Палестинська адміністрація, арештовуючи мусульман, допомагає сіоністам

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє агентство новин «Almajd» 29.05.2021: «Група «Адвокати за справедливість» повідомила у суботу, що сили безпеки Палестинської адміністрації (ПА) провели низку викликів на допит і арештів. Ці заходи були націлені на деяких активістів і колишніх ув’язнених, звільнених раніше на окупованому Західному березі.

Група адвокатів повідомила, що вона стежить за проводимими заходами, пов’язаними з арештами палестинців, чим зайняті служби безпеки на Західному березі вже два тижні. Від даних дій спецслужб постраждало більше двадцяти людей на додаток до викликів на допити активістів і колишніх в’язнів. Причиною тому послужили публікації і пости, активність в інтернет-сторінках і участь у громадських заходах на підтримку окупованого аль-Кудса і сектора Газа після об’явлення про припинення вогню між угрупуваннями опору і окупаційними силами.

Група адвокатів пояснила, що спостерігала майже за двадцятьма справами заарештованих у різних мухафазах окупованого Західного берега на додаток до декількох викликів на допит інших, включаючи колишніх в’язнів. У той же час Служба загальної розвідки переслідує колишнього політичного ув’язненого Хайсама Сіаджа після його відмови на пропозицію спецслужб «поспілкуватись».

Група адвокатів заявила, що вони задокументували, як багато хто із затриманих піддались побиттям і приниженням після того, як людей увозили з місць їх поживання у в’язницю Об’єднаного комітету безпеки у місті Аріха, що є явним порушенням палестинського законодавства і підписаних Палестинською адміністрацією міжнародних угод.

Адвокати підкреслили, що усі арешти проходили з грубим порушенням закону, без отримання офіційного ордера на арешт від компетентних органів».

«Ар-Рая»: поки єврейське утворення коїло акти агресії, вбиваючи людей в аль-Кудсі, на Західному березі і в секторі Газа і паплюжачи мечеть аль-Аксу, ПА, як зазвичай, зарила голову в пісок. Але тепер ПА виймає голову із піску і мобілізує свої служби безпеки на допомогу єврейському утворенню, проводячи на Західному березі арешти активістів, колишніх в’язнів і учасників народних акцій у підтримку аль-Кудса і Гази.

Ці дії, які робляться у послугу єврейському утворенню, яке коїть найжахливіші розправи над народом Палестини у цілому, і населенням сектора Газа — зокрема, в тисячний раз доводять, що ПА створена невірним колонізатором для служіння його інтересам і збереження єврейського утворення, щоб ця адміністрація підтримувала сіоністів, коли ті слабкі, захищала їх, коли їх спина не прикрита, і знаходила для них вихід, коли ті опиняються у глухому куті і не можуть вийти із нього. Єдина задача ПА полягає у координації дій з сіоністами і захисті їх безпеки в обмін на збереження впливу в тій мірі, в якій єврейське утворення дозволить їй, і в обмін на витікаючі із цього особисті і партійні вигоди, щоб рух не пішов в іншому напрямі.

Палестинці повинні виступити проти несправедливості ПА, щоб примусити ту випустити незаконно затриманих на свободу. Палестинська адміністрація дуже слабка, щоб протистояти народу, оскільки люди мають досвід конфронтації з владою. Якщо ж люди промовчать і не дадуть відповідь на злочини ПА, тоді вона продовжить безчинствувати на адресу тих, хто говорить правду і засуджує їх політику.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
09.06.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню