Хізб ут-Тахрір і Сирії проводить акцію «Горе безмолвним!»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

На усіх звільнених від режиму територіях, від півночі до півдня, у Сирії проходить акція під назвою «Горе безмолвним!».

У ході акції, що старувала у п’ятницю 16 лютого під хештегом #ضاق الخناق«зашморг затягнувся», організатор — Хізб ут-Тахрір у Сирії — провів інформ - кампанію про небезпеку, яку своїм мовчанням демонструють загрузлі у зовнішній фінансовій підтримці та крокуючі на поводу зовнішніх сил керівники воєнізованих опозиційних загонів, що становить собою не менше зло, аніж зрадництво та здача територій.

У межах акції були розвішані інформаційні плакати у різноманітних містах та селах:

  • на півночі Сирії — місто Аазаз у північному Алеппо;
  • у західному Алеппо—Ель-Атаріб, Ель-Джейна, Кафр-Насех, Ас-Саххара та Кафр Тааль ;
  • на півдні Сирії — аль-Карак та Ас-Сехва у провінції Східний Хоран, район Аль-Джейдор та населені пункти Намр, Аль-Харра, Акраба у Західному Хорані;
  • у провінції Ідліб — центр міста, табору для біженців Ас-Салам та Аль-Керама, місто Терманін, селища Дейр Хассан та Атіма на півночі, місто Еріха на півдні, місто Салькін на північному заході Ідлібу.

Відео та фото акцій за посиланням

У цьому контексті інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Сирії опублікував на своїй сторінці звернення, у якому роз’яснив те, що «спроба Заходу трансформувати революцію народу у Сирії у «революцію загонів» полегшує створення залежності керівників від їх спонсорів і, отож, отримання контролю над революцією для того, щоб перейти до політичного врегулювання, до того закопавши повстання та повернувши народ під контроль злочинного режиму». «Те, до чого прийшла революція крізь тернисті дороги сьогодні, вимагає нанести удар по цій наявній паралізованій, залежній від Заходу «загіново-угрупувальній» системі без якої він не здатен далі здійснювати свої брудні плани.

Захід уберіг злочинний режим, втягнувши своїх керівників загонів у брудні справи. На додаток, їх огидна поведінка в області «внутрішньої безпеки» кинула людей у відчай, вони вже не сподіваються на те, що щось зміниться, а керівники загонів відступлять та відмовляться від своїх «революційних» ролей.

Особливо після того, як щирі муджахіди перетворились на інструменти своїх зловмисних керівників, які віддавали їх у жертву, і під приводом «зрадництва» та «ухилення від джихаду джихада» звинувачували їх у поразках загону, будуючи там «стіну» між народом та зміненнями. Найбільш правильне, що необхідно вжити для змінень — це нанести відкритий удар по цим наявним «угрупувальним порядкам» і донести до щирих муджахідів те, що саме через їх сліпе підкорення своїм керівникам, мовчання перед їх злочинами та їх залежністю від спонсорів вони стали чужими своїй революції та опинились в іншому окопі.

Це допоможе повернути їх до своєї Умми, створити атмосферу, в якій проявиться невдоволення серед щирих по відношенню до своїх керівників повстанців, і врешті решт муджахіди приєднаються до щирого загону, появи якого з нетерпінням чекає Умма, яка впала у відчай щодо усіх існуючих угрупувань» — підкреслено у заяві.

Газета «Ар-Рая»
21.02.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню