Чи дійсно Америка вийшла з політичної арени Єгипту

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Арабська інформаційна мережа «Мухіт» 28.03.2014 розмістила на своєму сайті повідомлення, в якому говориться: «Заступник радника по національній безпеці Бен Родс сказав, «що Сполучені Штати мають спільний інтерес з Саудівською Аравією у стабільності Єгипту, і хочуть мати міцні стосунки з Єгиптом. Але врешті решт продовження прихильності Єгипту процесу переходу до вільних справедливих виборів та до демократичного правління буде кращим способом для досягнення стабільності».

Коментар:

Прочитавши новину, людина може подумати, що американські стосунки з Єгиптом зіпсовані, і що Америка може покращити свої стосунки з Єгиптом, якщо Єгипет буде прагнути до процесу переходу до вільних та справедливих виборів та до демократичного правління. Хоча реальність є такою, що Америка ані на мить не уходила з політичної арени Єгипту. Нема сумнівів у тому, що вихід головної держави невір’я у світі з політичної арени Єгипту та інших мусульманських країн це вимога та бажання усіх синів Умми. Усі ненавидять цю колоніальну державу, після якої приходить тільки зло в усіх його формах, і у яку б проблему Умми він не встромив свого носа, вона тут же обертається війною проти Ісламу та мусульман, і миром для інших, незалежно хто це євреї, християни, буддисти або індуси…

Таким чином, кожний, хто хоче правити Уммою, сидіти у руля та вдовольняти свою невгамовну жадобу влади, знаходить себе між двома вогнями, тому що він знає, що в Америки є інтереси у його країні та те, що Америка не залишить справи на самотік. І кожний такий правитель знає, що він повинен вдовольнити Америку, проте її вдоволення це гнів Умми. Тому ці правителі загострюються по відношенню до Умми, і дають Америці те, що вона хоче, або намагається справити враження на Умму, нахабно обманюючи та вводячи в оману Умму тим, що він виведе Америку із їх країни та покінчить з її інтригами.

Єгипетське ЗМІ намагалось ввести в оману людей, представивши візит Абдель Фаттаха аль-Сісі до Росії так, нібито це для того, щоб покінчити з впливом Америки та її втручанням у єгипетські справи, і намагалось виправдати відсутність останньої партії американської допомоги Єгипту, як невдоволення Америки новою системою. Але гірка реальність є такою, що Єгипет ані на день не виходив з-під впливу Америки з того часу, як вона взяла важелі правління в Єгипті, після перевороту Абдель Насера. Єгипетсько-російське зближення є лише димовою завісою, і спроба зробити так, щоб звичайні люди боліли за нового лідера, який відновить стару біографію лідера. Наївна спроба, якою можна обдурити тільки простого невігласа. Що ж стосується скорочення допомоги США, то це фігове листя, за яким хоче сховатись новий режим, чому рівна допомога Америки Єгипту, порівняно з мільярдними інвестиціями Америки. Аль-Ахрам 29/03/2014 опублікувало підтвердження «Ена Еріксона, регіонального директора однієї із світових дослідницьких груп, що Сполучені Штати інвестували до Єгипту за останній період суму, яка досягає 18.6 млрд. доларів до кінця вересня 2013р., що складає 29,4% від прямих інвестицій США в Африці».

А у яку графу розмістити візит, єгипетської делегації, в яку увійшли військові та дипломати, у єврейську структуру, 22 березня?! Якщо тільки вони хотіли приготувати чергову зраду, співпрацюючи з людьми з найбільш ворожим ставленням до віруючих. Положення нової системи нічим не відрізняється від старого, і його попередника, вони не роблять ані кроку та не приймають жодного рішення, доки не отримають згоду з боку США. Усі вони вважають, що вдоволення Америки це гарант їх подальшого виживання, а у її гніві їх падіння та смерть. Нібито вони не беруть урок з ісходу їх попередників. Але скоро прийде той день, коли Америка не зможе допомогти їм або нашкодити, коли повстане Умма і встане за справедливим імамом. Встане за благочестивим, богобоязливим та праведним правителем, який відновить реальну незалежність Умми та покінчить з впливом Заходу у наших країнах, і того дня зрадіють віруючі перемозі та допомозі Аллаха.


وَيَقُولُونَ مَتَى هُوَ قُلْ عَسَى أَنْ يَكُونَ قَرِيبًا
«… Але вони покачають головами і скажуть: «Коли це станеться?» Скажи: «Може бути, це станеться незабаром!» (17:51)


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір 
Шаріф Заид голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті 
04 Джумада ас-сані 1435 р.х.
04.04.2014

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_34849

Головне меню