Чи дійсно аль-Багдаді вбитий?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Немає ніяких сумнівів  у тому, що з початку революції у Шамі вбито більше мільйону людей! І немає ніяких сумнівів у тому, хто є цим вбивцею. Що стосується переліку знарядь вбивства, то він настільки величезний, що жодне ЗМІ не у змозі приховати це.

Вбивця — ніхто інший, як Башар Асад. І сьогодні він продовжує контролювати міста, селища, вбивати людей, несучи розруху і спустошення. Його авіація та авіація РФ продовжують бомбардувати і знищувати народ Шаму. Але при цьому вони беруть участь у конференціях і різного роду зустрічах з тими, хто учора заявляв про свою дружбу з народом Шаму.

Читач може спитати: «Чому ви почали говорити про злочини режиму Асада і Росії, хоча заголовок присвячений вбивству аль-Багдаді?». Так, Ви маєте право спитати, але ЗМІ часто висвітлюють події дрібного значення, залишаючи без уваги головні, більш болісні. Тому ми не повинні захоплюватись пропагандою ЗМІ, ми повинні завжди зосереджувати свою увагу на важливих, доленосних проблемах, бути у пошуку і вивченні з метою знайти план по рятунку.

Проливаючи світло на новину з аль-Багдаді, ми повинні взяти до уваги наступні факти:

По-перше, це не перший випадок вбивства аль-Багдаді.

По-друге, це не перший випадок, коли міжнародна коаліція, заявляючи про боротьбу з одними організаціями, по факту наносить удар по іншим. Так було, коли авіація коаліції піддала бомбардуванню мечеті у селі Ель-Джіна у провінції Алеппо під час вечірньої молитви. Коаліція стверджувала, що бомбардувала зустріч «Аль-Каїди», але пізніше стало відомо, що удар був нанесений по послідовникам «ДжамаатаТабліг».

Потім ми повинні зачепити питання, які проллють світло на політичні послання. Кому вигідна ця новина? Що відбувається у серцях народу Шаму після цієї новини? Від яких подій хочуть увести увагу? Який погляд буде формуватись навколо Ідлібу після цієї новини? Яким є зв’язок цієї новини з Сочинською угодою? Яким є зв’язок новини зі спробами якомога більше відібрати непідконтрольних районів на користь режиму?

Ці питання і факти примушують нас пролити світло на події у Шамі. Так, подія на сході від Євфрату є важливою для нас, але її хочуть приховати, відвести від неї увагу. Операція «Джерело миру», що проводиться Ердоганом разом з групами повстанців, є катастрофічною для революції, адже вона дозволяє сирійському режиму добитися нових територіальних надбань на сході Євфрату, а отож — і зміцнити своє положення, а потім підготувати себе для майбутніх переговорів як досить сильну сторону. Цей новий злочин буде доданий до списку злочинів турецького режиму проти революції і народу Шаму.

Новина про смерть аль-Багдаді стала першою новиною і основною проблемою для ЗМІ, і це у той час, коли злочинний режим поруч з Росією продовжує захоплювати території Аль-Кабіна у провінції Латакія. І це на тлі двобічної угоди між Путіним та Ердоганом, які заявляли, що Сочинська угода проходить нормально. Невже для турецького режиму нормально, що народ Шаму бомбардують чи вбивають ? Або ж під нормальним малась на увазі передача широких територій до сходу від Євфрату у руки режиму Асада?

Перед операцією «Оливкова гілка», у якій також брали участь повстанці із північної частини провінції Алеппо, Ердоган обіцяв звільнити Телль-Рифат та його околиці. Також перед операцією «Щит Євфрату» він обіцяв повстанцям звільнити Манбідж та його околиці. Проте жодна із обіцянок не була виконана. Потім виникла операція «Джерело миру», щоб передати режиму Асада низку міст. Невже після усього цього повстанці продовжать тримати зв’язок з турецьким режимом? Або ж вони усвідомили усю гірку правду того, що відбувається, яку ми намагаємось донести до них вже стільки часу?

Повертаючись до новини про смерть аль-Багдаді,варто задатись питанням: те місце, де було заявлено про виявлення аль-Багдаді, чи має зв’язок з майбутнім етапом навколо Ідлібу — останнього оплоту революції? Можливо, світова спільнота (партнер злочинів Асада) після цієї новини заявить про солідарність з режимом Асада, зокрема — після спроб Туреччини об’явити про координацію з режимом розвідувальних даних, щоб дати поштовх подальшому координуванню в усіх сферах.

Нашою головною задачею як мусульман, зокрема — як народу Шаму, зрозуміти, що ми колонізовані ворогами, їх літаки бомбардують наші міста і вбивають, кого побажають. А потім вони вигадують казки і вимагають від нас повірити в них і виносити рішення на їх основі. Причина такого положення полягає у тому, що у мусульман немає держави, немає того, хто б попіклувався про них на основі Шаріату, хто б захистив від ворогів і злочинців, наніс би їм відповідний удар.

О, народ Шаму, є серед вас ті, хто був вбитий, хто був вимушений покинути країну, хто веде боротьбу проти колонізатора та його прихвоснів. Ви пожертвували багато чим, інтриги проти Умми, зокрема — проти вас, плелись на протязі усього періоду революції, щоб знищити у зародку бажання Умми. Ален вороги зазнали поразки у цьому, марними були їх розрахунки. Адже Умма продовжує відроджуватись у багатьох країнах мусульманського миру, заявляючи про неприйняття тиранічних режимів, які розграбовують наші країни і наші ресурси.

І на завершення хочу додати, що боротьба між нами і нашими ворогами неминуча! А завершення усіх справ і перемога усе одно залишаться за благочестивими. Проте такий кінець вимагає від нас бути відповідальними, узяти у свої руки справу релігії, не сумніватись у допомозі Аллаха. Адже без Нього ми загинемо. І лише корабель Шаріату врятує нас від пучини невір’я. Ніхто не врятує від покарання Аллаха, якщо тільки ми не будемо вести діяльність по піднесенню Його релігії. Всевишній сказав:

فَٱصۡبِرۡۖ إِنَّ ٱلۡعَٰقِبَةَ لِلۡمُتَّقِينَ

«Будь же терплячим, адже добрий кінець уготований богобоязливим» (11:49).

 

Газета «Ар-Рая»
Мунір Насір
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії
2 Рабіуль-авваль 1441 р.х.
30.10.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню