Потреба людей у законах Господа людей — це потреба в установленні Халіфату

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Сайти суданських місцевих газет, у тому числі щоденна газета «Аль-Ахрам Аль-Явм» та «Аль-Нілін», 06/03/2014 привели новину під заголовком: “Чотири дівчини віддали своїх дітей у дім Аль-Маікома (Almaigoma)». У статті говориться: “Чотири дівчини прийняли рішення очиститись від гріха, після того як завагітніли шляхом перелюбства. Віддавши своїх дітей до дитячого будинку Аль-Маікома (Almaigoma), вони стали вимагати, щоб над ними виконали шаріатське покарання (хадд) за перелюбство. Видання передають, що інцидент був дивним і почався з того, що дівчина принесла свою новонароджену дитину до дитячого будинку Аль-Маікома. Вона стала вимагати прийняти її малюка, якого вона народила через перелюбство, оскільки ця дитина розкриє її злочин. І в той же час вона побоялася позбавитися від нього, кинувши бродячим собакам. Дівчина повідомила поліції, що помилилася, розкаюється за скоєне і бажає очиститися від цього гріха, щоб було проведено над нею судову справу. Вона подала зізнання судді, щоб він виконав над нею покарання (хадд) – бичування 100 ударів нагаєм… Вона привела з собою іще трьох інших дівчат, які вчинили подібне, щоб суд виніс своє рішення. Суд задовольнив їх прохання про нерозголошення зробленого».

Коментар:

Всевишній сказав:

فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا لا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ

«Зверни своє обличчя до релігії, сповідуючи єдинобожжя. Така вроджена якість, з якою Аллах створив людей. Творіння Аллаха не підлягає зміненню. Така права віра, але більшість людей не знають цього» (30:30).

Не дивлячись на всі зусилля Заходу проти Ісламу в навчальній програмі і в засобах масової інформації, він не зміг вплинути на чисту природу мусульманина. І більше всього дратує невір’я і його послідовників чиста природа мусульман, яка не піддалася змінам, хоча і вкрилася пилом. «Благо залишається в мені і моїй Уммі до Судного дня» - так описав Пророк ﷺ Ісламську Умму. Сьогодні вона потребує системи правління, яка втілить систему Ісламу для рішення усіх проблем і впорядкування її щоденних справ у цьому житті і в наступному. Дівчата знали, що єдиним рішенням заподіяного ними гріха є виконання над ними хадда (покарання). Вони не стали звертати увагу на брехливі гасла із закону про жінку і дитину, про насилля у відношенні жінок, тероризм чи права людини за західним світським прикладом, даним в обов’язок режимом, як закони в нашій країні. Навпаки, вони звернулися до щирого каяття і звернулися до законодавства Господа людей, тому як тільки в ньому людина набуває душевний спокій. Ми просимо Всевишнього Аллаха прийняти від них каяття. І хоча виконуваний режим в Судані не є системою Халіфату, встановлення якого вимагає Шаріат, і справи не встановляться, окрім як після виконання усіх суспільних систем, інтегрованих на основі Ісламу й тільки, будь то економічна, соціальна, ЗМІ чи освітня, а не виконання тільки худудів, як це існує сьогодні, з урахуванням того, що тільки Халіф мусульман повинний виконувати ці худуди, однак інцидент відображає прагнення мусульман, чоловіків і жінок, до справедливої Ісламської системи правління. Дівчата знають, що реальним рішенням є звернення до держави, яка виконує Шаріатські закони Аллаха. І якщо б ми жили у затінку Халіфату, а не у пеклі тиранічної капіталістичної системи, тоді Ісламське життя було б реальністю мусульман, і багато людей не впали б у ці заборони. Однак наше положення похмуре, відійшло від нього сонце Ісламу. Суспільство стало підштовхувати до скоєння великих гріхів більше, ніж втримувати від них; зникли правильні Ісламські поняття, в результаті чого стала відсутня богобоязливість перед Господом світів, і розповсюдилося нечестя.

Цей випадок не єдиний і не дивний, як це описали засоби масової інформації. 15.09.2013 під час звернення президента Башіра на шостому з’їзді Спілки суданської молоді в залі Дружби в Хартумі, одна з жінок пробралася через людей безпеки, досягла перших рядів і стала кричати у весь голос: «Я мати вісьмох сиріт, живу на ста квадратних метрах. Я прийшла скаржитися на президента!». Вона змусила вислухати свою скаргу, яку побажала висловити в громадському місці, вона вибрала час підйому президента до трибуни, щоб сказати йому. Вона стривожилася, сльози покотилися у неї з очей, але вона розуміла, що повинна відчитати цього правителя, який стверджує, що виконує Іслам. Вона повідомила йому, що його обов’язком є дбати про її справи і справи її вісьмох дітей…а також тисячі подібних цій жінці, яким держава не надає їх права у дбанні про їх справи, і не опікає її і її дітей у відсутність чоловіка та родини, як це обов’язковим за Шаріатом.

Подібних хоробрих випадків багато і вони доводять нам, що Халіфат – це не просто мрія, і він зовсім не далекий від життя. Навпаки, це єдина жива істина в кожному мусульманині і мусульманці, яку вони вимагають щоденно в усіх сферах життя і тісних життєвих обставинах. Стурбованість віруючого і його уважні пошуки рішень цих жахливих обставин відображає гостру необхідність у виконанні шаріату Аллаха в житті, суспільних системах і апаратах держави. Усе це серце чистої Ісламської доктрини. Халіфат – це єдине рішення, це пульс Умми і порятунок для людства. За його допомоги природа віруючого залишиться здоровою, і тільки він задовольнить потребу людей у Шаріаті Господа світів.


Спеціально для радіо ЦМО Хізб ут-Тахрір
Умм Ханін
12 Джумада аль-уля 1435
13/03/2014

Головне меню