Формула перемоги

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Повідомляється від Абу Хурайри (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّ اللَّهَ قَالَ: مَنْ عَادَى لِي وَلِيًّا فَقَدْ آذَنْتُهُ بِالحَرْبِ، وَمَا تَقَرَّبَ إِلَيَّ عَبْدِي بِشَيْءٍ أَحَبَّ إِلَيَّ مِمَّا افْتَرَضْتُ عَلَيْهِ، وَمَا يَزَالُ عَبْدِي يَتَقَرَّبُ إِلَيَّ بِالنَّوَافِلِ حَتَّى أُحِبَّهُ، فَإِذَا أَحْبَبْتُهُ: كُنْتُ سَمْعَهُ الَّذِي يَسْمَعُ بِهِ، وَبَصَرَهُ الَّذِي يُبْصِرُ بِهِ، وَيَدَهُ الَّتِي يَبْطِشُ بِهَا، وَرِجْلَهُ الَّتِي يَمْشِي بِهَا، وَإِنْ سَأَلَنِي لَأُعْطِيَنَّهُ، وَلَئِنِ اسْتَعَاذَنِي لَأُعِيذَنَّهُ

«Воістину, Аллах сказав: «Я об’явлю війну ворогуючому з тим, хто близький до Мене! Найулюбленішим із усього, щоб не робив раб Мій у прагненні наблизитись до Мене, є для Мене те, що Я поставив йому в обов’язок, і буде раб Мій старатися наблизитись до Мене, роблячи більше того, що вимагається (навафиль), доки Я не полюблю його, коли ж Я полюблю його, то стану його слухом, за допомогою якого він буде чути, та його зором, за допомогою якого він буде бачити, та його рукою, якою він буде хапати, та його ногою, з допомогою якої він буде ходити, і якщо він попросить Мене про що-небудь, Я обов’язково дарую йому це, а якщо він звернеться до Мене за захистом, Я обов’язково захищу його» (Бухарі).

Коли почалась революція Шаму, лунав гул його жителів, які вигукували гасла, що відображали їх ісламську приналежність. Їх вимоги були зустрінуті вогнем та мечем. Проти них була застосована найжахливіша зброя. Незважаючи на це та на свої малі можливості, вони змогли звільнити біля 80% території Сирії за допомогою Аллаха та завдяки щирості революціонерів. Проте, коли деякі із них звернулись до «підтримуючих» країн та подумали, що і країни будуть допомагати їм та забезпечувати їх необхідними грошима та зброєю для скинення злочинного режиму, тоді почались відступлення та втрати регіонів один за одним. Трапилось те, про що говорив  Аллах:

وَلاَ تَرْكَنُواْ إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاء ثُمَّ لاَ تُنصَرُونَ

«Не схиляйтесь на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів та помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11:113).

Дійсно вони втратили багато регіонів, не добившись ніяких перемог.

Тому, якщо народ Сирії дійсно хоче скинути режим, йому необхідно прийняти проект, яким буде задоволений Аллах, відрізати усі відносини з іншими та прийняти свідоме та щире керівництво, яке несе цей великий проект, покладаючись у цьому лише на Аллаха. У цьому полягає формула перемоги, яка вже наблизилась. Що може бути ближче до Аллаху, аніж прагнення до застосування Його Шаріату, виконанню Його обіцянки, а також звеличенню Його слова та приниженню слова дурнів, що проявили невір’я?!


Огляд новин «Ар-Рая»
20.06.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню