використанні питання сирійських біженців як засобу тиску на європейські країни для шантажу, також і режими в Алжирі та Марокко використовують цю ситуацію для досягнення політичних цілей між собою… Так, Марокко звинуватило Алжир у дозволі 54 сирійським біженцям незаконно перетнути кордон Марокко через прикордонне місто Фігіг у період між 17 та 19 квітня. У заяві марокканського МЗС говориться, що «Алжир повинен нести політичну та моральну відповідальність по відношенню до цієї ситуації». У свою чергу, алжирське МЗС відповіло на це абсолютною відмовою від цих «брехливих звинувачень» і підкреслило,що дані звинувачення свідчать про злі наміри марокканської сторони у відношенні Алжиру, додавши, що «Алжир ніколи не відмовлявся від свого обов’язку братерської солідарності у відношенні сирійських громадян».

Що стосується біженців , які загубилися всередині країни, то за повідомленнями деяких медичних та громадянських джерел, протягом декількох останніх днів лише у провінції Ракка загинуло 12 переміщених осіб, утому числі — 8 дітей. У той же час більшість людей міста Хан-Шейхун в околиці Ідлібу були вимушені залишити свої дома після нещодавньої хімічної атаки на місто.

Говорячи ж про положення на фронтах, то воно аніскільки не краще колишнього політичного та гуманітарного їх стану на тлі повернення силами режиму контролю над усіма раніше звільненими територіями на півночі від Хами, на додаток до містечок Хальфая та Моссасана, як і встановлення ними свого контролю над мечеттю Хідая та декілька оточуючими її територіями у районі Кабун в околицях столиці, а також деяких частин вулиці Хафіз у районі Тішрін (Дамаск). Усе це супроводжувалось інтенсивними повітряними та ракетними бомбардуваннями районів разом з болючими зіткненнями між братами у Східній Гуті. Там загинули десятки муджахідів внаслідок видання фетви від тих, хто не боїться Аллаха, про нібито необхідність боротьби між муджахідами то під приводом розпусти, то під приводом зрадництва, нібито битва з деякими із них має більшу важливість,аніж битва з режимом!

Таким є положення мусульман у Сирії сьогодні: між ненавистю ворогів, зрадництвом друзів та плясками лідерів загонів на рештках загиблих муджахідів… І у той же час спостерігається величезне хвилювання з боку людей та ріст громадської думки про те, як необхідно діяти насправді по Шаріату… І, можливо, близький той день, коли розгнівані вулиці «перекинуть стіл на усіх гравців», щоб Всевишній встановив істину та знищив брехню, навіть якщо це і ненависно беззаконникам.

Газета «Ар-Рая»
Абдульхамід Абдульхамід
Голова Центрального комітету по зв’язкам Хізб ут-Тахрір у Сирії
6 Шаъбана 1438р.х.
03.05.2017р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню