Заступник імама Аль-Азхара і політика

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Веб-сайт «аль-Вафд» оприлюднив промову доктора Аббаса Шумана, заступника імама університету аль-Азхар, всередині якого було засуджено вчених за їх участь у політиці. Університет тоді закликав студентів «звернути увагу на навчання і служіння батьківщині, а політику залишити політикам, які отримують задоволення від неї і несуть її гріх на собі, закликаючи Аллаха об’єднати мусульман і Іслам в країні мусульман, покарати беззаконня та багатобожжя й тих, хто дому допомагає».

Коментар:

З такою проповіддю виступив заступник імама аль-Азхара з мінбару Посланця Аллаха ﷺ критикуючи у ній участь вчених у політиці, закликаючи студентів до обережності у відношенні до політики, що треба залишити політику політикам, які вдовольняються нею і несуть на собі її гріх.

Дивно чути таке від людини, яка профілює в шаріатських науках, від ученого рівня заступника імама аль-Азхару. Хіба він не знає про правління шаріату в політиці? Як можна припустити, що подібні до нього не знають позицію Ісламу в політиці? Якщо він знає, то це лихо, а якщо не знає, то лихо іще більше.

Якщо б звернувся заступник імама Аль-Азхару, зазначений доктор, до мови арабів, то знайшов би у ній предмет «політика», а також знайшов би хадіс Посланця Аллаха ﷺ:

...كانت بنو إسرائيل تسوسهم الأنبياء

"Бану Ізраїль були керовані (політично) пророками…"

Ми хочемо спрямувати заступника імама Аль-Азхару і шанованих вчених пошукати значення слів у тлумачних словниках на даному сайті.

Можливо, що заступник імама Аль-Азхару читав Сахіх аль-Бухарі, читав хадіс, який є в «Сахіх» Бухарі і Мусліма: «Я пробув з Абу Хурайрою п’ять років. Я чув від нього, як він говорив, що Пророк говорив:

كانت بنو إسرائيلَ تسوسهم الأنبياءُ، كلما هلك نبيٌّ خلفه نبيٌّ، وإنه لا نبيَّ بعدي، وسيكون خلفاءٌ فيكثرون

"Бану Ізраїль були керовані пророками. Як тільки помирав пророк, його одразу ж заміняв наступний. Воістину, після мене не буде пророка, але будуть халіфи і їх буде багато".

"Ми спитали: що ж ти нам накажеш?"

Він ﷺ сказав:

فُوا ببيعةِ الأولِ فالأولِ، أعطوهم حقَّهم، فإنَّ اللهَ سائلُهم عما استرعاهُم

"Присягайте першому, потім першому, віддавайте їм їх права і воістину, Аллах спитає їх за їх паству".

Нехай заступник імама Аль-Азхару звернеться до сайту «Дурар ас-Сунна» щоб побачити хадіс у двох «Сахіхах» та інших збірках.

Напевно заступник імама Аль-Азхару вів лекції уроків шаріату по книгах політики шаріату. Можливо він викладав книгу про форми управління «Пророче правління» шейха Абд аль-Хай аль-Катаній, який у ній роз’ясняє політику Першої Ісламської Держави, яку звів Посланець Аллаха ﷺ в Осяйній Медині.

Воістину, коли Захід знищив Ісламську державу і розірвав країни мусульмани, після чого встановив у них правителів, які стали піклуватися про західні інтереси і відштовхувати людей від Ісламу, стали популяризувати серед ісламської Умми поняття, що вводять їх в оману. У межах цього було також відштовхування людей від політики, відторгнення релігії від політики, закріплюючи поняття у людей, що немає іншої політики окрім західної політики Макіавеллі, яка не знає жодної іншої цінності, окрім матеріальної, це політика користі, в якій немає понять духовної цінності, вроджених якостей і гуманності. Це відштовхування людей від правильного розуміння політики ісламського шаріату, яка передбачає собою дбання про людей через застосування законів Ісламу у внутрішній та зовнішній політиці. Немислимо те, що Аль-Азхар, який випускає дипломованих шаріатських вчених, закликає до такого, що відштовхує людей від політики і вводить їх в оману, а це – клянусь Аллахом – великий гріх. Це або невігластво в законах ісламського шаріату, або відштовхування людей від Ісламу з мінбару Посланця Аллаха ﷺ.

Перші вчені Аль-Азхару звертались із закликом до правителів Єгипту та інших країн мусульман слідувати в політиці шаріату, правити Ісламом в єдиній державі, яка буде об’єднувати мусульман, вести свої політичні справи та інше за законами Ісламу, закликали Умму до ісламського звіту цих правителів у політиці, правлінні тощо…замість того, щоб відштовхувати людей від Ісламу!!!


Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Абу Мухаммад Халіфа
24  Рабі ус-сані 1435 р.х.
24.02.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_33618

Головне меню