Чи є погрози Америки у бік сирійського режиму зеленим світлом для знищення народу Шаму?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У суботу 25.08.2018 на сайті «RT» була опублікована стаття:

«Радник президента США по нацбезпеці Джон Болтон заявив у ході зустрічі секретарю російського Радбезу Миколі Патрушеву, що Вашингтон готовий нанести по сирійським урядовим силам новий, іще більш потужний удар, якщо Дамаск застосує хімічну зброю, передає агентство «Bloomberg» з посиланням на чотири джерела.

За їх даними, таку заяву Болтон зробив російському колезі на зустрічі у Женеві у четвер.

За словами джерел агентства, американська влада стверджує, що у них є інформація про можливість застосування сирійською армією хімзброї при звільненні територій, які контролюють бойовики, на що США готові «відповісти іще більш потужними військовими діями», аніж раніше.

Болтон напередодні переговорів з Патрушевим заявляв журналістам, що США «бачать плани сирійського режиму відновити наступальні військові дії у провінції Ідліб» і що Вашингтон відповість «найрішучішим чином», «якщо сирійський режим застосує хімічну зброю».

«Ар-Рая»: Болтон, здається, прокладає шлях сирійському режиму до нанесення удару хімічною зброєю по Ідлібу, щоб встановити контроль над регіоном, не побоюючись наслідків свого злочину. Погрози Америки, якщо будуть реалізовані, то не перевищать удару по порожнім військовим базам, не нанісши ніяких серйозних ушкоджень, як це трапилось з аеродромом Еш-Шайрат, із якого бойові літаки вилетіли за декілька годин до нанесення американських ударів.

Також варто згадати американські удари по сирійським військовим базам у відповідь на застосування режимом Асада хімічної зброї у місті Дума. Ці удари не потягли за собою ніяких втрат для режиму Асада. Нинішні загрози є зеленим світлом з боку американців для банд режиму та злочинної Росії, щоб вони, будь-якими звірськими способами, на свій вибір, повернули Ідліб та відновили там владу режиму Асада — слуги Америки.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
29.08.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню