Американська розвідка: війна у Сирії триватиме іще 10 років, а можливо і більше

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Девід Гартенштейн-Росс, аналітик Фонду в захист демократії, сказав перед Комітетом із іноземних справ у Сенаті: «Тепер стало зрозуміло, що падіння Асада вже не є неминучим, як це вважали аналітики ще рік тому». Він додав, що «найбільш ймовірним сценарієм є те, що припускає розвідка США у справжній час: війна у Сирії триватиме іще 10 років, а може і більше». І посол США у Сирії Роберт Форд у своїй першій заяві після того, як вийшов у відставку з посади минулого тижня, під час конференції, що відбулася в Університеті Тафтса, США, у чорновій оцінці війни у Сирії, сказав: «Наявний розкол серед загонів, присутність Аль-Каїди і страхи меншостей є ідеальним ґрунтом для будь-якої довгострокової суперечки». Він дійшов до висновку в кінці своєї промови, що «завершенням гри скоріш за все стануть фактичні кантони, контрольовані місцевими озброєними групами».

Коментар:

Ця новина вийшла після провалу Женевської конференції-2 і провалу політики «випалювання землі і підриву небес», за допомогою якої американський правлячий режим у Дамаску намагався придушити революцію Шаму за співучасті правителів арабів і мусульман у змові проти революції. Прагнучи до виконання наказу заходу, вони завадили мусульманським арміям Саудівської Аравії, Йорданії, Туреччини, Єгипту і Пакистану підтримати своїх братів у Шамі. Гартенштейн-Росс показав у своєму виступі, що «провідна роль, яку грають джихадісти (всередині опозиції), переконала західні країни утриматися від збільшення втручання». Він сказав, що політика Вашингтону є «неоднозначною» і їй не вистачає «щирого бажання покласти кінець війні». Це твердження узгоджується з тим, що вже повідомила New York Times від начальника штабу Білого дому Денніс Маконо у жовтні минулого року, що в інтереси Америки входить продовження війни у Сирії.

Якщо нам зрозуміла позиція невірних колоніальних країн, які вдень і вночі будують підступи проти революції Шаму заради запобігання встановленню держави Халіфат. Якщо нам зрозуміло, що вони працюють для захисту єврейського утворення, вирощеного у серці Ісламської Умми. Тоді ми не розуміємо упущення мусульман у взятті за руки правителів-злочинців, які займаються дурницями і задовольняються проведенням конференції за конференцією, з однієї столиці в іншу, що аж Аль Сауд, врешті решт «обрадував» нас забороною і криміналізацією пропаганди революції Шаму навіть за допомогою молитви (дуа) за них…

Хіба не настав час щирим праведним офіцерам, синам Ісламу повстати у допомогу релігії Аллаха і вирвати ці злочинні режими, які спостерігають над тим, як проливається кров мусульман у благословенному Шамі?! Хіба не настав час повстати і дати присягу Халіфу, щоб він став правити Шаріатом Аллаха і надав допомогу нашим стійким братам у Шамі, Палестині та в інших місцях?!

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ

«Аллах владний вершити Свої справи, однак більшість людей не відає про це» (12:21).


Спеціально для радіо ЦМО Хізб ут-Тахрір
Усман Баххаш/ Глава ЦМО Хізб ут-Тахрір
11 Джумада аль-уля 1435
12/03/2014

Головне меню