Хізб-ут-Тахрір Індонезія засуджує плани щодо спалення Корану

Акції
Друкарня

Джакарта – У відповідь на план церкви Dove Outreach Center (Флорида) спалити Коран 11 вересня 2010 р. Хізб-ут-Тахрір Індонезія (ХТІ) провів мітинги по крупних містах Індонезії. ХТІ засуджує та ганить спробу познущатися з мусульманських святинь.


Мітинги проводились о п’ятниці (3/09/2010) та о суботі (4/09/2010). У Джакарті в процесії приймало участь понад 5000 людей, серед них не лише члени Хізб-ут-Тахрір, але і прості люди. Мітингуючі пройшлися маршем від  Horse Monument до посольства Сполучених Штатів, що складає приблизно 1 кілометр.

Демонстранти несли у ріках постери, флайєри і баннери. Ось деякі з них: «Лише Халіфат покарає США!»,  «Дайте відповідь на спалення Корану Джихадом»,  «Ви хочете спалити мій Коран? Горе вам!»,  «Встановіть Халіфат – захисник Корану». У столиці Індонезії Джакарті величезний баннер, на якому проголошено: «Халіфат – істинний щит Корану», був вивішений прямо навпроти посольства США. У Сурбаї члени ХТІ роздавали громадськості Коран.

Офіційний представник ХТІ Ісмаіл Юсанто попередив, що якщо план по спаленню Корану буде здійснено, це спровокує бурхливу реакцію мусульман по всьому світу у різних формах. Якщо це трапиться, жодна партія не буде в змозі стримати масштаби та інтенсивність викликаної реакції мусульман.

ХТ категорично засуджує план по спаленню Корану, бо це – брутальна та варварська дія, яка паплюжить гідність та велич Корану як священної книги мусульман.

Він також додав: «Більше того,  така дія спровокує напруженість або, навіть,  жорсткі конфлікти між релігійними конфесіями. Тому цей план мусить бути скасованим. Ця подія має надихнути людей та спонукати їх до другого встановлення Халіфату.

Ісмаіл Юсанто вважає, що лише Халіфат здатен забезпечити високу поставу та святість Корану, захищаючи його від цієї диффамації.

У Джакарті демонстрація проходила навпроти посольства США. У Сурбаї ХТІ мітингували навпроти генерального консульства США у Сурбаї. Демонстрації також проходили у Джокьякарті, Бандунгу, Падангі, Макассарі, Палембангу, Малангі, Матарамі, Тарлаку,  Памекасані  та інших маленьких містах.


Медіа Офіс Хізб-ут-Тахрір
Індонезія

№: 185/PU/E/08/10
4 вересня 2010р.
26 Рамадана 1431 х.

Kantor Pusat Hizbut Tahrir Indonesia
Crown Palace. Jl. Prof. Dr. Soepomo,  SH
No. 231 Jakarta Selatan 12810
Phone: (021) 8378.7370       Fax: (021) 8378.7372
Сайты:
www.khilafah.or.id
www.hizbut-tahrir.or.id
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.