Роль «ІД» у Сирії дійшла кінця?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Меморандум про створення зон деескалації у Сирії, незважаючи на багаторазові порушення, впевнено прокладає собі шлях скрізь хащу регіональних та міжнародних інтересів, залишаючи за собою крики вдів та сиріт та величезні жертви, які несе народ Шаму протягом останніх семи років.

Обов’язки по даній угоді виконуються повним ходом, доки вона не приведе до бажаного формату, в якому жителі регіонів, що потрапили у меморандум, не перетворяться на в’язнів, позбавлених права вирішувати свою долю, особливо після того, як противники сирійського тирана із різноманітних областей зібрані та кинуті в одному місці, в одній величезній в’язниці , що не має навіть самих незначних елементів для самостійної життєдіяльності, не говорячи вже про корисні копалини і навіть джерела води. Поруч з цим, триває підготовка операції проти «ІД» у м г. Ракка, яке вважається столицею уявного «халіфату», падіння якого буде серйозним ударом по цьому угрупуванню , що вже майже втратило свою «столицю» Мосул в Іраку, надану їй іракськими військовими на «золотому блюдечку» незадовго до проголошення «халіфату». Операцію у Рацці ведуть курдські загони народної самооборони при підтримці США, які вважаються «стрижнем» «Демократичних сил Сирії», особливо на тлі того, що підготовку та озброєння їм надала Америка, яка здійснювала, окрім цього, повітряне прикриття у курдських операціях проти «ІД».

Очікується, що сили угрупування «ІД» будуть витіснені із Ракки у м . Дайр-ез-Зор, до захоплення якого готується тиран Шаму, який очікує своєї черги почати операцію проти «ІД». Усьому цьому передувала «заморозка» більшості фронтів за допомогою угоди про створення зон деескалації , яка надала тирану безліч часу для того, щоб зібрати свої та лояльні собі сили із іранських та афганських бойовиків та підготувати підґрунтя для вторгнення в Дайр-ез-Зор, який побачить жорстокішу бійню і згодом «уронить фінальну завісу» присутності у Сирії «ІД» як уявної сили, на яку усе можна буде «списати». Так завершиться розкреслена та успішно виконана роль «ІД», яка полягала у внесенні розколу та глибокої рани на тілі революції у мить, коли вона більше за усе потребувала у єдності слів та рядів, а також у тому, щоб зібрати тут усі світові сили під приводом боротьби з «ІД» та «тероризмом».

Кінець ролі «ІД» дуже до речі в’яжеться і з тенденцією міжнародної спільноти та загальною політикою , яку проводять Штати при підтримці Росії , особливо після того, як був досягнутий меморандум про створення зон деескалації у деяких сирійських областях — обидві справи ідуть паралельно одна одній, і кожна із них потребує у немалому додатковому часі. Проте не варто сумніватись , що усе це залежить від успішності угоди про зони деескалації, пов’язано з ним і навіть з женевськими переговорами та американським політичним врегулюванням. Дана угода має крайню ступінь важливості , і це розуміють усі діючі тут країни, які доклали усю свою вагу та використали усі свої важелі тиску для його успіху. А поки «ІД» і так звана «війна з тероризмом» продовжують бути опудалом, за допомогою якого тиран та його хазяї з невірного Заходу продовжують коїти усі види міжнародного терору по відношенню до народу Шаму.

«Ар-Рая»
Ахмад Абдульваххаб
12 Рамадана 1438р.х.
7 червня 2017р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню