Яким є положення повстанців?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Той, хто спостерігає сьогодні за положенням щирих повстанців, які виступили проти сирійського тирана, покладаючись на Одного Аллаха, які ідуть з відкритими грудьми та обмеженими можливостями проти машини вбивств та залякувань режиму Асада та сподіваються лише на допомогу Аллаха Всевишнього.

Той, хто спостерігає сьогодні за положенням таким повстанців, за тим, як вони ведуть свою боротьбу ось вже майже 7 років, несуть жертви та проявляють дивне терпіння, до цього не бачене в історії; вони стійко переносять напади ворогів та їх підступи, а також зрадництва братів та їх байдужість. Той, хто спостерігає за такими повстанцями, ділить їх, в основному, на чотири категорії:

1. Ті, хто поборов страх та повний рішучості, не терпить невір’я у своїх справах, але через сильне відхилення, яке вони побачили у революції, для успіху якої вони пожертвували усім дорогим та цінним, — відхилення, викликаного кар’єристами, пораженцями, агентами, зрадниками та носіями довгих брехливих борід, — втратили ентузіазм та завзятість, з яким колись починали свою революцію. Вони роздробились на угрупування, тому що з самого початку не мали ясного проекту майбутньої Сирії, чіткої та зрозумілої ідеї... Втративши ентузіазм, вони впали у відчай,опустили руки і їх очі наповнились сльозами. Вони живуть нібито чужинці зі своєю революцією, але по сей день здатні об’єднатись, якщо знайдуть для неї здорове політичне керівництво, яке стане говорити від їх імені та виражати їх цілі, заради яких вони і виступили.

2. Ті,кого ми втратили або кого можна назвати втраченими, загиблі у битвах другорядного значення, розпалених спеціально для них, щоб вони та до них подібні такі ж щирі люди загинули в них, адже інакше неможна було заглушити їх вільні голоси, окрім як вбивши їх, або заарештувавши, або приборкавши. Серед них є такі, яких обдурили шайтани із числа людей, навчених для цього спецслужбами. Їх одурили чорними проектами та методами, відокремивши їх від Умми та кинувши їх у провалля такфірів, нововведень та відчуження. У цьому була їх загибель, тому що навмисне обдурення народів було спланованою дією існуючих правлячих режимів у країнах мусульман, а допомагали їм у цьому урядові вчені та злощасні шейхи. Врешті решт стало так, що тепер Уммі важко повернути до себе назад цих хлопців, а ворогам їх легко використовувати. Нехай допоможе нам Аллах!

3. Не варто забувати і про тих повстанців,яких можна охарактеризувати як цілком простих та довірливих, що вірять солодким речам своїх лідерів та продажних шейхів, які піддалися переконанню порожніх гасел, повірили брехливим обіцянкам,у той час як їх аміри влаштовують перед ними одну виставу за іншою. Ці повстанці — прості люди і не знають, що вірити можна лише тим, хто відкрито закликає їх до Аллаха, тобто тим, у кого є ясний та детальний проект, а не просто порожні гасла. Ніхто їм не говорив, що піддавати звіту своє керівництво — це їх обов’язок, і ніхто із них не повинен слухатись та підкорятись керівництву у чому-небудь, що не зобов’язав Аллах. Ніхто так і не навчив їх цьому, через що вони і довірились тим, хто не гідний такої довіри — усіляким продажним шейхам та військовим амірам, які продали свої душі дияволу та уклали угоду з шайтанами із числа людей та джинів проте, що вони здадуть цю велику революцію за гроші або які-небудь жалюгідні подачки.

4. Ті, хто представляє із себе меншість як по своїй кількості, так і по рівню можливостей, але які отримають найбільшу нагороду від Аллаха, з Його дозволу. Це ті, хто підносить молитви Всевишньому вдень та вночі, докладаючи свої зусилля для виправлення шляху революції, щоб жертви Умми не виявились марними. Вони відкрито закликають у своєму народі до того, щоб люди почали дотримуватись шляху Посланця Аллаха ﷺ, послідовали його Сунні та ухопились за вервь Аллаха. Вони розкривають для людей підступи їх ворогів, їх плани та змови, вказуючи на правильний шлях згідно шляху Пророка ﷺ та його методу. Але як їх послухають ті, кого осліпили гроші та оглушили гордість з невіглаством, або ті, хто скував свої ноги і не може рухатись,доки його не штовхне у спину спонсор або амір?!

Так, таким є положення повстанців сьогодні у Шамі. Чи ви бачите, брати, наскільки важливим є обов’язок єднання зусиль щирих мусульман навколо єдиної цілі? Чи бачите ви, як важливо сподіватись на допомогу Аллаха Єдиного, щоб заслужити перемогу від Нього? Нехай ніхто із вас не говорить, що вже пізно щоб змінити, тому що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِذَاقَامَتِالسَّاعَةُوَفِييَدِأَحَدِكُمْفَسِيلَةٌفَلْيَغْرِسْهَا

«Якщо прийшов Судний День, а в руках у когось із вас саджанець, то нехай посадить його».

І ось Хізб ут-Тахрір пропонує повстанцям Шаму шлях до успіху, і якщо хто-небудь із людей намагається приховати від інших цей заклик, то, як правило, — через свою гордість,, бо невігластво, або продажність, або слабкість віри. О щирі повстанці! Де б ви не були та в яке б положення ви не потрапили, проявіть милість до вашої Умми та послухайте благу пораду, звернуту до правдивих. Усі ми пливемо на одному кораблі, і він — у небезпеці. І ми або досягнемо перемоги та набудемо успіху усі разом, або принижено потонемо у поразці.

Газета «Ар-Рая»
Мухаммад Байтар
5 Сафара 1439 р.х.
25.10.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню