Табори смерті у Сирії

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Багато хто дискутує і висловлює свої думки щодо страждань людей у сирійських таборах для переміщених осіб. Одні заявляють: «Невже вони не могли іще до наступу зими вибрати підходяще місце для своїх наметів і розташувати їх таким чином, щоб захистити від пошкоджень і затоплень?!».

Інші говорять: «Чому тим із них, які мають можливість, не зняти житло в оренду на зимовий період?!». Деякі закликають організації і міжнародну спільноту допомогти людям в таборах і забезпечити їх зимовими атрибутами.

Але правда полягає у тому, що усі ці претензії і пропозиції є лише частковими і тимчасовими рішеннями і лише спробою позбавити від симптомів, ігноруючи основну хворобу і головну причину страждань.

Інакше кажучи, якщо проблема дощів буде вирішена, тоді залишиться проблема зимового холоду, а якщо проблема холоду буде вирішена, тоді залишиться проблема бруду і вітру. І це тільки те, що пов’язано з зимою, а іще є проблема літнього періоду, такі як жара і пил. Окрім того, неможна ігнорувати важкі фінансові умови, які збільшують страждання жителів Шаму.

Отож, необхідно серйозно вдатися до пошуку радикального рішення того, від чого страждають усі жителі країни,а не обмежуватись тимчасовим заспокоєнням.

Знаходження радикального рішення залежить від повноти і точності діагнозу, а також призначення правильного лікування головної причини, а не тільки симптомів.

Смертельна хвороба, як уразила революцію Шаму — це змова «прибічників» і підкорення їм лідерів революційних фракцій, які здійснюють їх плани і віддаляють революцію від її головних цілей, позбавивши народ права приймати рішення, звернувши зі шляху справжніх змін, посіявши слабкість у душах і вбивши надію на перемогу.

Отож, фундаментальним рішення для революції Шаму буде позбавлення від хвороби, представленої у цій зв’язаності, результатом якої, як згадувалось вище, стало позбавлення народу права на прийняття самостійних рішень і передача цього «прибічникам» революції. Хитростями, обманом, перемир’ями і угодами було зроблено так, що усі жертви стали марними і революція була відхилена з правильного курсу, по якому вона йшла. Згодом звільнені території знов повернулись під владу тирана. Людей вигнали із своїх домів, а їх засоби до існування були розграбовані. Для них були організовані табори, в яких вони продовжили страждати. І усе це — для того, щоб принизити і покарати їх, тому що вони наважились виступити проти американського агента Асада і хотіти його скинути.

Таким чином, для досягнення правильного рішення сьогодні щирі революціонери повинні відрубати руки так званих «прибічників революції» і змісти призначених ними керівників. Треба повернути право народу на прийняття самостійних рішень і скерувати зусилля до скинення злочинного режиму, а потім встановити на його руїнах Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва. Тільки так народ Шаму та усі мусульмани знов побачать турботу і справедливість.

Після цього переміщені люди повернуться у свої міста і села з високо піднятими головами і будуть насолоджуватись безпекою у затишку Ісламу. Інакше вони повернуться у свої дома приниженими і підкореними злочинному режиму, який неодмінно почне мститись. Для остаточної перемоги не вистачає лише повного уповання на Аллаха і відновлення незалежності рішень, оскільки багатств навколо повно, як і багато навколо щирих мусульман з величезною кількістю зброї, що у багато разів перевершує те, що було на початку революції. Правда — на боці сирійського народу, а не нусайрітського режиму, оберігаємого Америкою, і не зрадників, які назвали себе «прибічниками». Істина потребує чоловіків, оскільки нусра — перемога — від Аллаха вже чекає на них. Але спочатку мусульмани повинні докласти зусиль і виконати свій обов’язок. Аллах говорить:

إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

«Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи» (47:7).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
27.01.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню