Нормалізація відносин зі злочинцем Асадом — завершення змови чи початок падіння?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

В останній час усе частіше можна чути голоси за нормалізацію відносин зі злочинцем Асадом.

Правлячі режими в ісламському світі почали говорити на користь такої нормалізації. І тепер кожному стало ясно – до чого іде уся справа. В авангарді майбутньої нормалізації відносин з Асадом стоїть турецький режим. Мало того, що він налагодив зв’язки зі злочинним сирійським режимом, так іще і нахабно заявляє про своє прагнення примирити Асада з опозицією.

Що стосується арабських країн, таких, як ОАЕ, Туніс, Саудівська Аравія та ін., то вони поступово відновлюють міжнародну легітимність сирійського режиму, який обвалився, шляхом повторного визнання і повернення його до Ліги арабських держав. Саме його добивається Америка, щоб нав’язати народу Шаму своє політичне рішення. Америка хоче показати свого агента Асада вагомою політичною силою, за рахунок підтримки інших правлячих режимів. Особливо тих, які стверджували, що стоять на боці революції і прагнуть скинути режим Асада, таких, як Туреччина і Саудівська Аравія.

Чи можна вважати ці кроки у бік нормалізації відносин, – завершенням великого обману проти народу Шаму? Тобто, чи вдалось Америці перекинути революцію в Шамі, і зараз вона вносить останні штрихи в свій проект, доручивши своїм агентам рухатись у бік нормалізації? Або ці кроки є ознакою початку справжнього падіння злочинного режиму? Тобто, крах режиму неминучий, тому у нього з’явилась гостра нужда в підтримці найбільш вороже налаштованих до нього країн?

Проаналізувавши дванадцять років революції, з’ясовується, що усі міжнародні політичні і військові зусилля були скеровані на підтримку злочинного режиму Асада і повернення його до життя після того, як він з самого початку революції знаходився в реанімації. З перших днів революції, Іран і його партія в Лівані («Хізбала») надають пряму військову підтримку Асаду. Потім до них приєдналась Росія, не говорячи вже про згубну для революції роль Женевської, Астанінської, Ер-Ріядської та інших конференцій.

Усі колишні кроки були скеровані на збереження і зміцнення режиму Асада і знищення революції Шаму. Проте з кожним вигином і кожним обманом, незважаючи на великі жертви, революція стає усе сильніше, і, незважаючи на великий обман, очищає свої ряди. Революція і народ Шаму як ніколи близькі до перемоги. Зрадники вимушені вишукуватись в один ряд один за одним, щоб захистити себе. З іншого боку, вишукуються ряди щирих революціонерів. Вони піднімають свої стяги і набувають упевненості в своїй цілі. Вони шукають істинної величі подалі від планів так званих «друзів революції». Вони відкидають усіх, хто має яке-небудь відношення до цих режимів, які вже почали процес нормалізації відносин з Асадом або прагнуть до цього.

Примітно, що зараз сирійці, які виправдовують турецький режим, розгорнули кампанію засудження і викриття на адресу арабських режимів, які вступили в нормалізацію. Вони нібито не помічають ключову роль Туреччини в цій справі. Вони кричать про необхідність відновити незалежність рішень, і засуджують усіляку нормалізацію з режимом Асада. І, на завершення, вони говорять, що турецький режим як і раніше є союзником. Вони навіть підкреслюють необхідність того, щоб він залишався таким, незважаючи на його неодноразові зрадницькі заяви і зустрічі зі злочинним режимом. Вони або втратили розум, або намагаються обдурити людей.

Як би там не було, революція сьогодні розділилась на два табори. У першому таборі – революціонери, месники за пролиту кров і прибічники змін. Вони зрозуміли, що порятунок революції тільки в їх руках, що повернення незалежності рішень починається зі звільнення від оков сусідніх чи не сусідніх режимів, позиції яких стали більш ясними, аніж раніше. У другому таборі – жадібні люди і кар’єристи. Їх відмінна риса полягає у зв’язках зі зрадницькими режимами. Вони продовжують бачити в режимах добро, добиваються їх прихильності і захищають їх, незважаючи на усі зрадництва.

На плечах першого табору лежить задача завершення революції, об’єднання усіх щирих сил навколо проекту, який закликаний відновити незалежність і врятувати революцію із лап змовників. Не звертайте увагу на масштаби обману. І нехай не ослабляє вашу рішучість об’єднання зрадників і лицемірів. В цьому благо для вас і вашої революції. У кого в серці залишилась хоч малість прив’язаності до тієї чи іншої держави, нехай позбудеться від цієї прив’язаності. І нехай в його серці не залишиться нічого, окрім прив’язаності до Аллаху. Хто вважає, що яка-небудь сила окрім Аллаха, може бути його помічником, нехай зніме рожеві окуляри, і постарається зрозуміти, що перемога тільки від Аллаха. І нехай знає, що режим Асада слабкий, а будь-які спроби нормалізувати з ним відносини — це бажання повернути його до життя. Аллах говорить:

لَا تَحۡسَبُوهُ شَرّٗا لَّكُمۖ بَلۡ هُوَ خَيۡرٞ لَّكُمۡۚ

«Не вважайте це злом для вас. Навпаки, це є добром для вас» (24:11).

 

Газета «Ар-Рая»
Мунір Насір
28 Рамадан 1444 р.х.
19.04.2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню