Лисиці невір’я розривають Саудівську Аравію, і лише Праведний Халіфат може їх прогнати

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «Наслідний принц повернувся на батьківщину» («Саудівське агентство новин », 13.04.2018).

Коментар: у ході останніх зустрічей були підписані економічні угоди на загальну суму 722,5 млрд. дол. Із них 2,5 млрд. дол. — з Іспанією («RT», 12.04.2018), 20 млрд. — з Францією («Alarabiya», 11.04.2018), 100 млрд. — з Британією («Alarabiya», 07.03.2018), 600 млрд. — з Америкою; усе це було зроблено у ході візиту і за декілька місяців до нього («Sabq», 26.03.2018).

Кожен спостерігаючий за подіями знає, що назва «угода » та «інвестиції », особливо назва «збройна угода», є нічим іншим, як прикриттям грошових підношень з боку Саудії. Це простежується у нещодавній заяві Трампа: «Саудівська Аравія — дуже багата держава, і вона збирається надати Сполученим Штатам частину цього багатства, у виді робочих місць та покупки кращої військової техніки у світі» («RT», 20.03.2018). Невірний Захід бачить лише свій інтерес, і ніколи його не  турбують свої інтереси.

قدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ

«Ненависть вже проявилась у них на вустах, але у їх серцях приховується іще більша ненависть» (3:118).

Вони жадібно намагаються ограбити та розірвати нас, щоб врятувати свої слабкі економіки за наш рахунок, скориставшись лояльністю урядів, дурістю керівників та їх готовністю зробити що завгодно в обмін на збереження своїх тронів.

Іноземні інвестиції, якщо вони надаються по усім правилам, як належить, не дозволені по Шаріату, тому що у першу чергу усі вони надаються на принципах ріба. А якщо цього навіть і не відбувається, то вкладення, направлені у справу, у своїй основі хоча і дозволені по Ісламу, стають такими, за допомогою яких держави невір’я розширюють свій вплив у регіоні. І жоден факіх у даному випадку навіть сумнуватим не буде у тому, що будь-які засоби у даному поширенні впливу невірних у мусульманських країнах заборонені. Саме це і простежується із останніх угод, коли одна держава вимусила іншу змінити закони та відмовитись від своїх принципів. Наприклад, уряд КСА був вимушений надати американським кампаніям повні інвестиційні контракти, хоча законодавство Саудівської Аравії забороняє це. Також уряд був вимушений змінити свої заяви за кордоном з приводу саудизації  (процесу заміни іноземної робочої сили її саудівським аналогом).

Ібн Сальман був вимушений заявити, що відсоток закордонних робочих буде вище, незважаючи на те, про що було заявлено всередині країни. Уряд був вимушений навіть зректись від ваххабітського мазхабу, поширеного у країні, заявивши, що причиною його поширення у Саудії послужила вимога Заходу зупинити радянську хвилю.

Їх нахабність досягла такої межі, що вони почали втручатись у вбрання наших жінок. Ібн Сальман вимушений був сказати, що немає закону, який зобов’язує жінок до певного виду одягу, і що їм досить носити скромний одяг, як і чоловікам. Справа не зупинилась на цьому — підписані контракти включали у себе створення кінотеатрів, опер та оркестрів. У газетах та телебаченні почали обговорюватись усі наші справи — наше розуміння Ісламу, наші стосунки з окупаційним єврейським утворенням, реальність наших жінок, наша культура і цінності. Тому те, що відбувається, вийшло за межі інвестицій. Захід не обмежується нашими грошима, а хоче нав’язати нам свою культуру та закони. Він навіть хоче нав’язати нам свій погляд на Іслам, як нібито представники Заходу — істинні мусульмани. Вони втручаються у вбрання  наших жінок. Це інвестиція або колонізація?! Хіба шейхи у нашій країні думали про це з точки зору точки дозволеності, перш ніж схвалювати ці «інвестиції»?!

Таке безвідповідальне ставлення до грошей та держави вчені називають «дурістю » в інтерпретації слів Аллаха:

وَلا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَكُمُ

«Не віддавайте дурням вашого майна» (4:5).

Вчені говорять, що дурень підпадає під опіку іншої людини. На сайті Ібн База пишеться: «Немає ніяких сумнівів — той, хто закликає людей до того, що псує суспільство, шкодить вірі людей, накликає на них гнів та помсту Аллаха, заслужено називається «дурнем»… І якщо того,  хто по гано розпоряджається своїм багатством, Аллах назвав дурнем, навіть якщо він — великий шейх, тоді той, хто погано розпоряджається своєю релігією і не зупиняється біля кордонів, встановлених Аллахом, більш гідний носити це ім’я». Далі пишеться: «Дурень підпадає під опіку через свою дурість, а дитина — через своє неповноліття». Чи змінилась думка цих вчених, або змінилась їх віра?!

Я боюсь того, що те, що відбувається у нашій країні, є втіленням слів Аллаха:

وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا قَرْيَةً كَانَتْ آمِنَةً مُّطْمَئِنَّةً يَأْتِيهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِّن كُلِّ مَكَانٍ فَكَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللَّهِ فَأَذَاقَهَا اللَّهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَالْخَوْفِ بِمَا كَانُوا يَصْنَعُونَ

«Аллах привів у якості притчі селище, яке перебувало у безпеці та (Мекку). Вони набували свій прожиток у достатку скрізь, але не Аллаха за ці блага, і тоді Аллах увібрав їх у вбрання голоду та страху за те, що вони коїли » (16:112).

Це повинно переконати нас у тому, що єдиним порятунком від гніву Аллаха та лап невірного Заходу є встановлення великої держави — Праведного Халіфату за методом пророцтва по методу, руйнування якого ми згадуємо у ці дні. Також це спонукає нас усвідомити важливість дій для досягнення цього великого зобов’язання.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад ібн Ібрахіьм, Саудівська Аравія
16.04.2018

Головне меню