Закон про вищу міру покарання позбавлення волі та боротьба за владу у Туреччині

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Почався процес перегляду по справі “Ергенекон” після закону, який знизив їм вищу міру покарання до 5 років.

Коментар:

Як відомо, ліквідація лояльної до англійців національної інфраструктури державних закладів, яка почалась у 2007 році з боку Америки руками правлячої Партії справедливості та розвитку була під назвою”Ергенекон” та “Кувалда”. Таким чином, багато хто із ЗМІ у ті дні взялися висвітлювати події під різноманітними заголовками,як: “Турецька республіка очищує кишечник”, “Туреччина взялася за переворотчиків”, “Операція сторіччя”, - утворивши велику плутанину у суспільстві.

Проте 17 грудня 2013р. після справи про корупцію та хабарництво, яка почалась проти Партії справедливості та розвитку, проявилась напруженість між групою Гюлена та Партією справедливості та розвитку. З того часу і по сьогодні група Гюлена використовує усі політичні неетичні засоби заради скинення Ердогана та його послідовників, щоб покінчити з ними. Також група Гюлена вжила кроків по зближенню з усіма представниками опозиції правлячої ПРС для того, щоб розправитись з прем’єр-міністром Ердоганом до всезагальних виборів 30 березня. Вона прагне запобігти успіху прем’єр-міністра на цих виборах, будь то на місцевих виборах в загалом, або президентських та всезагальних виборах зокрема. Група, вдаючись до використання декількох аргументів, намагається привабити суспільство. Гюленівці за допомогою лояльних до них ЗМІ прагнуть утворити громадську думку про існуючу підтримку корупції та хабарництва. Особливо, що вони можуть вважати маєчнею оцінку Генпрокурора про чотирьох міністрів, імена яких були замішані у справі про корупцію та хабарництво 17 грудня по настоянню Народно-республіканської партії, що буде розглядатись у парламенті 19 березня - це також тиск з боку опозиції.

Партія справедливості та розвитку вжила маневр по звільненню ув’язнених по справі “Ергенекон” та ”Кувалда” до приходу виборів. Це для того, щоб позбутися від опозиції по відношенню до неї нехай навіть трохи, вона використала юридичні кроки для досягнення звільнень, щоб розширити трохи поле. Ці звільнення показують, що ПСР буде діяти у співпраці з лояльною до англійців національною інфраструктурою. Проте Партія справедливості та розвитку до того покінчила з цією інфраструктурою за допомогою Америки, і не передбачається, що ця структура буде у змозі добитися успіху іще раз. Таким чином, можна зрозуміти процес звільнення колишнього начальника штабу, який був затриманий протягом тривалого часу, а потім звільнення “Ергенекон”.

Але усе ж є тут важливе питання: У той час як Партія справедливості та розвитку швидко внесла поправки у законодавство про звільнення тих, кого іще учора вони описали як переворотчиків, але, на жаль, вона нічого не зробила для мусульман, ув’язнених у тюрмах. Це позначує нам один із найбільш провідних напрямків ПСР у його лицемірній поведінці по відношенню до мусульман. І, на додаток до усього, це доказ того, що у Туреччині не існує справедливого та неупередженого суду, тому що мусульмани наражаються на постійний гніт з миті утворення республіки до наших днів.

 

Спеціально для радіо ЦМО Хізб ут-Тахрір 22 ДЖумада аль-уля 1435
Йілмаз Челік
23/03/2014

Головне меню