Настав час сирійцям усвідомити змови, які плетуться проти революції, і ступінь участі Туреччини в них

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

ООН та гуманітарні організації попереджають про катастрофічну ситуацію на північному заході Сирії, особливо для дітей. Про це пише видання «SamaNews» від 18 лютого 2020 року.

Як зазначається, у цьому регіоні проживають три мільйони людей, а нові масові хвилі переміщень загрожують безпрецедентною гуманітарною катастрофою, бо 900 тисяч людей вже стали переміщеними особами і зараз знаходяться на холоді та у важких гуманітарних умовах.

Верховний комісар ООН по правам людини Мішель Бачелет заявила, що у справжній час у Сирії спостерігається найбільше з початку війни переміщення людей, звинувачуючи у цьому режим і сторони,які його підтримують. Вона додала, що гуманітарну ситуацію на північному заході Сирії можна охарактеризувати, як «позамежну жорстокість і жах».

У своїй заяві Бачелет зазначила, що за даними ООН з першого грудня свої дома були вимушені покинути біля 900 тисяч людей, 80 відсотків яких складають жінки і діти, і це найбільше масштабне переселення з початку конфлікту у 2011 році.

«Ар-Рая»: те, що відбувається у Шамі, є глобальним хрестовим походом у повному змісті цього слова. У цьому поході бере участь сирійський режим — агент Америки, російський режим — союзник Америки проти Ісламу, іранський і турецький режими, інтереси яких пов’язані з Америкою, а за ними стоїть сама Америка — голова невір’я і злочинів проти людства, а також лідер у боротьбі проти Ісламу і мусульман. У ці дні розкривається брудна роль Ердогана, особливо, враховуючи, що саме зараз він веде розмови про місто Ідліб і райони, що прилягають до кордонів Туреччини. Немає сумнівів у тому, що найбільш небезпечну і згубну роль, що дозволяє сирійському режиму підсилити контроль над цими районами, грає Ердоган.

Якщо воїни повстанських угрупувань не приймуть цю гірку правду і не приведуть своїх керівників до тями чи не позбавлять їх лідерства, тоді лиха народу Шаму продовжать усугублятись.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Сирії вже попереджав про це у заяві від 17 лютого 2020 року, написавши наступне: «Правителі Туреччини мало чим відрізняються від тих же лідерів угрупувань, які не володіють волею до прийняття рішень, за винятком тих рамок, що обумовлені їх хазяями. Тому ми бачимо часті зустрічі, координацію і контакти як з американською, так і з російськими сторонами на усіх рівнях.

Так зване американське «політичне рішення» — це те, що Захід намагається силою нав’язати народу Шама, і воно не менш небезпечне, аніж військовий конфлікт. Зміст їх один, навіть якщо форми відрізняються. І заяви, зроблені міністром оборони Туреччини, говорять про підготовку до здійснення цього рішення.

Знайте, що серед вас є ті, хто вдень і вночі працює над виправленням ситуації у Шамі, щоб революція знов встала на правильний шлях. Вони без упину працюють над тим, щоб покінчити з епохою тиранічного правління і перейти до епохи Праведного Халіфату за методом пророцтва, про який передвіщав Посланець Аллаха ﷺ. […] Не покладайтесь на ворогів Ісламу із числа злочинних режимів-агентів Заходу. Єдиний порятунок мусульман полягає у тому, щоб старанно і щиро трудитися разом з тими, хто веде діяльність по встановленню Праведного Халіфату. Кінець, безперечно, за богобоязливими».


Огляд новин Газета «Рая»
26.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню