Глобальний форум для досягнення миру в мусульманських суспільствах

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

За даними агентства «Петра Йорданія» стартував всесвітній форум для сприяння миру в мусульманських суспільствах в Абу-Дабі за присутності 50-ти вчених і ісламських мислителів. Обговорення на конференції відбувалося з 9 по 10 березня 2014 з питань гуманітарних проблем, які викликані ідейною і сектантською боротьбою в мусульманських суспільствах з причини посилення сторін, які позиціонують себе як представники інтересів Умми, що призвело до погіршення іміджу Ісламу в очах світової громадськості.

Сказав шейх Абдуллах бін Зайд, що позиція вчених займає провідне положення, трибуни, і захват цих міст різноманітними засобами масової інформації є однією з найважливіших причин чвар і сектантських війн, які спіткали нашу Умму.

Також підкреслив агентству доктор Салама Наімат, міністр вакфів Йорданії, що держава повинна гарантувати мир і безпеку для суспільства, для кожного з його членів задля уникнення насилля всередині країни і проявляти пильність до зовнішніх ризиків. Також він засудив концепцію сучасного тероризму як акт агресії проти життя людей і громадян, огидними варварськими методами.

Коментар:

Після того, як держави зрозуміли, що вони не змогли приборкати сирійську революцію, як змогли зробити це в інших рабських країнах, і що ця революція виступає проти них, після того як Америка побачила, що коаліція і національна рада не змогли знайти батальйони, які б встали за них всередині країни, а також те, що щирі повстанці захопили зброю, яка була у їх агентів, після цього ці країни поспішили визнати кримінальними злочинцями усіх, хто поспішає на битву у захист народу Сирії. Більше того, ці країни розширили саму концепцію тероризму так, що вона стала включати в себе усі ісламські рухи, навіть ті, які не використовують фізичну боротьбу у своїй роботі, особливо ті, хто прагне змінити конституції, які були розроблені заходом і його соратниками, для контролю над усім великим і малим в ісламському світі.

А тепер прийшла черга ролі вчених і ісламських мислителів поставити свої штрихи у справі приручення Умми та повернення її в лоно приниження і ганьби при тому, що вона була під цим і без того дев’яносто з надлишком років.

Ці країни забули, що саме вони підживлюють це ідейне і сектантське протистояння в ісламському світі? Хіба не очолює Саудівська Аравія керівництво сунітів і Іран керівництво шиїтів у протистоянні, як відповідь на наказ до цього у Вашингтоні? Хіба не вони прийшли зі своїми псевдовченими, які почали змагатися у винесенні такфірів, повернули минулі історичні розбіжності між сунітами і шиїтами? Хіба не ці країни спонсорують цих псевдовчених, розкриваючи перед ними супутникові телеканали і трибуни для проповідей?

Хто підігріває конфлікти між повстанськими батальйонами так, щоб вони не перемогли режим БААС? Хіба це не Йорданія, Саудівська Аравія, Іран, Туреччина, держава іудеїв, Америка, Британія і Франція?

Хто розпалює внутрішні конфлікти в одній країні? Хіба не держави, які взяли з цього народу один клан, наближуючи до себе одну групу і віддаляючи іншу, посилюючи одних і відтинаючи інших?

Хіба не Саудівська Аравія відправила бійців і зброї на 15 тонн у Сирію за один тиждень?

Хіба не Йорданія, Америка і іудейські спеціалісти тренують бійців і відправляють їх у Сирію, щоб вони починали сіяти ворожнечу в рядах повстанців і усувають щирих командирів, заміняючи їх своїми агентами?

І коли ці держави побачили, що проект смути між повстанцями відкрився для муджахідів, і що вони прибрали своїми руками командирів-агентів і приєдналися до щирих, а також що західний проект переможений і він не знаходить прибічників у Шамі, оскільки повстанці рішуче просуваються до проекту Халіфату, то ці країни почали видавати нові закони про тероризм для них, щоб допомогти своїм агентам у запобіганні встановлення Халіфату. Але вже занадто пізно.

Воістину, ці країни не цікавить безпека громадян, і кров мусульман для них значить не більше ніж кров блохи. Однак ці країни бояться за свої криві крісла і тому закликають до цієї конференції (глобальний форум по зміцненню миру), щоб знайти в учених нових приборкувачів.

Воістину, Іслам, про який так голосять ті, хто закликає до конференції, не буде досягнуто, панове, окрім як з повним і детальним застосуванням таким чином, що держава стає виконавчим органом для переконань ісламських народів, їх світогляду, понять і ісламського шаріату.

Істинний мир не буде досягнуто, окрім як зі встановленням Праведного Халіфату за методом пророкування, у якому виконується шаріат Аллаха, де панування належить шаріату, а влада належить Уммі.

Те, що псує мир – це відділення держави від Умми, оскільки держава знаходиться в долині капіталізму і світськості, а Умма в долині миру. Ми хочемо державу, яка буде відображати сподівання і надії Умми, яка буде обороняти себе всередині Умми, а не всередині Заходу, який ріже Умму знов і знов.

Ми хочемо правителя, який дбає про справи людей, правлячи по Ісламу, так само як дбає про справи своїх дітей, а не правителя, який ворожо дивиться на Умму.

Якщо буде знайдено такого правителя, то буде мир в суспільстві і люди згуртуються навколо нього. Ми хочемо правителя-муджахіда на шляху Аллаха, який захищає права Умми і її гідність, і ви не знайдете проявів тероризму. А якщо залишиться правитель проамериканський або проєвропейський, то ви побачите, що укази його будуть прийматися у Вашингтоні, або в Парижі, або в Лондоні чи Москві, після чого ці держави прийдуть зі своїми агентами щоб покінчити з тероризмом, але не зможуть, оскільки вони самі і створили тероризм і самі ж його засуджують, перш ніж засудити пригноблений народ.


Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Наджах ас-Сабатій/вілаят Йорданія
13 Джумада аль-уля 1435 р.х.
14.03.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_34247

Головне меню