Військова Рада пішла шляхом тиранів у війні проти Хізб ут-Тахрір

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Після декількох спроб Військової Ради у місті Мааррет ан-Нуман заборонити діяльність Хізб ут-Тахрір і після зовсім нещодавнього арешту д-ра Рідвана аль-Холі, переселенця із Східної Гути, який поширював видання Хізба під назвою «Халіфат — це фард до і після революцій».

Після цього Військова Рада видала у Маарет ан-Нумані заяву, згідно якої у місті забороняється поширення будь-яких листовок, прокламацій та брошур Хізб ут-Тахрір. У зв’язку з цим у четвер інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Сирії зробив прес-заяву, сказавши, що Рада пішла шляхом тиранів у війні проти Хізба та його ідей, що витікають із ісламської акиди та спонукаючих втілити Шаріат Аллаха, встановивши Другий Халіфат, про який передвіщав Посланець Аллаха ﷺ.

У заяві також зазначається, що їх дії — це шлях боягузів та тиранів, які не у змозі боротись аргументом проти аргументу, замість цього вдаючись до затуляння ротів, репресій, переслідувань та затримань, ідучи по стопам організації «ІД», яка заборонила діяльність Хізба у своїх регіонах, арештовувала його активістів, а у відношенні одного із них застосувала смертну кару. Заява містила звернення до мусульман у Шамі про те, що ідеї Хізб ут-Тахрір стали відомі усім. Хізб закликав і продовжує закликати до об’єднання навколо проекту, яким задоволений Аллах, щоб скинути режим у Шамі та встановити закони Аллаха. Також Хізб закликає до припинення військових дій між угрупуваннями та застерігає від перемир’їв, переговорів, брудних політичних грошей та зрадницьких конференцій. І вже трапилось те, про що попереджав Хізб.

Проте деякі із них не можуть зрозуміти ідеї Хізба, що суперечать інструкціям їх хазяїв, і вони віддали перевагу стати вістрям списа у війні проти нього та його ідей. Це — відчутне свідчення сили впливу Хізба, який непохитний у своїх ідеях. На завершення заяви говориться: «Ми у Хізб ут-Тахрір/Сирія стверджуємо, що ці репресивні методи, що практикуються деякими отримувачами брудних політичних грошей, не завадять нам слідувати нашому заклику до втілення Шаріату Аллаха. Тирани Шаму — батько та син — та інші тирани не змогли відвернути Хізб від здійснення своїх обов’язків, які були поставлені Господом світів:

وَسَيَعْلَمُ الَّذِيْنَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلُبٍ يَنْقَلِبُون

«А ті, які вчиняють несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227)».


Огляд новин «Ар-Рая»
20.06.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню