Хто, якщо не Халіфат?!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Не минуло і години, як ЗМІ поширили новину про жителів Шаму, як вони у черговий раз наразились на деспотію з боку тирану Шаму та його соратників із числа регіональних та світових держав. Проте поширення цього повідомлення було не через:

— співчуття до жителів Шаму,

— бажання донести решті світу про страждання цього народу,

— бажання показати масштаби світової змови проти слабких,

— бажання поширити звістку про вбивства, розкриваючи імена вбивць, їх соратників, тих, хто замовчує, та тих, хто спостерігає.

Ні, ні і іще раз ні! Адже так вчиняють лише безпристрасні ЗМІ, про що у даному випадку говорити не приходиться. Тут поширення новини переслідувало одну мету: усі підкорені мусульманські народи повинні зрозуміти, що будь-яке звільнення від удавки Заходу та його союзників тягне за собою лиха, нещастя та страждання.

Складається враження, що нікчемні правителі мусульманського світу взяли на себе зобов’язання виховати свої народи на прикладі народу Шаму, адже вони вважають, що, залякавши свої народи, вони продовжують сидіти на їх шиях, що дозволить грабувати багатства Умми в ім’я Заходу.

Іноді те, що відбувається, може підсилюватись та надати безпрецедентний імпульс, особливо, коли ведеться психологічна війна проти народів та його цілей. Це у певній мірі сприяло тому, що у деяких людей більше не здригається повіка при згадування трагічних подій у мусульманському світі; навпаки, вони почали звинувачувати тих, хто намагається позбутися від рабства та ковтнути повітря свободи, у тому, що вони самі накликали на себе ці лиха.

Повертаючись до того, що відбувається у Шамі, Палестині, Іраку, Афганістані, Бірмі та інших мусульманських країнах, ми скажемо про те, як би склалась ситуація, якщо б у них був один імам, задачею якого є турбота та захист Умми, про який сказано у хадісі:

إِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються та яким захищаються» (Бухарі, Муслім).

Адже лише він здатний об’єднати Умму під затишком однієї держави та під одним прапором : لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ

Адже нас захистить той, чиї очі проявляють пильність вдень і вночі з метою захистити нас від вивертів та хитрощів ворогів. Пильним захисником є Ісламська Держава на чолі з халіфом. У свій час Посланець Аллаха ﷺ обрадував нас його появою, але при цьому ми повинні розуміти, що його поява залежить від докорінного змінення існуючої реальності та слідування методу Посланця ﷺ. Адже Аллах краще знає, що треба для мусульман:

أَلَا يَعۡلَمُ مَنۡ خَلَقَ وَهُوَ ٱللَّطِيفُ ٱلۡخَبِيرُ

«Невже цього не буде знати Той, Хто створив, якщо Він — Проникливий (або Добрий), Відаючий?» (67:14).

Нам необхідно слідувати шляху Пророка ﷺ, особливо після того, як ми випробували (та обпеклись ними) системи, вигадані нашим обмеженим розумом. Ми вичерпали свої сили, ковтнули горя, жили у мороку невір’я, анархії та безладу. Настав час для нового світанку, для скинення оков приниження та страждань, які стали наслідком атаки на нас з боку невірних.

Проте закономірність Всевишнього ніхто не скасовував, тому нам необхідно притягти увагу до проекту Халіфату, розкрити потенціал та очистити його ім’я від бруду та наклепів.

Із того, що відбувається у світі, складається відчуття, що Всевишній готує нас до місії, заради якої ми були створені, щоб ми мали необхідний потенціал для керівництва людством, який як дороговказне світло вкажу шлях та розгонить морок невігластва та куфру. І в нас втіляться слова Всевишнього:

وَكَذَٰلِكَ جَعَلۡنَٰكُمۡ أُمَّةٗ وَسَطٗا لِّتَكُونُواْ شُهَدَآءَ عَلَى ٱلنَّاسِ وَيَكُونَ ٱلرَّسُولُ عَلَيۡكُمۡ شَهِيدٗا

«Ми зробили вас общиною, яка дотримується середини, щоб ви свідчили про усе людство, а Посланець свідчив про вас самих» (2:143).

Проте це можна здійснити лише під затишком Другого Праведного Халіфату, правління у якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Ось і виникає питання: так хто, якщо не Халіфат?! Так давайте засучимо рукава та сумлінно візьмемось за діяльність, що веде до вдоволення Всевишнього та до успіху в обох світах.

إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ فِي ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا وَيَوۡمَ يَقُومُ ٱلۡأَشۡهَٰدُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям та віруючим у мирському житті і у той день, коли предстануть свідки» (40:51).

 

Газета «Ар-Рая»
Амір Салім (Абу Убайда)
27 Шавваля 1439р.х.
11.07.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню