Америка використовує нові способи у Шамі

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Даніель Рубінштейн був призначений спеціальним дипломатичним посланцем у Сирію вчора о понеділка замість посла Америки Роберта Форда (джерело: Аль-Джазіра 14.03.2014)

Коментар:

1. Стосовно Сирії у таких випадках, коли є конфлікт, згідно дипломатичним нормам, зміна посла означає зміну способу роботи та взаємодії з подіями у Сирії, і я не говорю, що буде змінена політична схема, тому що стратегічні кроки навряд чи зміняться. Тут будуть змінюватись тільки самі способи. Ми маємо на увазі у наших словах те, що Америка здається змінює свої способи впливу на Сирію при тому, що план залишається колишнім.

2. Воістину, факт закриття Америкою свого посольства у Сирії та двох консульств в ній вказує на нову роль Вашингтону у сирійських подіях з точки зору методів для захисту Сирії як регіону свого впливу разом з заміною голови режиму та встановленням агента тільки для косметичного ремонту, заради того, щоб привести помірковану сирійську опозицію замість Башара з тим, що сили безпеки залишаються колишніми, з головною роллю для них у тому, щоб покінчити з щирими повстанцями під гаслом боротьби з екстремізмом, тероризмом та закордонними бойовиками.

3. Воістину, новий посол працював завідуючим палестино-ізраїльського Держдепартаменту США, також працював в Йорданії, на сінайському півострові в Єгипті, працював консулом та головою дипломатичної місії в Єрусалимі. Це підтверджує те, що цей посол прибув у рамках програми по скиненню Башара. Як сказав міністр закордонних справ США в ютубі, коли уповноважив нового посла: “Воістину, вимоги народу Сирії, які проявили себе через легіони фанатів у 2011 році, прості: свобода та гідність. Відповідь, яка прийшла від уряду, була очевидна та нещадна. Башар Асад піде до кінця, щоб зберегти свою владу”. Це підтверджує змінення способів взаємодії разом з режимом, уособленим в постаті Башара, тим що Башар піде і на його місце встане інший агент не такий потворний як він, для того, щоб оберігати вплив Америки, як це було у минулому.

4. Воістину, благословенна революція у Сирії, які підняла стяг Посланця Аллаха ﷺ та заявила у кожному місті, що “вона для Аллаха”, не зупиниться тільки у межах Сирії, а знайде своє продовження, нехай навіть не одразу, за її кордонами, в усьому світі. Шам, як би Захід та його помічники не встромляли свого носа, стане центром землі Ісламу, рано чи пізно. Воістину, обіцянка Посланця Аллаха ﷺ підтвердиться з волі Аллаха виконанням, як це приводиться у наступних двох благородних хадісах:

Розповів нам аль-Хакам бін Нафій, від Саіда бін Сінана, від Касіра бін Мурра, який сказав: «Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

عُقْرُ دَارِ الإِسْلامِ بِالشَّامِ، يَسُوقُ اللَّهُ إِلَيْهَا صَفْوَتَهُ مِنْ عِبَادِهِ، وَلا يَنْزِعُ إِلَيْهَا إِلا مَرْحُومٌ، وَلا يَرَغَبُ عَنْهَا إِلا مَفْتُونٌ، وَعَلَيْهَا عَيْنُ اللَّهِ تَعَالَى مِنْ أَوَّلِ يَوْمٍ مِنَ الدَّهْرِ إِلَى آخِرِ يَوْمٍ مِنَ الدَّهْرِ بِالظِّلِّ وَالْمَطَرِ، فَإِنْ أَعْجَزَهُمُ الْمَالُ لَمْ يُعْجِزْهُمُ الْخُبْزُ وَالْمَاءُ

"Центр землі Ісламу у Шамі. Аллах поселяє в ньому Своїх обраних рабів і не прагне у нього ніхто, окрім прощенних і не втікає із нього ніхто, окрім тих, хто введений в смуту. Ця земля визначена Аллахом з першого ж дня створення до останнього дня тим, що там буде тінь та дощ і якщо буде слабкість у людей, які живуть в ньому у майні, то не буде слабкості у хлібі та воді".

Від Абдуллаха ібн Хауаля передається, что Посланець Аллаха ﷺ сказав:

سَيَكُونُ جُنْدٌ بِالشَّامِ وَجُنْدٌ بِالْيَمَنِ

"Буде Армія у Шамі та армія в Ємені".

І сказав чоловік: що мені робити (вибрати), якщо наступить це? Посланець Аллаха ﷺ відповів:

عَلَيْكَ بِالشَّامِ، عَلَيْكَ بِالشَّامِ، ثَلاثًا عَلَيْكَ بِالشَّامِ فَمَنْ أَبَى فَلْيَلْحَقْ بِيَمَنِهِ وَلْيَسْقِ مِنْ غُدُرِهِ فَإِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَتَعَالَى قَدْ تَكَفَّلَ لِي بِالشَّامِ وَأَهْلِهِ

"Будь у Шамі, будь у Шамі і у третій раз будь у Шамі, а той, хто не хоче, то нехай поквапиться у свій Ємен, п’є із його джерел, і воістину, Аллах Славний та Всевишній заручився для мене за Шам та його жителів”.

Сказав Абу Надр двічі:

فَلْيَلْحَقْ بِيَمَنِهِ

"...то нехай поквапиться у свій Ємен”

Не схилиться спис щирих, не зникне їх рішучість, не ослабне їх воля, з дозволу Аллаха і воістину це шлях Аллаха на землі. Сказав Всевишній:

حَتَّىٰ إِذَا اسْتَيْأَسَ الرُّسُلُ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ قَدْ كُذِبُوا جَاءَهُمْ نَصْرُنَا فَنُجِّيَ مَن نَّشَاءُ ۖ وَلَا يُرَدُّ بَأْسُنَا عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمِينَ

“Коли ж посланці приходили у відчай та зрозуміли, що їх вважають брехунами, до них приходила Наша допомога, і рятувались ті, кого Ми хотіли врятувати. Наше покарання не можна відвернути від грішних людей!” (12:110)

Воістину, допомога Аллаха іде і усе, що Він посилає близько.


Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Хасан Хамдан/Абу аль-Бараа
22 Джумада аль-уля 1435 р.х.
23.03.2014 р.

Головне меню