Вбивства у Гуті — ганьба людства

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Східна Гута у ці дні піддається жорстокій кампанії, за якою стоїть тиран Шаму та його прибічники. Застосовуючи тактику «випаленої землі» йому вдалось взяти під контроль деякі регіони; звичайно, тут не обійшлось без російської авіації.

Росія, коячи немислимі вбивства та руйнування, знаходиться у змові з міжнародною спільнотою, Радою Безпеки ООН та малодушними керівниками загонів. Особливо це було помітно після успіху Росії у знищенні та взятті під контроль Алеппо та східних районів провінції Ідліб. Той, хто стежить за тим, що відбувається на сирійській арені, можливо побачить ясну картину революції та політики її знищення. Захід прагне розділити революцію на частини, і кожну частину знищити поодинці. Захід зміг втягнути революціонерів у братовбивчі протистояння після того, як він зв’язав їх руки командирами загонів, яких, у свою чергу, він притягнув до себе з допомогою «брудних» політичних грошей, що надаються агентами із числа правителів мусульман. Можна сказати, що те, що відбувається у Східній Гуті, відбувається по усій Сирії; різниця лише у назві регіону та угрупуваннях.

Східна Гута через своє географічне положення може стати джерелом військової загрози та небезпеки у забезпеченні матеріально-технічної підтримки для режиму у Дамаску у тому випадку, якщо командири угрупувань будуть приймати рішення самостійно. Проте ті віддали перевагу слідувати «державам-попечителям», незважаючи на наявне у них озброєння. Цієї зброї вистачило б, щоб знищити усе живе у Дамаску, проте замість того, щоб зняти осаду Гути та взяти під контроль Дамаск за допомогою цієї зброї, вони склали її у свої казарми. Вони використовують її лише у міжусобній війні і для військових парадів, нібито вони — регулярна армія.

Цим вони бажають поширити свій вплив на регіони, що перебувають на грані знищення. Реальність показує, що такий катастрофічний кінець явився результатом відносин з державами-попечителями. Мовчання народу Сирії відносно того, що коїться, зробить їх тими, хто вкусить смерть та приниження. Це торкнеться кожного, незалежно від поглядів та позицій, тому що це — спільне горе, а кінець для усіх — один, і неважливо — громадянський він чи військовий, дитина чи дорослий, чоловік або жінка. Кояться жорстокі вбивства, які примушують людей до втечі, а той, хто залишився на своїй землі, на того чекають приниження — усе це відбувається на очах у світової спільноти, яка нічого не робить, щоб зупинити насильство, лише пускаючи пил у вічі наданням своєї гуманітарної допомоги.

Те, що спіткало народ Сирії (зокрема — населення Гути) — це ганьба для усього людства. Це ганьба тих, хто закликає до дотримання прав людини, до стабільності та безпеки, у той час як вони і є джерело зла та насильства. Вони показали своє справжнє обличчя, їх брехня розкрита та очевидна їх ворожнеча до мусульман, тому навіть не варто сподіватись, що вони зупинять ці страждання. Мусульманські правителі нічим не краще Заходу, вони — агенти та зброя, якою вбивають мусульман. Мусульманська Умма повинна скинути цих правителів та їх режими і взяти під контроль свою армію, щоб захистити себе від несправедливості, вбивств та переслідування. Те, що сталося з народом Сирії,відбувалось і раніше, і це буде відбуватися у майбутньому, тому що боротьба проти Ісламу та мусульман ніколи не припиниться. Війна між істиною та брехнею триватиме до Судного дня, ніколи брехня та істина не будуть співіснувати разом. Всевишній Аллах сказав:

وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا

«Вони не облишать битися з вами, доки не відвернуть вас від вашої релігії, якщо лише зможуть» (2:217),

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ

«Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха — це прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилось знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2 120).

Народу Сирії необхідно зрозуміти свою справу, вони повинні зрозуміти, що порятунок буде лише у тому випадку, якщо вони міцно візьмуться за вервь Аллаха, і немає перемоги без прагнення до вдоволення Аллаха. Сказав Всевишній Аллах:

فَفِرُّوا إِلَى اللَّهِ إِنِّي لَكُمْ مِنْهُ نَذِيرٌ مُبِينٌ * وَلَا تَجْعَلُوا مَعَ اللَّهِ إِلَهًا آَخَرَ إِنِّي لَكُمْ مِنْهُ نَذِيرٌ مُبِينٌ

«Скажи: «Поспішайте же до Аллаху. Воістину, я являюсь для вас застергіаючим та роз’ясюючим увещевателем від Нього. Не поклоняйтесь поруч з Аллахом іншому другому божеству. Воістину, я являюсь для вас застергіаючим та роз’ясюючим увещевателем від Нього.» (51:50,51).

Всевишній Аллах наказав нам, щоб наше життя повністю відповідало законам Ісламу. Тому неприпустимо, щоб ми надавали Аллаху лише намаз, пост, хадж та закят, а Заходу надавали правління, економіку, систему покарання, соціальну систему, зовнішню політику та освіту. Всевишній Аллах сказав:

تِلْكَ إِذًا قِسْمَةٌ ضِيزَى

«Це було б несправедливим розподілом» (53:22),

وَهُوَ الَّذِي فِي السَّمَاءِ إِلَهٌ وَفِي الْأَرْضِ إِلَهٌ

«Він — Той, Хто є Господом на небесах і на землі» (43:84).

Коли мусульмани усвідомлюють це, допомога від Аллаха зійде, і тоді сили невіруючих будуть марними перед нами. Всевишній Аллах сказав:

أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ وَيُخَوِّفُونَكَ بِالَّذِينَ مِنْ دُونِهِ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ

«Хіба Аллаха не досить для Його раба? Вони устрашають тебе тими, які нижче Його. А кого Аллах введе в оману, тому не буде наставника» (39:36).

Тому мусульмани Сирії повинні утримати основи своєї революції, адже це — закони Шаріату. Вони повинні вести свою діяльність разом з щирим політичним керівництвом для скинення режиму та звільнення від західного впливу,а закінчити встановленням Праведного Халіфату, правління у якому буде здійснюватись за методом пророцтва.


Газета «Ар-Рая»
Ахмад Абдульваххаб
Голова ІО Хізб ут-Тахрір у Сирії
07.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню