Революція Шаму між підступами змовників і позиціями її вірних прибічників

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Революція Шаму переживає важкі дні, коли підсилюється змова проти неї. Вона піддається атакам з усіх боків. У такі часи багато хто обговорює дорожню карту, яка гарантує вихід із нинішнього скрутного становища, і намацують шлях до перемоги.

Дивлячись на реальність сторін, ми знаходимо, що вірні прибічники революції опинились в особливому нечисленному таборі порівняно з численним табором сил, пов’язаних з турецьким режимом. В цьому численному таборі можна виділити «Національну коаліцію сирійських революційних і опозиційних сил», «Уряд порятунку» і керівництво об’єднаних угрупувань, яке втратило незалежність своїх рішень.

Поляризація всередині революційних сил трапилась після довгих років очищення і просіювання, а також довгих років обману з боку лицемірів, які повністю підкорились так званим «друзям сирійської революції». Але за ці роки пролилось іще і немало крові, і сирійський народ приніс великі жертви. Висока ціна була віддана заради великої мети — скинення кривавих режимів.

Розмежування всередині революційних сил можна вважати хорошим початком. Народ Шаму своїми очима побачив тих, хто торгує революцією та її жертвами. Зараз же треба привести в порядок табір вірних революціонерів, щоб усі принесені жертви не стали марними, а повстання досягло своєї мети.

Можливо, приведення в порядок табору вірних революціонерів зіграє рішучу роль в долі революції. Адже якщо ми будемо втікати від відповідальності, тоді доля народу залишиться у руках тих, хто взяв на себе керівництво революцією, завів її в трясовину зрадництв і зв’язав її з рішеннями деяких режимів, які з самого початку вступили в змову проти революції. Тому прибічники революції Шаму не повинні втікати від своєї місії, а повинні виконати те, що від них вимагає Аллах. Від їх позиції залежить доля революції.

Для виконання своєї місії треба позбутись від відчаю, який довгі роки насаджувався змовниками, і повірити в сили і можливості, які відкрив Аллах. Хто має авторитет в області думки, нехай використає це на користь революції. Хто має здатність згуртовувати людей і впливати на них, нехай згуртовує навколо проекту по об’єднанню компонентів революції. Хто має військову силу, нехай використає цю силу для захисту революції, її принципів і проекту по об’єднанню компонентів революції.

Революція сьогодні знаходиться на вирішальному етапі. Усі прибічники революції повинні зайняти щирі позиції, якими буде задоволений Аллах. Революціонери знаходяться на роздоріжжі доріг . Або вони займають необхідну позицію і докладають усіх зусиль для об’єднання сил і можливостей, щоб протистояти тому, хто вкрав владу, захопив бразди правління революцією і хоче привести її до загибелі, брехливо називаємою «перемир’ям» або «політичним рішенням», для реалізації якого була прийнята Резолюція 2254, або вони займають позицію безпорадного глядача і спостерігають, як торговці кров’ю ведуть їх до загибелі.

Нехай знає кожен, що зіткнення істини і брехні неминуче . І якщо прибічники істини відмовляться від боротьби, тоді на їх місце прийдуть інші і заберуть усі почесті собі. Посланець Аллаха ﷺ пояснив для нас реальність боротьби і показав шлях до перемоги, сказавши:

مَثَلُ الْقَائِمِ عَلَى حُدُودِ اللَّهِ وَالْوَاقِعِ فِيهَا، كَمَثَلِ قَوْمٍ اسْتَهَمُوا عَلَى سَفِينَةٍ، فَأَصَابَ بَعْضُهُمْ أَعْلَاهَا وَبَعْضُهُمْ أَسْفَلَهَا، فَكَانَ الَّذِينَ فِي أَسْفَلِها إِذَا اسْتَقَوْا مِنَ الْمَاءِ مَرُّوا عَلَى مَنْ فَوْقَهُمْ، فَقَالُوا: لَوْ أَنَّا خَرَقْنَا فِي نَصِيبِنَا خَرْقاً وَلَمْ نُؤْذِ مَنْ فَوْقَنَا، فِإِنْ يَتْرُكُوهُمْ وَمَا أَرَادُوا هَلَكُوا جَمِيعاً، وإنْ أخَذُوا عَلَى أَيْدِيهِمْ نَجَوْا، وَنَجَوْا جَمِيعاً

«Тих, хто турбується про непорушність кордонів, і тих, хто перетинає ці кордони, можна уподібнити людям, які тягнули жереб по стрілам, щоб зайняти місця на кораблі, в результаті чого одні розташувались в верхній частині корабля, а другі — в нижній. Коли ті, хто опинились внизу, хотіли зачерпнути води,їм доводилось проходити через тих, хто розташувався на палубі, і врешті решт вони сказали: «А чи не пробити нам діру у днищі, щоб набирати воду через неї, не турбуючи тих, хто знаходиться нагорі?». І якщо вони залишать їх на самих себе і на те, що вони хочуть зробити, то загинуть усі, якщо ж вони схоплять їх за руки, то врятуються самі і врятують решту інших» (Ахмад).

Змовники і торговці продовжують порушують те, що вони називають своєю часткою в революції. Якщо ті, хто знаходяться вище, не схоплять їх за руки і не зупинять, тоді загибель очікує усіх. Порятунок полягає в тому, що істинні революціонери, захисники крові і ті, хто приймають важливі рішення, зупинили усіляких торговців і не допустили поразки революції.

Як ми і сказали, для здійснення цієї місії після розмежування рядів треба вдатись до організації табору істинних революціонерів і очищення від усіх тих, в кому залишились хоч якісь зв’язки зі змовниками . Більше того, треба очистити свої ряди від усіх тих, хто досі піддається обманам, оскільки розділення істини і брехні, розрізнення ворога і друга — це неминучий процес. Для створення порядку необхідно об’єднання усіх щирих свідомих сил, а потім об’єднання усіх можливостей і зусиль, щоб направити усе це у русло, яким буде задоволений Аллах. Наш Господь велить скинути режим і застосувати Іслам, але це можна здійснити тільки в тому випадку, якщо ми будемо дотримуватись верві Аллаха і об’єднаємось навколо великого ісламського проекту.

Необхідно знати, що ціна спроби повернення своєї волі і протистояння брехні набагато менше, аніж ціна мовчання і очікування. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

وَالَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ لَتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَلَتَنْهَوُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ، أَوْ لَيُوشِكَنَّ اللَّهُ أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عِقَاباً مِنْهُ ثُمَّ تَدْعُونَهُ فَلَا يُسْتَجَابُ لَكُمْ

«Клянусь Тим, в чиї длані душа моя, ви обов’язково повинні спонукати до схвалюваному і утримувати від засуджуваного, а інакше Аллах не забариться піддати вас Своєму покаранню, і потім станете волати до Нього, але не отримаєте відповіді!» (Ахмад).

 

Газета «Ар-Рая»
д-р Мунір Насір
16 Рабі аль-авваль 1444 р.х.
12.10.2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню