Чи розуміє «ХТШ», що проблема не у Хізб ут-Тахрір, а в усій Ісламській Уммі?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Керівництво повстанської фракції «ХТШ» повинно усвідомити, що її проблема пов’язана не лише з Хізб ут-Тахрір, а й з усією Ісламською Уммою після того, як вона нав’язала свою владу і взяла під свій контроль військову і політичну долю звільненого регіону.

Хізб ут-Тахрір є частиною цієї Умми і лише намагається повернути відняту владу Умми. Коли вже це турбує керівників «ХТШ», то нехай вони знають, що якщо вони не віддадуть владу Уммі і не усунуть несправедливість, то тоді їм не вдасться вирішити жодну проблему. Арешти членів Хізб ут-Тахрір з боку служб безпеки «ХТШ» не знищать ідеї партії, а навпаки, підсилять їх яскравість і підвередять їх правильність.

Ідеї неможливо посадити у в’язницю чи обмежити їх пересунення, які б заходи не приймались проти носіїв цих ідей. Якщо керівництво «ХТШ» хоче правильно вирішити проблему з Уммою, то нехай покращує відносини з нею. Якщо ж воно не зробить цього, то протистояння триватиме не між «ХТШ» і партією «Хізб ут-Тахрір», а між «ХТШ» та Уммою, яку очолить партія. Але ніхто ніколи не переможе у протистоянні з Уммою. Всевишній Аллах говорить:

وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ * إِنَّ فِي هَذَا لَبَلاغاً لِّقَوْمٍ عَابِدِينَ * وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلاَّ رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ

«Ми вже записали у Писаннях після того, як це було записано у Нагадуванні (Хранимій скрижалі), що землю успадкують Мої праведні раби. Воістину, у цьому — послання для тих, хто поклоняється. Ми відправили тебе тільки у якості милості до світів» (21:105–107).


Огляд новин «Ар-Рая»
18.09.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню