Що очікує на останню фортецю сирійської революції — Ідліб?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Турецький режим успішно виконав свою задачу по здачі Алеппо у руки Асада. Потім було проголошено про завершення операції «Щит Євфрату», яка не принесла ані краплі користі для революції Шаму.

Навпаки, ця операція виснажила сили повстанських загонів, відволікаючи їх другорядними битвами на користь турецького режиму та його пані Америки. Режим Ердогана не лише не скинув тирана Асада, але й посіяв сім’я ворожнечі між арабами та туркменами, з одного боку, і курдами — з іншого, у регіонах, підконтрольних силам операції «Щит Євфрату». Туреччина змогла встановити своє панування у цих регіонах, граючи на націоналістичних почуттях народу. Так, у регіонах, підконтрольних силам операції «Щит Євфрату», були організовані масові ходи проти курдів, щоб остаточно налаштувати людей проти них. Турецький режим підло використав арабів та туркмен у здійсненні своїх інтересів по запобіганню встановлення курдського утворення біля кордонів Туреччини.

Слідкуючи за подіями та заявами політиків, прояснюється те, що йде підготовка до крупної операції проти Ідлібу — останнього оплоту сирійської революції. Начальник штабу американських сухопутних військ генерал Марк Міллі 21.03.2017 на конференції у Вашингтоні відносно очікуваних війн сказав: «Ймовірно, ми побачимо фундаментальні змінення у регіонах, де будуть проходити війни. Поля битв переїдуть з порожніх територій до густонаселених». Не говорячи вже про те, що Росія розташовує свої війська на заході Алеппо у районі міста Афрін, підконтрольному сирійським курдам, і розтягує свої сили до півночі від Ідліба під приводом запобігання ймовірних зіткнень між курдами, з одного, та турками та ВСА — з іншого боку. Додайте до цього заяви командира курдського YPG Сіпана Хамо, який не виключає того,що курдські загони SDF при співпраці з деякими угрупуваннями ВСА та повітряній підтримці Росії скеруються в Ідліб для битви «Фатхаш-Шам». Окрім цього, координаційний центр «Аль-Мук» під головуванням ЦРУ примушує усі «помірковані» загони злитись в одне утворення, щоб підготовитись до битви проти «екстремістів». Так зазвичай діє Захід, нацьковуючи одних мусульман проти інших заради здійснення своїх інтересів. Також свідченням тому, що ми говорили, є оприлюдненні у ЗМІ домовленості між представниками «Джейш аль-Фатх» та делегацією під голованям КСІР та ліванської «Хізбалли» при посередництві Катара відносно евакуації жителів Кафрая та аль-Фуа у провінції Ідліб в обмін на евакуацію муджахідів із міст Ез-Забадані, Мадая та Блудан поблизу Дамаску, а також звільнення сотень осіб, полонених сирійським режимом. Очікується. що громадянські та військові, які залишились в аль-Фуа та Кафрая, будуть евакуйовані і у подальшому будуть використані режимом у нападі на Ідліб, особливо, якщо враховувати, що у ці два райони літаками була скинута величезна кількість зброї .

Таким чином, на усіх рівнях іде підготовка до штурму останньої фортеці революції Шаму. У рамках цієї підготовки Америка, використовуючи курдські загони YPG, хоче взяти під свій контроль Ракку, жителі якої вже стали свідками того, що «ІДІЛ» готується покинути місто та перебратися в Дейр-єз-Зор. На тлі цього тривають переговори , п’ята серія яких завершилась нічим окрім того, що було запропоновано провести наступну серію. У перервах між цими переговорами іде реклама американського продукту, який радує тирана Асада. Наприклад, постійний представник США при ООН Ніккі Хейли заявила, що найважливішою задачею її країни у відношенні Сирії не є відсторонення від влади Башара Асада. Як зазвичай, Америка влаштовує змови проти народу та під гаслом самовизначення вирішує їх долю.

Нема сумнівів, що скинення Асада ніколи не було основною турботою Америки у Сирії, нічого іншого не варто очікувати від ворога Ісламу та мусульман. Її пріоритетом є боротьба з «тероризмом» в усьому світі. Ми вже побачили цю «боротьбу» в Афганістані, Іраку та Лівії та в інших країнах так само, як і бачимо її у Шамі. Америка навіть втягнула у цю боротьбу світову спільноту та лідерів повстанських загонів, і під приводом «тероризму» вона руйнує міста та інфраструктуру, вбиваючи дітей, жінок та старих, також примушуючи їх до переселення. В Управлінні Верховного комісара ООН по справах біженців (УВКБ) була зроблена заява про те, що кількість біженців у Сирії на сьомий рік революції перевищила цифру п’ять мільйонів, і це було описано як найбільша криза біженців у світі. Таким чином, виясняється, що основною задачею Заходу є вбивство мусульман, виселення їх із своїх домів та руйнування їх міст. Це відбувається тільки з причини відсутності Імама мусульман, який захищав би їх та попіклувався б про їх справи. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إنما الإمام جنة يقاتل من ورائه ويتقى به

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються» (Муслім).

Мусульмани повинні усвідомлювати це, побачити ворожнечу Заходу по відношенню до себе та обірвати усі зв’язки з ним та його агентами. Вони повинні працювати по методу Посланця Аллаха ﷺ для встановлення Другого Праведного Халіфату, який поверне мусульманам колишню велич та славу і примусить Захід забути намовляння Шайтана,адже це легко для Аллаха.

Газета «Ар-Рая»
Ахмад Абдульваххаб
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії
8 Раджаба 1438 р.х.
05.04.2017 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню