До вас дійшло послання. Де ж відповідь?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Сирійські повстанці вже отримали послання тирана Асада, який обрав шосту річницю революції для «евакуації» жителів району Аль-Ваєр, останнього оплоту озброєної опозиції у столиці сирійської революції — Хомсі.

А партнёр Асада у злочинах — Росія — приймав участь в «евакуації» у якості гаранту. Цим самим тиран Сирії хотів принизити посланців та зобов’язати їх виконувати їх свої умови. При повній байдужості з боку ООН здійснився черговий злочин — Хомс став другим містом після Алеппо, який був захоплений режимом Асада. Це є черговим кроком на шляху тотального контролю над сирійськими містами у спробі обмежити революцію у селах та сільській місцевості, подалі від стратегічно важливих територій, зданих вплинути на хід подій.

Після мирної угоди з жителями Аль-Ваєра та «евакуації» тих, хто погодився перебратись до інших регіонів Сирії, Асад почав інтенсивний наступ на Східну Гуту у Дамаску для отримання повного контролю над деякими районами, щоб у подальшому спричинити тиск на їх жителів. Асад вважає, що зможе здійснити те, що здійснив у Хомсі та Алеппо на тлі гробової мовчанки міжнародної спільноти, яка лжесвідчить відносно найпотворніших злочинів проти людяності. Світова спільнота є не просто лжесвідком, вона також виконує основну роль у цих злочинах. Ось, наприклад, літаки Міжнародної коаліції під приводом боротьби з тероризмом вбили десятки мирних жителів, розбомбивши мечеть на заході Алеппо. Цим злочинам передувала підготовка, тому що був забитий клин між повстанськими загонами, який утворив тріщину та розділив їх на два табори: «поміркованих» та «екстремістів». Таким чином, залишились відкритими двері для злочинів військових літаків, які бомбардують мирних жителів під приводом того, що удари наносяться по тим, на кого не поширюються режим припинення вогню. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомляє про загибель 46 людей, більшість із яких — мирне населення, і пораненні більше ста людей у результаті авіа удару військовими літаками (чиїми саме — невідомо) о четвер 16.03.2017 по мечеті у селі аль-Джіна у провінції Алеппо.

Представник Центрального командування озброєних сил США Джон Томас заявив у Вашингтоні, що американські літаки нанесли авіаудар по місцю збору бойовиків «Аль-Каіди», вбивши у ході авіанальоту декілька «терористів».

Додайте до цього жорстке бомбардування Ідлібу та його околиць літаками злочинного режиму та його союзника — Росії, яка виступає «країною -гарантом» режиму припинення вогню. Ситуація стала виглядати більш ніж абсурдною. Небо над Шамом стало місцем скупчення літаків міжнародної спільноти, що виконує важливу роль по «евакуації» людей, які одного разу виступили проти агента Америки — Асада. Таким вином вони сподіваються повернути владу до рук режиму. Тим не менш, останні досягнення або прорив озброєних загонів у районі Джобар та Абассійін у самому центрі Дамаску дає надію на те, що повстанці скинуть окови та переступлять червоні лінії. Можливо, вони повернуть ініціативу у свої руки, незважаючи на просунення сил режиму та його найманців у районі Барза та Тішрін, встановивши контроль над головною вулицею, що пов’язує два райони на сході Дамаску. Усі злочини, за якими стоїть Америка під приводом боротьби з «тероризмом», не завадили заступнику наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммаду ібн Сальману заявити ти напередодні зустрічі у Пентагоні з міністром оборони США Джеймсом Меттісом, що він зробить усе для ліквідації «тероризму» і внесе свою лепту у сирійську війну. Мухаммад ібн Сальман, який також є міністром оборо Саудії, на спільній прес-конференції з Меттісом напередодні їх зустрічі у штаб-квартирі міністерства оборони США сказав: «Ми готові зробити усе, щоб покінчити з тероризмом. Усе, що завгодно». Він підкреслив, що його країна також розглядає свою участь у військових діях на території Сирії. Таким чином, режим Аль Сауда показує свою повну готовність прийняти участь у вбивстві народу Сирії, наслідуючи приклад турецького режиму та прикриваючись «боротьбою з тероризмом».

З іншого боку, на тлі продовження «мирних» переговорів кожен, хто спостерігає за подіями, помітить, що затягування конфлікту іде на користь лише режиму Асада, а не тим, хто повстав проти його тиранії. Максимум, чого досягли повстанці - переговірники, — це продовження перемир’я, незважаючи на усі порушення з боку режиму та його союзників. Також повстанці, які беруть участь у перемир’ї, змогли добитися формування комітетів, що реєструють ці порушення, і добились проведення нового туру переговорів, які продовжують життя режиму і дають йому досить часу для взяття під свій контроль міст одне за одним, стягуючи петлю на шиї революції. Не говорячи вже про те, що у цих переговорах беруть участь вбивці народу Сирії, і вони навіть тасують гарантом домовленостей!

Так справа обстоїть на політичному та військовому рівнях. Невірний Захід об’єднався проти революції у Сирії, як збираються шакали над жертвою. Проте Аллах поручився за жителів Шаму, і нема сумнівів, що тиранічне правління зникне, а н його місце прийде Халіфат за методом пророцтва незалежно від бажань ворогів.

وَاللهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

«Аллах владний вершити Свої справи, проте більшість людей не знає про це»(12:21).

 

Газета «Ар-Рая»
Ахмад Абдульваххаб
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії
23 Джумада ас-сані 1438 р.х.
22.03.2017 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню