Революція Шаму примусила розтанути сніг, що покривав Ердогана, і розвіяла туман навколо його агентурної роботи на американців

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Істина полягає у тому, що у Шамі тепер ти можеш почути як від старих, так і від молодих, і навіть від малолітніх дітей одні і ті ж самі розмови.

Якщо пройти по вулицям якого-небудь села у Сирії, то можна переконатись самому, що усі говорять про одне: про Алеппо, про Ідліб і про те, як їх здали, про брехню Ердогана та його зрадництво революції Шаму. А наступною розмовою людей буде голос проклять та лайок на адресу режиму Ердогана — злочинного агента Америки та головного із зрадників.

Так, народ Шаму більше не повторить старої помилки по здачі своїх земель у рамках політичних рішень, тому що більше не має потреби у політичному аналізі, що викриває для нього істинність того, що відбувається, щоб зрозуміти зрадництво Эрдогана. Для людей тепер відкрились лаштунки,що приховували його істинну постать, і правда тепер видна як сонце у зеніті...

У рекордні строки злочинний режим Асада зайняв десятки сіл у провінціях Алеппо та Ідліб без усіляких проблем, хоча сам, як відомо, знаходився на грані смерті через удари, які обрушують на нього щирі та чесні повстанці.

Громадянське населення спокійно спало по ночам у своїх домах, тому що угрупування захищали їх на далеких фронтах, ведучи боротьбу проти режиму, а тепер вони різко просинаються, тому що злочинний режим грюкає у їх двері! Що відбувається? Як таке сталося?

Громадянське населення у селах вже з упевненістю говорить про зрадництво Ердогана. У цьому переконатись нескладно, досить пройтись по людям та питати думку будь-якого про цього зрадника. Вони будуть розповідати, як були здані їх землі режиму Асада, вони будуть говорити, ледве стримуючи сльози та біль, стискаючи кулаки від гніву та проклинаючи Ердогана, а також тих, хто допомагав йому у цих злочинах.

Така картина — не лише на півночі країни. Якщо вирушити у будь-яку іншу провінцію, то можна почути від людей те ж саме. Навіть на півдні Сирії, у Дераа, жителі вкажуть на стіну,де прямо так і написано:

«Те, що дав Ердоган, не змогли дати ані Росія, ані Іран! Він продав країну за безцінок!».

Якщо хочеш почути від них більше, то спитай їх про те, що вони думають з приводу пунктів конференції «Астана-8», про етапи послідовної здачі території на схід від залізниці, про ідею створення демілітаризованої зони між залізницею та автострадою М5, а також про похмуру участь, на яку очікує решта провінції Ідліб з подачі Ердогана. Мова почалась не зараз, коли Путін під час свого візиту у Японію заявив про те, що між ним та Ердоганом була домовленість про здачу Алеппо. Ні, нитки змови тягнуться іще з тих часів, коли Ердоган захотів зібрати усіх муджахідів в Ідлібі...

Що ж стосується Афріна, то жителі Сирії скажуть тобі, що операція «Оливкова гілка» — це, насправді, продовження операції «Щит Євфрату», яка розпочалась у Джараблюсі, тобто це — спосіб, за допомогою якого Ердоган хоче увести угрупування з тих районів, які він бажає здати режиму Асада, після починаючи усіх переконувати,що курдське угрупування YPG більше небезпечніше, аніж режим Асада, і що першочергово битися з ним, а не з режимом, після чого йому починають піддакувати лідери угрупувань, адже вони не можуть інакше, будучи пов’язані брудними політичними грошима, які беруть у нього.

Чи було неминучим, щоб жителі Шаму заплатили таку величезну ціну в Алеппо та Ідлібі за те, щоб зрозуміти істину сутність Ердогана, або вони могли обійтись без цього?

Правда полягає у тому, що якщо всередині народу не буде гідних першопрохідців, які не брешуть своїм людям, то цей народ стане об’єктом для експериментів і заплатить непомірну ціну... Але якщо всередині нього є такі першопрохідці, то у випадку, якщо народ прислухається до них, він дізнається від них правду, а якщо стане вчиняти згідно тому, що зрозумів, то виживуть усі разом.

У Шамі наш народ чув голоси таких першопрохідців з самого початку. Такі люди попереджали про небезпеку закордонної допомоги, про небезпеку зв’язку з державами-спонсорами, про небезпеку режиму Ердогана. Народ чув попередження про небезпеку конференцій, починаючи з «Женеви-1» і закінчуючи «Астаной-8» та іншими. Можливо, конференція «Астана-8» є найнебезпечнішою з точки зору здачі наших земель режиму Асада. Для того, щоб притягти увагу народу Шаму до цієї загрози, члени Хізб ут-Тахрір у Сирії провели низку мітингів у більшій частині звільнених районів, під час яких роз’яснили загрозу конференції з метою виробити адекватну думку про ній у суспільстві. Після цього вони направили відкритий лист до лідерів угрупувань з цього ж приводу, у якому попередили їх про небезпеку, яка нависла над Ідлібом, готовим упасти у руки Ердогана. Хізб ут-Тахрір скерувався до лідерів угрупувань з метою покласти на них відповідальність за Ідліб, щоб ті усвідомили своє положення і не пішли на співпрацю з Ердоганом.

Також правда полягає у тому, що народ Шаму тепер ясно усвідомив, що насправді колонізатор не покидав нашої країни, що він як і раніше зберігає свій вплив у ній, але лише іншими шляхами та засобами, аніж з самого початку, що також стало зрозуміло. Цими шляхами та засобами є брудні політичні гроші та допомога, яка надається Заходом, через маріонеткових правителів мусульман. За ці гроші західний колонізатор купує лояльність до себе у лідерів угрупувань та політиків, після чого ті, хто продався, починають співпрацювати з Заходом у змові проти своїх же народів за долари та брехливі обіцянки. І якщо хоч раз влізти у це болото, то потім із нього дуже складно вибратись... Такою є суть допомоги колонізатора та зв’язку з ним.

Таким чином, наш народ у Шамі, якщо ви хочете успіху для себе, то повинні позбутись від впливу колонізатора, обірвати усі зв’язки та узи з ним та з його режимами, попереду яких стоїть режим Ердогана. Ви не зможете скинути режим Асада з усіма його символіками та стовпами, а після встановити Праведний Халіфат за методом пророцтва, доки не обірвете зв’язки з колонізаторськими державами та з усіма режимами, слідуючими за ними. Ви повинні зачинити двері перед обличчями таких спонсорів і відмовитись від їх брудної політичної допомоги, яка увела лідерів угрупувань з правильного шляху.
І останнє слово до лідерів угрупувань: або ви вийдете із табору лицемірів та примкнете до вашого народу у табір віри, або ви дочекаєтесь, доки ваш народ повністю відмовиться від вас і замінить іншими щирими ми людьми із свого числа.


Газета «Ар-Рая»
Каміль Хурані
21 Джумада аль-уля 1439 р.х.
07.02.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню